reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
My tu o teściowych, a ja mam koleżankę, która wszystko lepiej wie, ja już na nią wręcz wrzeszczę. Jest ode mnie o rok starsza - ma dziecko 3,5 roku. Ja dla przypomnienie mam synka- prawie 10 lat ( bez 2-3 tyg) -rocznikowo 9.
Wszystko wie na temat mojej ciąży co czuję, jak się będę czuć bo ona miała to to i to więc ja też zapewne to będę czuć. Tłumaczę jej, że ja już byłam w ciąży, która była całkiem inna iż jej, a w dodatku ta też jest jeszcze całkiem inne. Mówi mi co powinnam kupić a co nie dla dziecka- bo ona miała, albo jej siostra , albo koleżanka- normalnie szlag mnie trafia.
Ja jestem typem zosi samosi- i nienawidzę jak ktoś mi bezdyskusyjnie narzuca co dla mnie i dla mojego dziecka jest dobre. Lubię słuchać rad, pytam ale to ja podejmuję decyzje co z tych wykorzystam a co nie. Każdy z nas jest inny i każde dziecko jest inne, prawda :-)
No, i to by było na tyle :-) Myślę, że ciążą i wychowanie dziecka to taki temat w którym każdy uważa się za mega specjalistę, To forum jest na tyle fajne, że każdy wyraża swoje opinie, opisuje swoje doświadczenia i mamy możliwość wyłapywania tego co dla nas potrzebne i co dla nas dobre.
No, i to by było na tyle :-)

Mnie też wkurzają 'dobre rady'. Nie kupuj tego - niepotzrebne, tamto - niefunkcjonalne, tamto - szybko się znudzi...do choinki to ja już nie mam prawa glosu? najlepiej to by mi synka zabrali po urodzeniu i wychowali po swojemu. Na szczęście mam duuuużo cierpliwości i żelazne nerwy w takich sprawach. Słucham grzecznie, a potem robię swoje:-D Czasami zdarza się, że ktos doświadczony wie lepiej, ale na litość boską, żeby zakazywać czegoś? Taki wózek nie! najlepiej taki i sraki. po co Ci takie łóżeczko? Ja wiem, że na wielu rzeczach się nie znam i jestem zagubiona czasami, ale bez przesady! I tak sama zdecyduję, co kupię dla dzidzi!

Ale Wy produkujecie!!
Wreszcie doczytałam, przy okazji się najadłam i spać mi się chce:tak:
Mea-współczuję-ja takich problemów nie mam:tak:
Aśka-tekst pierwsza klasa-ja przez 3 tygodnie przybrałam na obwodzie 1 cm czyli na chwilę obecną mam 87 i dalej mieszczę się bezproblemowo w ciążówki 36:-D
chyba do końca będę je nosić bo mam jeszcze trochę luzu:tak:
Georgina-fryzura super-ja bym się odważyła gdybym miała cheć-2 lata temu poszłam do fryzjerki i z całkiem długich obcięłam włosy do całkiem krótkich:tak:
zastanawiam się co jeszcze miałam napisać:baffled:
jak mi sie przypomni to dopiszę a teraz chyba dalej w kimono:-D

Wanienka TEGA 102 cm odpływ termometr LT004 (732470783) - Aukcje internetowe Allegro

monia masz absolutna racje ze do takich ludzi to trzeba w cholere cierpliwosci !!
ja sie pocieszam tym ze mam taki charakterek jaki mam i i tak zawsze robie po swojemu :) i na cale boze szczescie moj maz tego nie neguje !! bo mnie zna i wie jaka jestem :) i w sprawie dziecka ma do mnie zaufanie i za kazdym razem mowi ze ja mam intuicje i i tak zrobie wszystko zeby temu dzieciateczku bylo dobrze !!! a czy zrobie tak jak radza kolezanki, siostry czy mamusie nie ma najmniejszego znaczenia !!!

reklama
Mea
ja tam dzieci w foteliku przywoziłam i też miały 3 dni!!!
weź ty po prostu postaraj się nie reagować i rób co masz robić:-D

Termometr kosztuje grosze i jest ok na początku po miesiącu już nie używałam ale teraz i tak kupię.

Dzisiaj idę do hematologa na 18tą więc możecie 3mać kciuki:tak:
A teraz nadganiam. Buźki

Do góry