reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No ja właśnie tez mam z tym problem, a dokładnie z kolanami, za wysokie te jednak dla mnie, po takiej jednej imprezce miałam bóle przez 3 dni jak cholera. No ale co poradzić na kalectwo...

reklama
witam kochane:happy:
oczątek roku zaliczony:tak::tak::tak:
julka z jajem oczywiście:cool2:adam zadowolony:cool:
dzień śliczny i mega pozytywny:tak:
tonik ząbkuje dalej i jest masakryczne:szok:
jutro moje dzieci oboje mają na 8 ogólnie plan lekcji mają fajny:tak:

Ja wlasnie koncze obiadek:-)
Bylam na baseniku i bylo super bo sie nas troszke tam zebralo:-p
Po obiadku musze skoczyc koniecznie pod prysznic i troszke posprzatac:tak::tak::tak:
Dzien upalny i samo slonce-oby jeszcze kilka bylo takich dni:-):tak:

dobre pytanie :tak::tak::tak::tak:

a ja mam taka sugestie
nasze szkraby sa bardzo do siebie podobne zwlaszcza na tym zdj z okularami czarek tez ma takie :-D:-D:-D:-D
tylko trochę rozmazane :sorry::sorry::sorry::eek::eek::eek:

Szczepionka jedna była na szczęście i obeszło sie bez płaczu nawet :tak: bez kitu podobni do siebie :-D:-D:-D

Kozaczki rozciągliwego materiału Strecz. Kruczo czarne, tyle, że zdjęcia z telefonu i kiepsko wychodzą. Noszone 2 razy głównie po mieszkaniu. Rozmiar 36 -37. Lasocki.

Kurcze szkoda że taki mały rozmiar :-( a ile ma wkładka wewnętrzna cm?

A zdjęcia ze ślubu takie małe a jak się na nie kliknie to się powiększą Kochane :tak:

A co tu tak pusto? Ja wpadłam na chwilę póki Kubek śpi a tu pusto :no: nie ładnie ;-) zajrzę później jak Kuba zaśnie wcześniej wieczorem :tak: ależ gorąco się zrobiło :szok:

Hej
Dziewczyny jestem po wizycie bedziemy mieli 100 % CORECZKE :-D:-D:-D:-D
Ale sie cieszeee, bo przyznam ze moj m chcial drugiego chlopca ale najwazneijsze ze Ona :cool2: jest zdrowa :tak::tak::tak::tak:
a wogole to ekarz do mnie ze mam juz starszne duzy brzusio i czy czasem nie mam blizniakow hahaha ale jest jedno wiec jest git :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a na zdjeciu slicznie widac ze to Ona :tak:

No nic to na tyle dobrych wiadomosci, z kredytem ciezej.... czepaiaja sie wszystkiego i juz cos mowia ze niby zdolnosci mozemy nie miec.... :eek::-:)confused2:
moj jest tak zly ze nawet sie nie odzywa zebynie bylo pare slow za duzo :sorry2: - no wiecie o co chodzi :confused2:

Bym zapomniała na smierć As wielkie dzieki za rady :tak::tak::tak::tak: Oliwce już całkowicie zeszła ta opuchlizna i sine spod oka :tak::tak::tak::tak::tak: wreszcie wygląda jak człowiek a nie jak potwór :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D jesteś kochana.:-):-):-):-):-)
Mówiłam Ci ,że szybko zejdzie.
Cieszę się,że znów pomogłam :-)

Wskoczył kotek na ławeczkę, zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie miał. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć Ci życzenia!!!

Dla naszego Kubusia z okazji pierwszych urodzin !!!

dołączam się do życzonek.WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :tak:

Witam dziewczynki!

Jestem padnięta- od rana disiaj z M dużo załatwialismy- bylsmy w UM UP USC i NFZ eby pozmieniac dokumenty, popytac w USC jak to z nazwiskiem ojca jest jak nie mamy slubu- nie treba nic wczesniej zalatwiac- dopiero po prorodzie.

No i bylisy w szpitalu w Rybniku- i bede rodic tam- babki z którymi gadalam bardo symptyczne wiec to juz zrobiło na mnie wrazenie- porod rodinny i zzo bezpłatne-kolejny plus- no i wogóle babeczka sama od siebei zaczeła mi opowiadac wsytko co i jak trzeba i wogóle wiec naprawde bardzo fajnie:tak:

nic nie trzeba miec dla dziecka- jeśli chce moge nawet paampersów nie brac- ale to akurat wole wziac, bo wiadomo jak bede zmieniac to wole jednorazowe niz chodzic i srawdzac co chwile cy nie jest mokra tetraa:biggrin2:

teraz ide sie polozyc bo padam z nóg- aaa i jakies diwne bóle jak na okres mnie brały jak laziłam dzisiaj caly dzien- ale jak siedzialam wszitalu i czekalam na oddzialowa to mi przeszlo:biggrin2:

miłego popołudnia
U nas pampersy dają po 5 na dobę ze szpitala i jak Ci mało to idziesz do pielęgniarek i dostajesz jeszcze 2 na noc.
Ja nawet koszuli nie miałam ,bo specjalne do karmienia na holu w szafach sobie leżały i można było się przebierać nawet 3-5 razy dziennie.Koszulki fajne kolorowe różowe,fioletowe,niebieskie ,zielone i żółte w kropeczki były.:-D:-D:-D
Kochana jak czujesz takie ciągnięcie jak na okres to może być przeforsowanie po prostu.
Spasuj trochę ,bo możesz przyspieszyć sobie poród.
Odpocznij deko,bo skurcze wywołasz.:tak::-(

Hej
Ale sie cieszeee, bo przyznam ze moj m chcial drugiego chlopca ale najwazneijsze ze Ona :cool2: jest zdrowa :tak::tak::tak::tak:
a wogole to ekarz do mnie ze mam juz starszne duzy brzusio i czy czasem nie mam blizniakow hahaha ale jest jedno wiec jest git :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

No nic to na tyle dobrych wiadomosci, z kredytem ciezej.... czepaiaja sie wszystkiego i juz cos mowia ze niby zdolnosci mozemy nie miec.... :eek::-:)confused2:
moj jest tak zly ze nawet sie nie odzywa zebynie bylo pare slow za duzo :sorry2: - no wiecie o co chodzi :confused2:
Patrysia gratuluję córeczki.
Twoje marzenie się spełniło.
SUPER !!!

Kubuś bardzo fajnie zareagował na szkołę,pomimo,że od kilku dni krzyczał,że on do szkoły nie idzie. :szok::szok::szok:
Dziś jednak tak fajnie dziewczyny go zagadały w szkole i podeszły profesjonalnie do tematu,że byłam w szoku.Kubuś powiedział pani,że jutro przyjdzie z plecakiem do szkoły i będzie z nią pracował.
Zobaczymy na ile zapału mu starczy :-D:-D:-D
Jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem nauczycielek do Kubusia.
Po spotkaniu ogólnym miałam 1.5 godzinną rozmowę z nimi i wypytywały dosłownie o wszystko.
Jak reaguje na to...na tamto...
Na jakim jest poziomie emocjonalnym,manualnym,edukacyjnym.
Co lubi a czego unikać...Jakie sytuacje go stresują,czego mogą się spodziewać,jak reaguje na inne dzieci,jakie nagrody,czy stosować kary w formie wyciszenia na korytarzu czy inna forma...
Jakie stosujemy pomoce i co można z nim robić w ramach terapii.
Wiem,że jako nagroda będzie układał puzzle i ma wziąć z domu ulubioną książeczkę,którą będzie mógł pooglądać jak skończy wcześniej jakieś zadanie.Jako nagroda za cały dzień będzie naklejka,którą Kubuś sam wybierze.:tak:;-) (o tym już mały wie i oczywiście tych naklejek już nie może się doczekać :-D:-D )

Z teściową nie jest za wesoło.
Nie chcą jej operować,bo jest sporo przeciwskazań:
Wiek,niestabilna kardiologicznie i otyłość to główne przeciw.
Od wczoraj mocniej przyatakowała ją trzustka.
Cierpi ta kobiecina okrutnie
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mamy znajomą w pogotowiu i już z nią rozmawiałam.
Wiadomo,że lekarz z lekarzem inaczej rozmawia :tak:;-):wściekła/y:
Ewa podała się za córkę i wyciągnęła pewne rzeczy od nich.
Najbardziej obawiają się,że teściowa nie wybudzi się z narkozy :sorry2::sorry2::no::wściekła/y::wściekła/y:
Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Pozdrawiam wrześniowo

Patrysia gratu;luje z calego serca SUPER!!!!!!

A ja dzis szalealam p[rzy zelazku na szczescie juz poprasiowane i wieczorjkiem bede mogla spokojnie poogladac film z mezusiem:tak:
dziekuje :-D:-D:-D:-D:-D
Patrysia gratuluję córeczki.
Twoje marzenie się spełniło.
SUPER !!!

Kubuś bardzo fajnie zareagował na szkołę,pomimo,że od kilku dni krzyczał,że on do szkoły nie idzie. :szok::szok::szok:
Dziś jednak tak fajnie dziewczyny go zagadały w szkole i podeszły profesjonalnie do tematu,że byłam w szoku.Kubuś powiedział pani,że jutro przyjdzie z plecakiem do szkoły i będzie z nią pracował.
Zobaczymy na ile zapału mu starczy :-D:-D:-D
Jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem nauczycielek do Kubusia.
Po spotkaniu ogólnym miałam 1.5 godzinną rozmowę z nimi i wypytywały dosłownie o wszystko.
Jak reaguje na to...na tamto...
Na jakim jest poziomie emocjonalnym,manualnym,edukacyjnym.
Co lubi a czego unikać...Jakie sytuacje go stresują,czego mogą się spodziewać,jak reaguje na inne dzieci,jakie nagrody,czy stosować kary w formie wyciszenia na korytarzu czy inna forma...
Jakie stosujemy pomoce i co można z nim robić w ramach terapii.
Wiem,że jako nagroda będzie układał puzzle i ma wziąć z domu ulubioną książeczkę,którą będzie mógł pooglądać jak skończy wcześniej jakieś zadanie.Jako nagroda za cały dzień będzie naklejka,którą Kubuś sam wybierze.:tak:;-) (o tym już mały wie i oczywiście tych naklejek już nie może się doczekać :-D:-D )

Z teściową nie jest za wesoło.
Nie chcą jej operować,bo jest sporo przeciwskazań:
Wiek,niestabilna kardiologicznie i otyłość to główne przeciw.
Od wczoraj mocniej przyatakowała ją trzustka.
Cierpi ta kobiecina okrutnie
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mamy znajomą w pogotowiu i już z nią rozmawiałam.
Wiadomo,że lekarz z lekarzem inaczej rozmawia :tak:;-):wściekła/y:
Ewa podała się za córkę i wyciągnęła pewne rzeczy od nich.
Najbardziej obawiają się,że teściowa nie wybudzi się z narkozy :sorry2::sorry2::no::wściekła/y::wściekła/y:
Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Pozdrawiam wrześniowo
dziekuje
no i super ze Kuba przekonal sie do szkoly, jestem pod wrazeniem... no popatrz a calkiem inaczej sie zapowiadalo
a co do tesciowej to faktycznie nie za wesolo - badzmy dobrej mysli :tak:

PATRYSIU
Gratuluje coreczki:tak::tak::tak:
Ale sie ciesze:-):tak:
No ale najwazniejsze ze jest zdrowa:-):tak:

Ja tez sobie troszke poprasowalam i posprzatalam chate:szok:
Niedlugo wyjde jeszcze na troszke na podworko bo jzu mi szaleja

reklama
Hej

gratuluję córci:-):-):-) i zazdrszcze:-D
ja też bede miała córeczke moja wymarzoną:crazy::eek::eek::eek::eek::cool2::-D:-D:-D

Do góry