reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam dziewczynki.
Byłam wczoraj na USG (dodatkowym). Jestem wg OM w 22,3 tyg. Z USG wynika 23,6 tydz.
Nasz synuś waży 615 g. Kawał chłopa. Inne pomiary dzidzi w nornie. Główke jeszcze ma dość dużą - wskazuje na 24 tydz.

Na USG dodatkowym byłam ponieważ musiałam iśc na kontrole szyjki macicy. 3 tyg temu wyszło, że mam ja lekko skróconą. Wczoraj wyszło, że szyjka jest zamknięta i .... dłuższa o 3 mm od ostatniego pomiaru. Za 4 tyg kolejna kontrola szyjki.
Moje łożysko nadal jest w położeniu sprzed 3 tygodni czyli przodowanie brzeżne lewe.

Troszeczkę sie uspokoiłam tym USG, ale nadal muszę uważać. Zwolnienia nie dostałam. Zreszta i nie prosiłam ;-).

Ale za to wczoraj dopadł mnie katar ostry (ja zawsze mam rakie katary na 102) i bolace gardło. Pół nocy nie spałam, bo nie potrafie spać z "otwartą gębą". ;-)

Dzidzia kopie coraz mocniej. Lubię te kopanie - nawet w nocy ;-).

Imienia jeszcze nie wybraliśmy - nie mozemy sie zgodzić z mężem ;-).

Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny gratuluje dobrych wieści dzieciaczki są coraz większe ale w koncu rosna zdrowo ,nie do końca będą ważyć po 300g muszą w koncu przybierać :-D

ja to czekam aż moje będzie duże taka spokojniejsza będe niż jak ma to 360g :sorry:
ciekawa jestem ile za 2 tygodnie będzie mieć może się uda wyliczyć :tak:może teraz ma z 500g ;-)

moja córcia urodziła się 3800g ale była mocno opita wodami spadła do 3450g w 2 dobie wiec sporo i tak ważyła :sorry:ale przy porodzie mnie porozrywała na maksa szwów miałam w środku sporo i do tego krocze nacięte wiec teraz się też boję że tak z drugim będzie a jakby było jeszcze większe :szok:

Pozdrawiam Was:)
Ja mam termin na 17 stycznia....już nie mogę się doczekać.To moja druga ciąża,mam synka 6 letniego i teraz czekamy na ....córeczkę.Tak na 100 proc lekarz jeszcze nie mówi ,ale siusiaka nie widać.Nieważne ,najważniejsze żeby wszystko było O.K.

dbajcie o siebie i swoje maleństwa:):):)
Witam nową stycznióweczkę:):happy:

No i jestem spowrotem:-D:-D:-D
Dzidzia ma się dobrze, z tego co zobaczyła doktor na usg rozwija się prawidłowo i jest zdrowa. Mały leniuszek nie chciał za bardzo się wiercić ale pomachała do mamusi :-):-):-):-). Prawdopodobnie dziewczynka, choć nie na 100% bo zasłaniała się skutecznie. A ja myślę że jednak baba będzie ;-);-);-);-) Najważniejsze że jak dotąd wszystko oki.

Witam mamuśki .
Przepraszam, nie chcialam.
A poza tym tak jak napisalam, kazdy organizm jest inny, u Ciebie tak za pewne nie bedzie, bo malutko przytylas, a ta moja kolezanka do 6mies. to juz wazyla +20, a potem znowu przytyla i razem wyszla na +30, wiec spokojnie, na pewno nie bedzie tak u Ciebie!
A ja wtedy przytylam, ale nie bylam w ciazy, to pewnie tez inaczej.
Spokojnie, nie bedzie zle.

W ramach pocieszenia dla wszystkich którym sie wydaje że za duzo przytyły znajoma mojej przyjaciólki przytyła ........ chwila grozy 50 kg, nie wiedziałam że tyle można a teraz wygląda jak szczawik :-):-)
więc jak dobijemy nawet do 20 kg to nie tak źle..
taki miz akcent na pocytek dnia po sniadanku:-D

Witam mamuśki .

W ramach pocieszenia dla wszystkich którym sie wydaje że za duzo przytyły znajoma mojej przyjaciólki przytyła ........ chwila grozy 50 kg, nie wiedziałam że tyle można a teraz wygląda jak szczawik :-):-)
więc jak dobijemy nawet do 20 kg to nie tak źle..
taki miz akcent na pocytek dnia po sniadanku:-D
hej edix
50 kg ?????? szok!! i zrzuciła ?? a nie miała problemów z serduchem ??

Ja póki co przytyłam 8 kilo ;-). Brzuch mam przebrzusiasty ;-) wszyscy komentują "ale wielki" ;-). Ale nogi bez zmian. zakładam stare dzinsy, ale suwaka juz nie zapne ;-) - na gumkę ;-)

Ja póki co przytyłam 8 kilo ;-). Brzuch mam przebrzusiasty ;-) wszyscy komentują "ale wielki" ;-). Ale nogi bez zmian. zakładam stare dzinsy, ale suwaka juz nie zapne ;-) - na gumkę ;-)
ja też przytyłam 8 i każdy mówi ze jak na początek 6 miesiąca to mały, w spodnie wejdę ale się nie zapnę, zakupiłam ciążówek kilka par i zamierzam w nich śmigać do końca. Przy okazji - wybierzcie sie dziewczyny do terranowy - mają tam spodnie z szeroką gumą - dokładnie takie jak ciążowe (moim zdaniem to są spodnie ciążowe) za 19.90. Jakość jak to w terranovie po naszej ciąży już będą do śmieci, ale uważam że warto. Ja zakupiłam białe, czarne i fioletowe :-)

reklama
Z tego co wiem to ydrowa jak kon ,

Jolcia To witam w klubie ,7 kilo to bylo 3 tygodnie temu a r.eakcje na brzuch to chyba bede nagrzwac , w poczekalni u gina to laski byly w szoku ze to 18 tydz. a jak sie dowiedzialy ze to podwojne doladowanie to w jeszcze wiekszym , ja juz tylko w ciazowkach biegam bo nic innego nie wejdzie i dresiara sie ze mnie zrobila,..

Do góry