reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

kawa o tej porze?? niezła jesteś :-)
ah w holandii to normalne.oni zawsze pija kawe po kolacji a wlasciwie obiedzie ktory jest wieczorem.Ja sie do tego nie stosuje ale akurat peka mi glowa a kawa moze mnie obudzi.Problemow ze spaniem na szczescie nie mam.pamietam jak wypilam kiedys red bulla(juz swinstwa nie pijam) i zasnelam...
poczekaj,przeczytam co pisalas.

reklama
hej dziewczynki:*Przepraszam,ze zanidbuuje forum ale nie daje rady tutaj zagladąc mam tyle na głowie ,ze 24 godziny to dla mnie stanowczo za mało.Ciągle pracuje po 8h siedze na kasie wiec sie nie przemeczam:biggrin2:ogólnie czuję się SUPEROWO!!!.
Nasz dzidz ma juz 5 cm.Bylam w poniedzialek u gina powiedzial ze wszystko jest ok.Ma juz raczki ,nóżki:tak::tak::tak:.Dzisiaj zaczynam 4 kalendarzowy miesiąc ciąży!!! dziewczyny nie wiem jak to przeleciało !!!
.Ślub mamy 7.11.2009 o godz 15.Wiekszosc rzeczy mamy juz załatwione w tym muzyke,wódke,kucharki,kelnerki,kierowce,itp itd.Zostały na prawde drobiazgi.W pracy też ok pracuje do 7.10 potem ide na l-4 juz odliczam dni!!!!.jeszcze tylko 14 razy bede musiała tam iść!!!.A potem błogi stan odpoczywania i przygotowań do ślubu!Mieszkać na razie bedziemy u mnie tak do lipca/sierpnia.W miedzy czasie chcemy kupić mieszkanie w ledzinach bo mamy dojścia i kupuje sie tam mieszkania za "grosze".Przepraszam,ze ja tak tylko o sobie ale nie przeczytałam nic przyznaję sie bez bicia.Ale na prawde nie mam czasu.Nie gniewajcie sie !!.Co tam w skrocie u Was?? mamy jakąs fasolinkę.
Eijf,Emilchen,Katia,Kiciaq,mmm,Zielona,Wisienka,pati,martilla,mellisa,Aguś? odezwijcie się

a tak w ogóle to strasznie mnie boli biust, siedzę i czuję jak boli. śmieszne, przez ponad rok starań przeszłam przez wszystkie opcje chyba, biust bolał, nie bolał, brzuch bolał, nie bolał, mdłości, biegunki, zaparcia, do wyboru do koloru. skoro regularny cykl kobiety może się tak różnić to co dopiero ciąża :-) dlatego żadnym objawom nie wierzę, wszystkie to kwestia psychiki starającej się. tzn mówię o sobie :-)
hehe uśmiałam się z tych opcji :-D faktycznie coś w tym jest :-D do wyboru do koloru, w końcu już niczego nie będziesz pewna i ciąża Cię zaskoczy :-)

Eijf jakie to tabletki? tabletki to nie cukierki, jednej lekarce ufać nie można, ale rozumiem że już przetrząsnęłaś net w poszukiwaniu innych opinii. tylko z tego co napisałaś zrozumiałam, że te tabletki biorą babki w ciąży, bo tylko wtedy anty tpo mogą zrobić coś złego, to jaki sens jest je brać w czasie starań? ja się na tym kompletnie nie znam, z ciekawości pytam.
wiem wiem ze nie cukierki i daltego spytalam czy sa przeciwskazania.powiedziala ze taka dawka nie.W sumie anty tpo sie nie leczy a mimo wszystko chcialam sprobowac bo lekarze te tabletki przepisuja(thyrox czy cos takiego.w pl to samo tylko z euthyrox).Mimo pozostalych hormonow tarczycowych w normie.nie wiem,moze po prostu tonacy brzytwy sie chwyta?Wolalabym nie miec nic i normalnie zajsc w ciaze ale tak nie jest a skoro przeciwciala maja zwiazek z poronieniami to moze maja tez zwiazek z zagniezdzeniem?Czytalam i slyszalam w laboratorium w pl np.ze moga nie rozpoznawac zarodka.normalnie anty tpo wybija np,bakterie a u mnie wybija zrowe organy.Za bardzo tez sie nie znam.Poza tym moze mam poronienia o ktorych nie wiem?Moze boje sie ze jak zajde to poronie a badania wykazaly ze kobiety ciezarne stosujace thyrax maja tych poronien mniej;on jakos te anty neutralizuje.Ah sama juz nie wiem.Bede na razie brala pod kontrola i zobacze za 6 tyg.Poza tym chce isc w pl do ginekologa-endokrynologa ktory powinien znac sie i na jednym i na drugim.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki:*Przepraszam,ze zanidbuuje forum ale nie daje rady tutaj zagladąc mam tyle na głowie ,ze 24 godziny to dla mnie stanowczo za mało.Ciągle pracuje po 8h siedze na kasie wiec sie nie przemeczam:biggrin2:ogólnie czuję się SUPEROWO!!!.
Nasz dzidz ma juz 5 cm.Bylam w poniedzialek u gina powiedzial ze wszystko jest ok.Ma juz raczki ,nóżki:tak::tak::tak:.Dzisiaj zaczynam 4 kalendarzowy miesiąc ciąży!!! dziewczyny nie wiem jak to przeleciało !!!
.Ślub mamy 7.11.2009 o godz 15.Wiekszosc rzeczy mamy juz załatwione w tym muzyke,wódke,kucharki,kelnerki,kierowce,itp itd.Zostały na prawde drobiazgi.W pracy też ok pracuje do 7.10 potem ide na l-4 juz odliczam dni!!!!.jeszcze tylko 14 razy bede musiała tam iść!!!.A potem błogi stan odpoczywania i przygotowań do ślubu!Mieszkać na razie bedziemy u mnie tak do lipca/sierpnia.W miedzy czasie chcemy kupić mieszkanie w ledzinach bo mamy dojścia i kupuje sie tam mieszkania za "grosze".Przepraszam,ze ja tak tylko o sobie ale nie przeczytałam nic przyznaję sie bez bicia.Ale na prawde nie mam czasu.Nie gniewajcie sie !!.Co tam w skrocie u Was?? mamy jakąs fasolinkę.
Eijf,Emilchen,Katia,Kiciaq,mmm,Zielona,Wisienka,pati,martilla,mellisa,Aguś? odezwijcie się
ciesze sie ze tak ci sie to wszystko uklada!Przyznaje ze zazdroszcze tych 5 cm:) Jak tak czytam to uswiadamiam sobie ze rzeczywiscie zlecialo.U mnie jeszcze nic:-(.Rozumiem ze nie masz czasu ale jak juz bedziesz w domu to bedziesz zagladac czesciej tak?

mazia kochana jak super, że się odezwałaś :-D cieszę się, że wszystko jest ok z dzidzią :tak: i czy dobrze zauważyłam, że już masz trochę lepszy humorek?? jeśli tak to moje proroctwa się sprawdziły ;-):rofl2:
zielona dawno się nie odzywała. :-(
eijf jest aktywna więc Ci zaraz napisze :tak:

u mnie w porządku, właśnie leci 5 cykl starań, na razie tempki wysoko, zobacz sobie, testuję po wszelkich mozliwych terminach @ czyli dopiero 24 września.

dobrze, że idziesz na L4, odpoczniesz sobie trochę no i będziesz miała czas na spokojne ostatnie przygotowania slubne :-) kurcze ale Ci zazdroszczę kochana, też chce na ciążowe L4!!!

wisienka i kiciaq są w podobnym do moejgo momencie cyklu, także niedługo testują.

Ostatnia edycja:
emilchen-ladny wykres:) zazdroszcze ze kilka dni do testowania.ten okres choc stresujacy chyba najfajniejszy jest bo tyle nadziei jeszcze.ja tez chce juz byc po owu.Taka mam nadzieje ze te tabletki cos dadza...

czytam jak nawiedzona o tych tabletkach...sily nie mam.aha i na anty tpo,tzn na ich obnizenie dobry jest selen.Nie chce zas lykac selenu.gdzie on sie znajduje?wiem ze trzeba zrec orzechy brazylijskie ale ktore to?zaraz musze po holendersku sprawdzic i jutro kupie:)o juz wiem ktore.no to od dzis jestem fanka orzechow brazylijskich:)

Ostatnia edycja:
emilchen-ladny wykres:) zazdroszcze ze kilka dni do testowania.ten okres choc stresujacy chyba najfajniejszy jest bo tyle nadziei jeszcze.ja tez chce juz byc po owu.Taka mam nadzieje ze te tabletki cos dadza...

czytam jak nawiedzona o tych tabletkach...sily nie mam.aha i na anty tpo,tzn na ich obnizenie dobry jest selen.Nie chce zas lykac selenu.gdzie on sie znajduje?wiem ze trzeba zrec orzechy brazylijskie ale ktore to?zaraz musze po holendersku sprawdzic i jutro kupie:)
dziękuję :-) żeby jeszcze był do tego ciążowy, bo ja mam zazwyczja ładne no i nic z tego nie wynika... no ale jest szansa. Muszę Ci powiedzieć, że trochę mnie kusi, żeby zrobić wcześniej tescik, tak żeby zobaczyć, czy może będą dwie kreski w związku z moimi podejrzeniami, że może coś tak się wykluwa ale się nie utrzymuje... mam testy o czułości 25. Kiedy mi radzisz zrobić? chyba nie 10 dpo jeszcze prawda? Bo wtedy często nie wychodzą. Ja bym chciała zdążyć przed @, jeśli takową dostanę, ale tak krótko przed, żeby stężenie ew. hormonu było jak największe. Pierwszy termin @ mam 20 września, to jest 12dc ale to będzie po weselu do rana :baffled:

eijf ja się nie znam na tabletkach, ale mocno trzymam kciuki żeby pomogło! cel uświęca środki. jeśli masz po tym urodzić zdrowego dzidziusia to bierz nawet kilka dzienie! :tak: z drugiej strony przestań już czytać bo z doświadczenia wiem, że to tylko wzbudza niezdrowe emocje i będziesz się pewnie nakręcać. :no:

Witaj Kochana
Już martwiłam się o Ciebie super ,że się odezwałaś i dzidzia ładnie rośnie :-)
A my chyba wszystkie nadal się staramy :-(no coż i na nas przyjdzie kolej:-)

reklama

czytam jak nawiedzona o tych tabletkach...sily nie mam.aha i na anty tpo,tzn na ich obnizenie dobry jest selen.Nie chce zas lykac selenu.gdzie on sie znajduje?wiem ze trzeba zrec orzechy brazylijskie ale ktore to?zaraz musze po holendersku sprawdzic i jutro kupie:)o juz wiem ktore.no to od dzis jestem fanka orzechow brazylijskich:)

Selen to wogle trucizna i kiedys ludzie sie go bardzo bali:-D dopiero po jakis tam latach stwierdzono, ze to super suplement diety szczegolnie dla facetow bo selen podobno super dziala na zolnierzyki i nie tylko jest w orzechach tez bogatym źródłem selenu są kiełki pszenicy, pełnoziarnisty chleb i otręby, czosnek, cebula, brązowy ryż, kapusta brokuly, mieso, grzyby, wiecej nie pamietam:dry: ja wogole uwielbiam sledzic te wszystkie pierwiastki co gdzie i jak:-)

Do góry