reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Nadgoniłam! Straszne jesteście z tym pisaniem :-( Człowiek sobie zrobi jeden dzien "wolnego" i cały następny siedzi i nadrabia...

My dziś postanowiliśmy skorzystać z pięknej pogody i poszliśmy na spacer nad morze. Połaziliśmy, porobiliśmy zdjęcia i mam nadzieję, że nie utkną one znowu w aparacie, tylko zostaną mi przynajmniej pokazane ;-)
A na koniec wylądowaliśmy na basenie, z którego nas wyrzucili, bo już zamykali... :-( Ale półtorej godzinki się popluskaliśmy. Misia uwielbia wodę :-) Dopóki siedziałam w basenie to wszystko było ok, jak tylko wychodziłam to od razu brzuch się stawiał i Mała wypychała mi się do góry. Aż się dziwnie patrzyli na mnie... Mama się śmieje, że lepiej żebyśmy nie rodzili w wodzie, bo się zbuntuje i nie będzie chciała z wanny wyjść potem :tak:;-)

Mama Stacha sushi można jeść, pod warunkiem, że ze świeżych ryb albo bez ryby (np. z awokado czy omletem jajecznym, albo z paluszkiem krabowym). Chodzi o jakąś bakterię, nie pamiętam którą. W Szwecji w "suszarniach" serwują nawet specjalne zestawy Mama Sushi z tymi dozwolonymi. Bez tego bym chyba umarła... 9 miesięcy bez kęsa sushi... nie do pomyślenia dla mnie! :no::szok: I pomyśleć, że rok temu sushi mogło dla mnie nie istnieć ;-)

Komuś jeszcze coś chciałam odpisać...
Coś o wózkach i Emmaljungach chyba, któraś pytała o to, a ja nie pamiętam co to dokładnie było. Fakt, są szwedzkie. Są świetne, zwrotne, duże i bardzo popularne tutaj, ale są też potwornie ciężkie. Jeśli się mieszka wyżej niż parter czy domek to nie polecam raczej... Ale sama chorowałam na taką jedną i pewnie bym kupiła, gdybyśmy nie trafili cudem na prawie darmową Teutonię na allegro ;-) Ale Szwedzi kochają Emmaljungę. I Brio. Ale tych nie polecam raczej, bo jakoś dziwnie się nimi jeździ.
No to chyba na tyle na dziś... Jutro luźniejszy dzień to może wreszcie odpocznę ;-)

Witam się niedzielnym porankiem. ; )
mój mężczyzna zdycha jak kot.. :-D
twierdząc że wódka była zatruta albo coś.. no ale litra na dwóch.. ? :-D
i tylko woła
'nie dotykaj mi włosów bo mi chyba wypadają'
hahaha :-D
chyba se dzisiaj będzie tak zdychał.. :-D
a ja se szamam śniadanko.. i mam świetny humorek ; )

Dzień Doberek
byłam wczoraj na weselu :)) o 14 msza, później na sale, i imprezka :] dałam rade tylko do 11 hehe bo nogi mi tak spuchły że sie zrobiły kwadratowe :/ miałam wygodne butki itp, ale troche się pobawiłam więc chyba od tego wysiłku, jeszcze nie wróciły do normalnego stanu i łydki mnie bolą troche.. Mały w brzuchu zaczynal buszować jak tylko siadłam żeby odpocząć, chyba mu siępodobało :D raz koło głośnika siadłam to masakra, zaczął tak fikać że musiałam iść stamtąd, pewnie za głośno mu było. Od rana się rozpycha fajnie :)) czasami mocniej palce przyłożę to da się poczuć noge czy ręke, coś twardego /chyba że to siusiak hahah
miłej niedzielki

Witam mamusie:-)
Ale mi się piekny dzień zapowiada:no:
Pół nocy nie spałam przez moją biedną Hanię i normalnie zaczynam żałować że zdecydowaliśmy się na 2 dziecko:zawstydzona/y::no:
Jezu...pół nocy płakała nie wiem z jakiego powodu, gorączkę miała 38, dziąsła tak spuchnięte z tyłu że zasłaniają zęby i w dodatku nie wiem czy nie ma zapalenia pęcherza bo już wczoraj chodziła i tylko boli, boli....a między wargami sromowymi to ma ogień!!!!! A wszystko to na wekend! Bratowa pielęgniarka poradziła mi żeby ją clotrimazolem smarować no i trochę pomogło bo już daje sobie bez wrzasku dupkę umyć:no:

I jak pomyślę że takie noce u dzieci są częste to umieram ze strachu:-( bo jak mój M będzie w pracy to jak ja dam radę z dwoma:szok:

aga dasz rae zobaczysz :D

ja dzis mam w planach spokojnie poodpoczywac :D ciekawe co mi z tego wyjdzie ale plana mam :)

narazie ide postawic miesko na obiadek /robie dzis pieczen z sosem - mniaaaaam :)
a za chwile biore sie za opisywanie wam co i jak :D

Mea - siedź w wyrku, jutro opowiesz. Dużo zdrówka dla brzusia.

Ja musze Wam coś opowiedzieć, dziś już bym jechala do szpitala !!!!
Siadam na kibelku, skończyłam robić swoje, patrze (chyba każdy ma ten odruch :D ) a tam.. KREW!!!!! Już sie zaryczałam cała, mysle "tylko nie to!!!" .. I co się okazało.. U mnie wszystko ok tylko moja mama ma okres i się nie spłukało.. :/
A ja w szoku, ale koniec końców szczęśliwa..

Matko ale mialas stracha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
wczorajszy rajd po sklepach zaowocowal narazie kilkoma pomyslami ... ale jeszcze ne mam sprecyzowanego zakupu ... wozki opisze na "Polecam - odradzam" a tu taki ogolny opisik :)

kupilam tez troche pierdolek, kosmetykow i takich tam ... ale sie niezle wqrzylam bo znalazlam sklep w sieci gdzie byly super ceny a jak poszlam do sklepu to kilka zloty wyzsze !!/myszka sklep o ktorym juz kilka razy wspominalam/ a mi wyraznie pisali w mailu ze ceny w sklepie sa takie jak na allegro !! no i sie z lekka wqrwilam kazalam przyniesc mariuszowi z auta laptop i zaczelam kupowac przez allegro :) babka miala niezlego zgryza ale wtraznie na aukcjach pisalo ze mozna odebrac osobiscie wiec ja sobie powybieralam co chce z polek i zaczelam tego na allegro szukac :) zakupow zrobilam w sumie za 230 zl a jak mnie baba podliczyla w sklepowych cenach wczesniej to wyszlo tego prawie 300 !! roznica niebagatelna !! trzeba sobie w zyciu radzic bo inaczej czlowiek pojdzie z torbami :D

Do góry