reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
No ja kupilam tutaj w Dublinie . Na 100% mozna takie kupic i w Polsce. No bo czemu niby nie ?
My zapalcilismy 200 euro bez materacyka
ale ceny tutaj a w polsce sie roznia.
Poza tym chodzi o sam pomysl - przeciez nie musi byc dokladnie to samo.
A po ile w Pl sa lozeczka?

Na 100% mozna takie kupic i w Polsce. No bo czemu niby nie ?
My zapalcilismy 200 euro bez materacyka
A po ile w Pl sa lozeczka?

No nie wiem, ja się jeszcze z takim nie spotkałam, ale może też dlatego, że za dużo nie szukałam. W Polsce chyba takie drewniane łóżeczka są w granicach 400 zł (bez materacyka), więc prawie połowę taniej. :happy:

Cześć dziewczyny,
właśnie znalazłam poniższy link
http://dziecko.onet.pl/32922,0,0,najnowsze_przywileje_dla_kobiet_w_ciazy,artykul.html
Zastanawia mnie jedna rzecz, skoro mamy prawo do bezpłatnego porodu z mężem to dlaczego są oficjalne cenniki za takie usługi w szpitalach? Np. w Warszawie w szpitalu na Żelaznej taki poród kosztuje 1000zł. Jak to jest w innych szpitalach? Co o tym sądzicie? W jaki sposób wyegzekwować darmowy poród z mężem?
Hey, just have a look that i found managed forex trading

;-)
dodałam przepis na "gotujące" ;-) zrobiłam dziś na śniadanie i nawet dobre było :-)

co do tesco to nie wiem czy pamietacie jak ostatnio zrobilam awanture bo nie chcialam stac w mega kolejce a kasy pierwszenstwa pozamykane !! no wiec dzis pojechalam do tesco i to samo - tlum niemilosierny i zadna kasa pierwszenstwa nie dziala !! a bab w ciazy w sklepie maaaaasaaaa !!! no i zrobilam prywatna akcje !! jazda nieprzecietna ...
najpierw do informacji i sie pytam czemu tyle kas dziala i ani jedna kasa pierwszenstwa nie jest czynna !! a kolejki po 7-10 osob przy kazdej kasie i jak to w sobote wozki az kipia od ilosci !! a pani na to ze stoickim spokojem ze "kierownictwo w centrali uznalo ze kasy pierwszenstwa nie sa do niczego potrzebne i ze zostaja zlikwidowane" jakiz byl moj wqrw !! i dawaj w kolejki i kazdej babie w ciazy mowie ze ma meza z koszykiem zostawic w kolejce a sama isc ustawic sie do kasy pierwszenstwa zeby owemu kierownictwu pokazac ile nas na raz jest w sklepie !! a ze pomysl sie spodobal to zebralam przy tej kasie 7 bab /ja 8/ i mowie pani ze ma sobie isc zobaczyc czy naprawde kasa pierwszenstwa do nieczego nie jest potrzebna ??!!??!! nie uwierzycie ale z mety 2 kasjerki sie znalazly i tylko ciezarne obslugiwaly i kazda z nich mowila przy kasie ze to bezczelnosc ze trzeba sie o odrobine przyzwoitosci wrecz klocic !!!
a055.gif
a075.gif
a075.gif
a075.gif

Ja po wizycie. Dzieciaczek duży mi się wydaje, jak na 24 tydzień, bo waży 850 gram i mierzy 30 cm.
mój wczoraj ważył 890g ;-) a jestem kilka tygodni do przodu ;-) nie przejmuj się, po prostu będzie dobrze wyglądać twoje maleństwo :-);-)
ale wagą się nie przejmuj bo lekarz nigdy dokłądnie nie może określić wagi. Mnie w pierwszej ciąży straszyli dużym dzieckiem cały czas a urodziło się przeciętne dziecko ;-)

Cześć dziewczyny,
http://dziecko.onet.pl/32922,0,0,najnowsze_przywileje_dla_kobiet_w_ciazy,artykul.html
Zastanawia mnie jedna rzecz, skoro mamy prawo do bezpłatnego porodu z mężem to dlaczego są oficjalne cenniki za takie usługi w szpitalach? Np. w Warszawie w szpitalu na Żelaznej taki poród kosztuje 1000zł. Jak to jest w innych szpitalach? Co o tym sądzicie? W jaki sposób wyegzekwować darmowy poród z mężem?

Hejka!
Co do porodów rodzinnych to ja po rozmowie ze szwagierką i swoim ginem doszłam do wniosku,że lepiej dać sobie spokój-to jest dobre jeśli mężczyzna nie mdleje na widok krwi i jest uosobieniem spokoju. W innych wypadkach dochodzi do sytuacji gdzie facet mdleje i personel musi zająć się nim albo małżeństwo zaczyna się kłócić co raczej też nie sprzyja :-)
do tego facet musi być na to przygotowany psychicznie,żeby nie doznać szoku i nie zrazić się do żony.
Ja w pełni popieram mojego gina i wiem,że lepiej będzie jak mój mąż poczeka w poczekalni bo porodu rodzinnego któreś z nas mogłoby przypadkiem nie przeżyć:-D albo po wyjściu ze szpitala składałabym wniosek o rozwód:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny,

Mamo stacha przeskanuj sobie komputer bo pod twoim postem jest link który rozsyła wirusy:-)
Ostatnio Desmond tak miała!

reklama
Hejka!
Co do porodów rodzinnych to ja po rozmowie ze szwagierką i swoim ginem doszłam do wniosku,że lepiej dać sobie spokój-to jest dobre jeśli mężczyzna nie mdleje na widok krwi i jest uosobieniem spokoju. W innych wypadkach dochodzi do sytuacji gdzie facet mdleje i personel musi zająć się nim albo małżeństwo zaczyna się kłócić co raczej też nie sprzyja :-)
do tego facet musi być na to przygotowany psychicznie,żeby nie doznać szoku i nie zrazić się do żony.
Ja w pełni popieram mojego gina i wiem,że lepiej będzie jak mój mąż poczeka w poczekalni bo porodu rodzinnego któreś z nas mogłoby przypadkiem nie przeżyć:-D albo po wyjściu ze szpitala składałabym wniosek o rozwód:-D:-D:-D

ja dodam do tego taka sytuacje ze chcialabym zeby moj maz byl przy mnie az do czasu jak sam stwierdzi ze nie ma na to sil ... jest dorosly i odpowiedzialny !! i wie na co moze sobie pozwolic a na co nie !! prawdopodobnie na sam final go nie bedzie ale dla mnie wazniejsze jest zeby byl wtedy kiedy nie mam jeszcze stalej obstawy zlozonej z poloznej czy lekarza ... jak bede czekac na rozwarcie, brac prysznic czy inne takie ... po prostu wtedy bedzie niezbedny !! a sam porod moze przeczekac za dzwiami jesli uzna ze nie chce tego ogladac /tak btw to maz nie widzi krocza tylko stoi z drugiej strony wiec jesli sam sie nie pcha to i krwi nie bedzie widzial !!/

co do prawa do porodow rodzinnych to niestety to wszystko co w tym artykule napisali to w wiekszosci szpitali TEORIA !!! bo ci wytlumacza ze "nie ma sali jednoosobowej" a de facto jest tylko trzeba dac w lape albo ktos oplacil ja sobie jako pierwszy !! podobnie z jednoosobowa sala po porodowa ... jesli chodzi o obecnosc rodziny to tu wiecej mozna sie wyklocic ale tylko pod warunkiem ze nie rodzicie w prywatnych klinikach gdzie mimo ze porod oplacany jest przez NFZ to i tak za uslugi ktorych NFZ nie placi maja prawo rzadac kase !!

Do góry