reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja jeszcze nie wpadłam w szał kupowania, bo jeszcze nie zrobiliśmy do końca remontu na piętrze.
a mam takie pytanie - jak z dzieciaczkiem wrócicie do domu po urodzeniu to bedzie spało w łóżeczku czy bedziecie z nim razem spać? kilka moich koleżanek mówiło że niepotrzebnie łóżeczko wstawiały bo na początku nie mogły się od dzieciaczka :] no ale dzieciątko chyba powinno mieć swój kąt, chociaż jak wyjdzie z brzucha to takie drastyczne dla niego żeby nagle samo spało :eek: bez żadnych bulgotań z brzucha i bicia serca do którego się przyzwyczaiło przez tyle miesięcy..;-)
Nasza Martynka będzie spała osobno co by potem problemów z tym nie było bo dziecko się szybko przyzwyczaja;-)

reklama
ja jeszcze nie wpadłam w szał kupowania, bo jeszcze nie zrobiliśmy do końca remontu na piętrze.
a mam takie pytanie - jak z dzieciaczkiem wrócicie do domu po urodzeniu to bedzie spało w łóżeczku czy bedziecie z nim razem spać? kilka moich koleżanek mówiło że niepotrzebnie łóżeczko wstawiały bo na początku nie mogły się od dzieciaczka :] no ale dzieciątko chyba powinno mieć swój kąt, chociaż jak wyjdzie z brzucha to takie drastyczne dla niego żeby nagle samo spało :eek: bez żadnych bulgotań z brzucha i bicia serca do którego się przyzwyczaiło przez tyle miesięcy..;-)

my robimy pokoik dla Malutkiej. planujemy ją położyć tam już w pierwszym dniu w domku.

W łóżeczku. Też się boję że któreś z Nas mogłoby malca przygnieść. Zresztą z taką świadomością że maleństwo leży obok i można mu krzywde zrobić nie spałoby mi się dobrze. Chyba więcej nerwów niż snu. Tak więc łóżeczko niedaleko łóżka.

Wiecie kiedyś jak antoś byl malutki, obudził sie na nocne karmienie i wziełam go do łóżka, karmiłam na leżąco i przysnęłam. Obudził mnie huk bo dziecko z łóżka spadło:szok: Bardzo się wystraszyłam, na szczęscie nic się nie stało. Nigdy więcej nie pozwalałam sobie na zaśnięcie przy karmieniu, zawsze go do jego łóżeczka odkładałam.
Człowiek jak śpi jest bezwładny, co prawda my matki spimy czujnie ale jak spi tez tatuś to już on tak instynktownie nie będzie się budził.
Poza tym pamietam, że jak mały spał w swoim łóżeczku wysypiałam się bo nie musiałam na nic uważać i mogłam wygodnie spać.

Tak właśnie jest :-D
co do osobnego pokoiku moi przenosili się" po ukończeniu miesiąca jak ja już lepiej się czułam a i karmienie troszkę się ustabilizowało :-D

ja usiluje was nadrobic ale ciezko mi to idzie :D powinnyscie zwolnic !!!

ja też się gubiłam, ale teraz-jak jestem na bieżąco, zapisuje sobie link na tej stronie, na której skończyłam czytać i później tylko nadrabiam od tego momentu :] może to żadna nowość haha ale przynajmniej się odnajduje :] idziemy z małym do łózka, niech sobie pokopie do woli i da mi później zasnąć :] dobrej nocki Mamuśki

Mea dla ciebie wszystko.
Umówimy się że tak w połowie grudnia zwolnimi.
Słowo skałta :-):-):-)

baaaardzo zabawne :D

co do ogladania to karnitynka pisala o londynczykach - ja ogladalam jak puszczali pierwszy raz i bardzo mi sie spodobalo ... mam cala serie sciagnieta :) z reszta tak samo ja "teraz albo nigdy" :) a we wrzesniu maja oba seriale znowu puszczac !! nowe odcinki :D

co do spania maluszkow ... zaczelam czytac ta ksiazke "usnij wreszcie" i ciekawie co tam wyczytam ... chcilabym bardzo zeby mala z nami nie spala ale jak polegne to jakos bede musiala sobie poradzic !!

baaaardzo zabawne :D

co do ogladania to karnitynka pisala o londynczykach - ja ogladalam jak puszczali pierwszy raz i bardzo mi sie spodobalo ... mam cala serie sciagnieta :) z reszta tak samo ja "teraz albo nigdy" :) a we wrzesniu maja oba seriale znowu puszczac !! nowe odcinki :D

co do spania maluszkow ... zaczelam czytac ta ksiazke "usnij wreszcie" i ciekawie co tam wyczytam ... chcilabym bardzo zeby mala z nami nie spala ale jak polegne to jakos bede musiala sobie poradzic !!

E coś ty dasz radę, tylko musisz się uprzeć :-)
kochane idę spać bo znowu o 7 pobudka.
Dobrej nocki wam życzę :-D

reklama
200 zeta za zwykłe usg ?? ja u swojego doktorka co miesiąc płace 80zł i robi długie badanie..
no w Łodzi sa takie ceny za blizniaki, nie wiem jak za ciaze pojedyncza

Mnie tez czasem skurcze lapia ale nie az tak mocne. Zazwyczaj w nocy.

Co do tych ruchow to ja tez dosc dawno je czulam. Po przylozeniu reki czuc bylo ale teraz juz golym okiem widze :).
ja tez ruchy to czuje od 18 tygodnia, ale od jakis 3 tyg widze na brzuchu przesuwajace sie konczynki hehe, moge im przybijac piateczki ;) a dzisiaj to juz przeszli samych siebie brzuch tańczy ;)

Ale śliczny wózek:-)
ale jaki kolossssssss :/

Do góry