reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

W dzien spi ok 1-1,5h tylko 1 raz i tyle,i byl na dworzu i sie wybiegal i najedzony --nie wiem co sie stalo on teraz ma takie fazy albo spi dobrze powiedzmy bo od 1,5 roku(prawie) nie przespalam nocy całkowicie i jedynym poki co moja "zachcianka" jest przespanie sie od 23-7-8 rana bez pobudki bo tak to spie max 2,3h przerwa i znowu spania jakis czas.Dlatego tez wkurza mnie podejscie S.
A mnie glowa boli,katar jest,wcoraj sie nafaszerowalam tabletkami,i tz jest troszke lepiej.

a i suzkam jakiejkolwiek pracy dorywczej.Niestety koncza nam sie pieniadze ja nie wiem jak to bedzie,a S tylko o tym mowi.
Współczucia serdeczne ,wiem co to nie przespane noce i podziwiam że wytrymujesz ,wierzę że sie małemu spać zachce i sie spełni
A S. nie pracuje ,ze ty szukasz dorywczej pracy?

reklama
Witam i ja z ranca
Ale jestem niewyspana:no:Prawie cala noc nie spalam bo mlode mi sie co chwile na zmiane budzily:no::wściekła/y:Chyba bola Je gardla no i maja zawalone noski:no:Ja tez jestem cala zawalona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Teraz ma byc cieplutko przez pare dni wiec mam nadzieje ze nam przejdzie
Dominik je wlasnie sniadanko i niedlugo spylam zaprowadzic Go do szkoly:-):tak:
wspolczuje nie przespanej nocki
ja tez dzis wstalam z bolem gardla kaszlem i katarem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A moje dziecko o 3 w nocy stiwerdzilo ze sie wyspalo i do 4:30 nie wiedzial co ma ze soba zrobic,po czym zasnal i spal do 8.A i tera znie wie co ze soba zrobic ja nie wiem juz co znim robic.
wspolczuje ja jeszcze nigdy nie mialam nie przespanej nocki moja mala od poczatku do teraz na szczescie przesypia cala noc kiedys musialam ja na snie karmic a teraz pije ostatnia butle o 20 a potem dopiero o 10 rano

My dzis pobudka po 10 Emily byla taka padnieta po basenie ze dzis nie miala zamiaru wczesniej wstawac :tak::tak: teraz chodzi i broi:-D:-D:-D ja rozmawiam z rodzicami na skype a ona robi co chce:-D:-D:-D Dzis u nas super pogoda wiec trzeba bedzie gdzies wyjsc z domku oczywiscie jak bedzie mi sie chcialo bo ten katar mnie wykonczy leci mi z nosa jak z kranu:tak::tak::tak:

Miłosz nie lubi kaszek czy to gęstych czy żadkich na butle co ja sie nakombinowalam zeby moje dziecko zjadlo na gesto kaszke.Wszystkie metody wyprobowalam,nawet zwykla manne probowalam gotowac i nic,nawet przez sen jakby czuł ze to kaszka.A ostatnio i od mleka odchodzi nie chce pic i tyle.
No to wielka szoda, bo przydałoby sie, żeby choc mleko pił do ponad 2 r.ż.
Moja cale szczescie uwielbia kaszki i mleko, z dodatkami i bez:tak:

Pranie skonczone, opuscila mnie wena, juz mi sie nic nie chce:zawstydzona/y:

W chwili obecnej to wyglada tak ze przez 9 mieciecy byl na zwolnieniu lekarskim od spacjalisty,bo firma w ktorej byl zatrudniony miala przestoj w pracy i chcieli go wyslac na urlop bezplatny wiec lepiej bylo dawc im zwolnienie za ktore placili lepiej niz by zarabial w Polsce(bo pracowal za granica),ale to sie skonczylo miesiac temu dostal ostatnia kase i wyprawke,co prawda jest w trakcie zalatwiania pracy w wojsku(po znajomosci)ale to i tak troszke trwa.

No to wielka szoda, bo przydałoby sie, żeby choc mleko pił do ponad 2 r.ż.
Moja cale szczescie uwielbia kaszki i mleko, z dodatkami i bez:tak:

Pranie skonczone, opuscila mnie wena, juz mi sie nic nie chce:zawstydzona/y:

U nas zas lekarze mowia ze mleko tylko do 1 r.z ja jak bylam na bilansie roczniaka to mi juz lekarz mowil zednego mleka wiecej tylko normalne sniadannie obiad i kolacje:tak::tak::tak:

U nas mleko modyfilowane zaleca sie do 3 r.ż zeby najlepiej dziecko pilo.

U nas znowu nie tak dlugo:no::no::no::no:
kazdy pediatra tutaj w DE mowi ze tylko do 1 r.z mi lekarz tlumaczyl ze dla takiego duzego dziecka nie ma nic zdrowego w mleko ze wiecej witamin itd bedzie miala z normalnych posilkow niz z mleka:tak::tak::tak:
Ja jeszcze mojej malej daje mleko rano i wieczorem z kaszka ale musze jej pomalu odstawic i robic jej kolacje i sniadanie zamiast mleka:tak::tak::tak:

reklama
Do góry