ja przez ten zakaz seksu juz nie wyrabiam, tak sobie marze ze jak bym urodzila w polowie listopada to moze na sylwestra juz bysmy mogli tak normalnieja tam bym wolała,żeby po połogu mąż mi pomógł zrzucać kilogramyw bardziej przyjemny sposób niż rower:-)
to bzdura jakasNatalka ja słyszałam ,że dla dziecka lepiej się urodzić w 7 miesiącu niż w 8, kurcze tylko zapomniałam dlaczego.
no a dokladnie chodzi o surfaktant czyli taki plyn ktory jest w pecherzykach plucnych, ktory zapobiega zapadaniu sie tych pecherzykow, zwiekszajac wydolnosc oddechowa noworodka, jak nie ma surfaktantu w plucach to nie mozna oddychac, a produkcja surfaktantu zaczyna sie ok 28 tygodnia ciazy ale najefektywniejsza jest 35 tyg, wiec ja nie wiem czemu mialo by byc tak ze lepiej urodzic w 7 niz w 8 miesiacu jak dla mnie to jest nie prawda. A doladnie tak jak piszesz mea podaja kobieta sterydy ktore wlasnie przyspieszaja wytwarzanie surfaktantu.w 8 miesiacu na 100% chodzi o pluca i jak jest akcja porodowa to daja matce bardzo silne sterydy przyspieszajace rozwoj pluc u dziecka, czesto przetrzymanie kilku dni po takich sterydach daje dziecku duyze szanse na samodzielne oddychanie po urodzeniu !!
ja rowniez jak niektore mamuski jestem na etapie remontu naszego domku jak narazie mieszkamy jeszcze z tesciowa i chyba nie uda nam sie wyprowadzic przed narodzinami kruszynki
dzis było latanie za płytkami i wana z hydromasazem:-)
jutro znow poszukiwanie jakiegos drewna na podłoge
zeby to wszystko było takie proste
ojjj ja z mama zawiozlam mojego tatusia do lodzi do naszego nowego mieszkanka i tam z moim Bartuczi siedza od srody (wspolczuje im) i zrywaja tapety, kują stare płytki... jak z mama pojechalysmy na zakupy jak worcilysmy to poprostu sie przerazilysmy haha, w scianie miedzy lazienka a przedpokojem jest dziura, ale mala srednicy ok 5cm, a jak chlopaki wyciagali to stare wannisko to mowili ze jak by bombe pod blok podlozyc to blok by sie rozpadl a to wannisko by zostalo haha, no i jak je wyrwali to sie zrobilo dodatkowe oddzielne wejscie z kuchni do lazienki :O
my zamiast wanny kupujemy prysznic ale taki wiekszy 80cm ( bo 90 sie nie zmiesci) na 120 z glebokim brodzikiem to bedzie mozna potem chlopakow kapac jak w wannie
a jesli chodzi o podlogi to tez sie ostatnio rozgladalam, nie wiem w jakich cenach patrzycie, bo my nie chcemy zeby nam sie to od razu zdarlo, i upatrzylismy w NOMIM deski Jatoba za 115zl/m2 i montaz gratis, to sklada sie tak jak panele ale to jest drewno.