reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Po pół roku starań, nie jeden lekarz Ci powie,że z czym Ty do niego przyszłaś, że to na badania przyjdzie jeszcze czas, a póki co jeszcze jest ok.
Poszłam do lekarza po roku od odstawienia antykoncepcyjnych tabletek i mi odpowiedziała tak,że poszło mi w pięty. A poza tym mówi się,że po tabletach nawet do 2 lat można mieć problemy z zajściem w ciążę, więc nadal się łudzę,że tak jest, bo do tych 2 lat od odstawienia zostało mi jeszcze parę miesięcy.
Dziwny lekarz mi lekarka powiedziala ze jak po jeszcze przez 3 cykle sie nie uda to bedziemy badac ukochanego a potem ewentualnie jeszce inne rzeczy. ale u mnie ogolnie jest ok bo owu jest wiec ewentualnie progesteron moglabym zbadac w drugiej fazie cyklu

TESTUJĄCE:

dorkaa - 18 września
kasiek1983- 19 września
mamutka32 - 20 września
Wisienka83 - 24 lub 25 września
emilchen - 24 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
Lovely - 28 września
Martilla-28 września
agast22 - 28 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
biedroneczka1980- 4-5 pażdziernika
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
jagódka1231- 9 paxdziernika
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
agast22

Jakby coś nieaktualnego było albo kogoś by brakowało to dopisywac się dziewczyny!!!!;-):-D:happy::rofl2:

Wypisuje sie ze staraczek bo pecherzykl juz pękl i wpisuje sie to testujacych, przede mna 2 tyg oczekiwan

reklama
No a u mnie ogolnie ok, dzis bylam na ostatnim USG w tym cyklu, Pęcherzykl pekl i widac cialko żołte wiec owu przebiegla prawidlowo:tak: przynajmniej to wiem, że z tym u mnie ok
Dzis ogolnie jak to w drugiej fazie cyklu czuje sie wzdeta.
No a poza tym mam w domu ogrobny balagan, ktory musze uorzatnoc, a raczej popakowac do kartonow w tym tygodniu, by ostatecznie przewiesc wszystkie rzeczy:eek::tak:, kurde ciesze sie na ta przeprowadzke ale to cale pakowanie i rozpakowywanie mnie przeraza:eek::szok:

ha, widzę że nakręcenie na forum spore :-) Martilla masz cudny wykres!
ciekawe czy Wisienka zrobiła betę, ale Wisienko dobrze doczytałam że brudzisz na brązowo?

Nanusia ja Cię dobrze rozumiem, nam za chwilę stuknie 1,5 roku starań i chociaż tempkę mierzę to już nie nakręcam się tak jak dziewczyny. to po prostu mija z czasem i to taki mechanizm obronny, bo inaczej człowiek by zwariował, tak jak piszesz. i osobiście też uważam że robienie wszystkich badań już po 6 m-cach starań jest na wyrost, tzn mam na myśli dziewczyny poniżej 30-tki (a tych tu najwięcej), bo wiadomo że jak się ma lat 35+ to już trzeba sie mocno spieszyć.

Kiciaq nasza forumowa pesymistko- jak możesz mówić, że Twój cykl jest już stracony? test z wynikiem 6 dni przed @ to marketingowa ściema, przecież jedna dziewczyna ma np 11 dniową lutealną a druga 17 dniową. nie ma mowy zeby u tej pierwszej wyszedł test 6 dni przed terminem @, no jak??

Kiciaq jeszcze chciałam napisać, że test first response to po prostu test o czułości 10, szkoda na niego kasy, bo płaci się za opakowanie. za 10 testów paskowych o tej samej czułości zapłacisz na ebayu 1 funta, a mówią dokładnie to samo. na pamiątke to oczywiście fajnie mieć taki ładny test (sama wciąż mam ten sprzed 6 lat), ale do regularnego testowania paskowe w zupełnosci wystarczą.

emma- corki tez fajne sa :)

Wisienko- daj znac czy zrobilas ta bete i kiedy wynik?

Ja bada nie odebralam. Odbiore jutro z rana. Bez sensu bylo jechac 15km w jedna strone..

prześledziłam co pisałyście i powiem wam tak, tempka wysoko (jak na mnie) , brzuch pobolewa sobie czasem tak bardzo nisko , znowu zaczęła mnie boleć głowa, czuję się jakbym miała być chora no i mam upławy chyba, tzn leci mi takie hmm... kremowe coś :-) tzn konsystencje ma kremową ale jest białe, nie wiem co to ale mam wrażenie że mi mokro od tego... i czytając co pisałyście to objawy mam raczej na fasolke , tylko na początku miałam przeczucie ,że chyba się udało, a teraz znowu jestem na nie... już nie wiem co myśleć, nie nastawiam się na nic chociaż jak każda z was chciałabym żeby to było to... nie wiem co myśleć.
miałam iść po test , ale wstrzymam się conajmniej do środy.
martilla ja już pisałam, że podoba mi się Twój wykresik :tak: i całkowicie Cię rozumiem kiedy piszesz o swojej niepewnosci... Ja też w sumie raz myślę, że jednak w tym cyklu się udało, ale za chwilę przychodzi mi na myśl, a co jeśli przyjdzie @??Wtedy staram się nie nakręcać, bo wiem, że potem będzie mnie bolało rozczarowanie :sorry: no ale to nie jest takie łatwe...chciałabym już wiedzieć...

reklama
też z niecierpliwością czekam na wyniki wisienki, ale mam dobre przeczucia co do niej :-D ale nas tu w niepewnosci trzyma :-D

dziewczyny proszę trzymajcie kciuki, tak bardzo bym chciała, żeby to było TO... powiem Wam, że jajnik kłuje i podbrzusze mnie ćmi dosyć mocno od wczoraj, nie wiem, czy to dobry znak czy nie, bo dwa cykle temu tak miałam i dostałam @ :-( no ale wtedy tempka sukcesywnie spadała, a teraz sobie wzrosła trochę 13 dpo... podbrzusze ćmi i spina się na tyle, że od rana brałam dwie nospy, po których było trochę lepiej. Wczoraj wieczorem poczułam się zupełnie jak przed/w czasie @, nawet powiedziałam mężowi, chyba nic z tego, czuję całym ciałem, że dostanę @... rano ta tempka mnie ucieszyła ale i nakręciła za mocno...boję się rozczarowania... że jutro spadnie i będzie mi tak cholernie przykro... testuję jednak jutro, to będzie już 14 dpo.

Do góry