reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kwiatuszek wiem jedno -niektórzy lekarze to konowały i niepotrzebnie straszą:wściekła/y:. Jestem prze szczęśliwa że trafiłam na swojego i ufam mu bezgranicznie. Prowadził moją poprzednia ciążę i nie zmieniłabym go na nikogo innego. Lekarze niepotrzebnie straszą -dziecko jak dziecko -jedno rośnie szybciej inne wolniej. Przecież nie jest tak że każde rodzi się mając określony wzrost czy wagę -wszystko jest orientacyjne -i tak też dzieci rosną -różnie. Nie liczy się pomiar jednego usg tylko wzrost dziecka -postęp. Nie ma się co martwić.:tak:posty cytuje sie naciskając na każdym z cytowanych plus jest w rogu prawym dolnym posta i później wszystkie wpadają w odpowiedź po naciśnięciu odpowiedz -spróbuj
Dziękuję za pokrzepiające słowa i wskazówkę w sprawie cytatów. Teraz będe pisać mniej postów ;-):-D

Byłam u ginka i opowiedział mi o zdarzeniu. Dyżur 3 w nocy wpada kobieta w 23 tc i chce ze łazmi w oczach usg bo UWAGA zrobiła w nocy kupę a zawsze robi w dzień:eek::eek::eek::eek: a naczytała sie w necie ze to może oznaczać że dziecku nie bije serce i położyło sie na jelitach i stąd ta kupa. Dziewczyny -mam nadzieję że my nie będziemy kiedyś przedmiotem lekarskich anegdot bo ta mnie zwaliła z nóg -ze śmiechu:-)

a ta historia wygrywa :laugh2::tak: dawno się tak nie uśmiałam

reklama
Aga22 dziś chyba nie jest dobry dzień :-( Najpierw czytam o Aneczce, teraz Ty piszesz że dzidzia zagrożona... Przykro mi, choć jeszcze nic nie jest przesądzone- będę trzymać kciuki za Ciebie i Maleństwo i oby jednak wszystko poszło pomyślnie!

Mnie za to dziś szefowa zaczęła wytykać moją ciążę i żądać zaświadczenia od lekarza, że jestem w ciąży itp. Grrr!!!:wściekła/y: Niech się wypcha swoim wytykaniem! Ja tam jestem szczęśliwa! Tylko mi humor zepsuła, zdenerwowała i było mi później cały dzień bardzo niedobrze :baffled: Teraz wreszcie w domciu i będę odpoczywać :tak:

co do pracy to Cię świetnie rozumiem, mój szef to dupek. ale ja od razu na drugiej wizycie poprosiłam o zaświadczenie o ciąży i zażądałam respektowania moich praw. może mi teraz naskoczyć.

Witam wszystkie nowe kwietnióweczki...
Aneczko bardzo Ci współczuję:(Jesteśmy z Tobą..
Dziewczyny te noce są straszne a na dodatek koszmarne sny jeju!!W dzień jestem przymulona a tu tyle obowiązków jedynie tyle że jestem na L4 i jakoś daje radę to wszystko ogarnąć :-(Najlepiej to bym spała cały dzień energia ze mnie zeszła,w poprzednich ciążach mogłam góry przenosić a teraz klapa,może dlatego,że ciągle martwię się o dzidzię:(10 kolejne USG może się uspokoję.Pozdrawiam

mycha nie martw sie tyle, wszystko bedzie dobrze nie ma innej opcji. Ja w poprzedniej ciązy schizowałam, martwilam sie wszystkim, czytalam wszystkie mozliwe gazety i ksiazki na temat ciazy. Nie farbowalam wlosów bo sie balam. Nie mowie ze nie dbalam o siebie, ale biorac pod uwage fakt ze wrocilam do koloru wlsow ktorego nie trawie i w ktorym zle się czuje, jak urodziłam córcie byłam sfrustrowana swoim wygladem. Bylam blada (bo jak wiadomo solarium odpada a kremów "nie ciążowych" balam się używac),gruba, ze straszna cera i okropnymi wlosami...nie wspominam tego mile:-(. Teraz postanowilam,ze bedzie inaczej. Po pierwsze podchodzę do tej ciąży na luzie, nie schizuje tak. Po drugie podpytałam lekarza czy mogę farbowac wlosy i powiedzial ,ze po trzecim m-cu jak najbardziej, wprawdzie nie ma dowodow ,ze farbowanie jest szkodliwe ale dla bezpieczenstwa powidzial ,ze lepij po I trymestrze:tak: Po drugie chodzę na basen...poki mogę:-D. Także myslę,ze wszystko w granicach rozsądku jest ok i nie warto martwic sie na zapas bo to bardziej szkodzi niz nam się wydaje:-)

Głowa do góry kochana:tak:

A teraz spadam bo dorawłam sie do kompa a obowiązki leżą i czekają:-p

Aneczka 77 Bardzo ci wspolczuje, ale musisz wierzyc ze nastepnym razem wszystko bedzie dobrze Trzymaj sie kochana.

Jesli chodzi o kremy to ja uzywam zwyklej oliwki dla niemowlat, bo wyczytalam ze jest najskuteczniejsza:-)

Kici toxoplazmozę, cytomegalię i różyczkę też? te na HIV bo są darmowe też warto zrobić. Jeśli je masz to spoko -ja tylko tak pilnuję żeby na morfologii nie skończyć bo co to za badanie:tak: też miałam kolkę ale odkąd nie biegam jak szalona do pracy i po pracy to mi przeszło. Na sen nie narzekam.

:-)

13x13 tak wszystkie te badania mam już za sobą. chodzę do CM LIM a tam bardzo przestrzegają wszystkich badań. dlatego na wstępie mi pobrali kilka probówek krwi, a jak zobaczyłam 3 strony wyników to się za głowę złapałam :)
Dzięki za troskę ;)

ja po nie przespanej nocce, wialo, lalo, burza z piorunami nad moim domem, kapalo z okna na lozko, ze musielismy przesunac na srodek sypialni, do tego obudzilam sie za wczesnie :eek: i juz chce wracac do wyra!!

ja po nie przespanej nocce, wialo, lalo, burza z piorunami nad moim domem, kapalo z okna na lozko, ze musielismy przesunac na srodek sypialni, do tego obudzilam sie za wczesnie :eek: i juz chce wracac do wyra!!

niezazdroszczę. ja w lipcu przeżyłam taką burze, że mi wykręciło drzewo z ziemi i zwaliło pół metra od samochodu, do tego mi urwało komin i maszt z internetem :|

Ostatnia edycja:
Witam
Jestem nowa na tym forum, ale przebrnęłam przez wszystkie 110 stron, więc troszke Was już poznałam. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło :) Przesyłam buziaki dla wszystkich malutkich fasolek :*

Witaj :-) Jasne że przyjmiemy cię serdecznie- każda nowa kwietnióweczka to dla nas skarb ;-) Powodzenia dla Ciebie i maleństwa :-)

ZielonaMaupa- cieszę się że wszystko dobrze :-) oby tak dalej!

reklama
co do pracy to Cię świetnie rozumiem, mój szef to dupek. ale ja od razu na drugiej wizycie poprosiłam o zaświadczenie o ciąży i zażądałam respektowania moich praw. może mi teraz naskoczyć.

Ja byłam dopiero na 1 wizycie i tak jakoś kierując się przeczuciem poprosiłąm o zaświadczenie o ciąży, ale lekarka mi powiedziałą że przy następnej wizycie. No ale szefostwo postanowiło że chce papier juz! :no: I teraz musze iść specjalnie, wpychać się bez terminu, świecić oczami itp- durna szefowa! :wściekła/y: Jakby jej to różnice zrobiło, że dostanie papier za 2 tygodnie :wściekła/y:

A tak w ogóle to macie już takie zaświadczenia- mogłybyście napisać jak to wygląda??? Jest tam termin początku ciąży jako dzień ostatniej @?? A może tylko miesiąc? Co jest w takim zaświadczeniu??? Z góry dzięki :tak:

Do góry