A
AnOoLa88
Gość
Helołek ;D
ja od rana dobry humor mam bo nam komodę przywieźli..
jak złożymy .. postawimy to Wam wkleję fote a co! ;D
ja od rana dobry humor mam bo nam komodę przywieźli..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zazdroszczę, składanie mebli to to, co lubię~!!Helołek ;D
ja od rana dobry humor mam bo nam komodę przywieźli..jak złożymy .. postawimy to Wam wkleję fote a co! ;D
Kurcze fachowej nazwy nie pamietambedzie dobrze! a pamietasz jak sie nazywala ta bakteria?
W związku z tym mam pytanie, czy któraś może orientuje się czy można czymś innym zastąpić lewatywę np. jakimiś tabletkami czy czopkiem glicerynowym? Bo jednak dochodzę do wniosku, że warto oczyścić organizm przed porodem dla własnego komfortu a i sama akcja podobno szybciej przebiega. Tylko ta lewatywa jakoś mi nie pasuje.
o a jak wspominasz polozne itd? ja niesttey nie bede mogla chodzic tam do szkoly rodzenia bo zajecia sa do poludia o 9 lub o 12 a ja od pazdziernika mam juz zajecia... Borowski mlody? a on nie robi USG czasami? bo ja chodze do Borowskiego na USG ma jakos 40 lat jest dr. hab
A co do sali porodowej to ja se moge wybierac phi gin powiedzial ze szanse marne ze moje dziecie z prawicy da rade sie przekrecic zeby byc glowkowo, wiec mam sie szykowac na cesarke
Mimo, że mieszkam teraz 90km od Łodzi to rozważam czy przypadkiem nie pojechać tam rodzić, w Matce Polce właśnie.
Mam STUDNIÓWKĘ dzisiaj :-)
Hejka. A ja już po USG!) Byłam z Moim Kochaniem.
No to tak:
Maleńka oczywiście 26 tydzień, waży 833g) Podczas USG przecierała sobie oczka
Ma zdrowe cudne i cudnie bijące serduszko z 4 komorami jak być powinno, 2 półkule, mózg - wsjo w normie, zdrowa
Stópki takie rozkoszne
Pani mówiłam, że Mała ma zgrabne nóżki
No i że cała mamusia z wyglądu
Mam dużo wód płodowych. Szyjka długa zamknięta, macica nad pępkiem jak być powinno
Nie ma żadnej infekcji
Widziałam też aortę, żołądek.
Wypytałam ginkę o to co chciałam. SZCZEPIENIA NIEDOZWOLONE W CIĄŻY PRZECIW GRYPIE! Pytałam też o szpital, w którym chcę rodzić i w sumie same superlatywy. Więc na pewno tam będę rodzić. Ok listopada zajedziemy pooglądać porodówkę. Pytałam też o farbowanie. Niezbyt dozwolone, chyba, że do 3% stężenie. Ale nie będę ryzykować. Kolejna wizyta 12.10. Wagę mam 2.6kg na plusieGinka powiedziała, że fajnie, że jestem szczupła bo lepszy obraz na USG
Zdjęcie Myszki wkleję wieczorem
![]()