reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Własnie o to chodzi, ze nie mieswam. Ostatnio takie upławy miałam w wieku 18 lat i wtedy okazało się, ze mam nadżerke.... Normalnie leci ze mnie takie coś bez koloru a na 1-2 dni przed @ zdarzaja sie palmienia. Już sie wystraszyłam, ze to jakis niepokojący znak...

Ja sie w zasadzie nie znam na tym wszystkim...Nie potrafię opisac niektórych rzeczy... Boze zaczynam juz schizowac... Cholernie boję się wyniku jutrzejszego testu....

Dobra dziewczynki ide spać bo za chwile oszaleję. ... Mam nadzieję, ze rano zdobędę sie na odwagę żeby zrobić test.

Ostatnia edycja:
reklama
Wisienko wszystko czego nie było a jest to dobry objaw :-) ale trochę nie rozumiem, raz piszesz że ostatni raz miałaś plamienia jak miałaś 18 lat a potem że zdarzają Ci się? bo z ginekologicznego punktu widzenia śluz zabarwiony na brązowo/różowo/czerwono to też plamienie.

Ale to wygląda tak inaczej... No nie jak śluz z krwia... Nie potrafię tego opisac... Ale takiego czegoś nie widziałam u siebie od 18 roku zycia. To co się u mnie pojaia przed @ to jest taki śluz z krwia a to wyglada inaczej.

Napisał Marzi55
TESTUJĄCE:

dorkaa - 18 września
kasiek1983- 19 września
mamutka32 - 20 września
Wisienka83 - 24 lub 25 września
emilchen - 24 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
Lovely - 28 września
Martilla-28 września
agast22 - 28 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
katia_793-4 października
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
jagódka1231- 9 paxdziernika
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
agast22
katia_793
nanusia82

i ja też choć już drugi raz :-) jestem z wami czytam czasem coś napiszę ,staranka trwają choc jakoś w tym cyklu nie mam nadzieji :-(

Wisienko no skoro inne to dobrze wróży :-)

aż sprawdzę jutro przed pracą jak Wasze testy.

jeśli chodzi o stymulację jajników to podstawowy lek przepisywany na początku starań to clostilbegyt popularnie zwany clo. niestety te wszystkie leki do stymulacji mają potencjalnie dużo skutków ubocznych, biorąc je trzeba chodzić na monitoring bo nie wszystkim pęcherzyki pękają i mogą przekształcać się w paskudne, wielkie cysty, słowem trochę zachodu jest. ale czego się nie robi dla ciąży :-)

aż sprawdzę jutro przed pracą jak Wasze testy.
emma jeśli mi rano tempka jakoś znacząco spadnie, to nie zrobię testu, bo po co? Jeśli sie utrzyma/wzrośnie/spadnie tylko odrobinę, to wtedy zatestuję - powinien pokazać prawdę, bo to będzie taki najbardziej prawdopodobny dzień spodziewanej @... ja dzisiaj wyjątkowo weszłam na BB rano, nigdy przed pracą tego nie robię, no ale tempka mnie tak ucieszyła, że się nie powstrzymałam... :-p mam nadzieję, że jutro wszystko wyjdzie z testowankiem i pierwszy raz w swoim życiu zobaczę dwie kreski, ehh...oby...
Jeszcze pytanie natury technicznej - ja często wstaję w nocy siusiu, jeśli obudzę się dajmy na to ok. 5 (czyli po ok. 5 godzinach snu) to wtedy mam robić test czy położyć się spać i czekać do 6.40 czyli kiedy wstaję??

testuj od razu o 5, to głównie chodzi o to, zeby mocz nie byl rozwodniony, dlatego testuje się po nocy (kiedy nie pijesz), sen nie ma przy hcg znaczenia. Emilko trzymam kciuki jutro rano, za wysoką tempkę i dwie kreski :-)
a ja tu zostanę jako dyżurna na wieczność, ech....

reklama
ooo dziewczyny jeszcze Wam coś napiszę, bo mi się przypomniało właśnie... dzisiaj nad ranem śniło mi się że dostałam @ :-( w tym śnie już byłam podłamana, więc jak się obudziłam i spojrzałam na tempkę, to tym bardziej wpadłam w lekko euforyczny nastrój :-p:cool2: mam nadzieję, że stanie się odwrotność mojego snu, prawda prawda? :-p:rofl2:

poza tym, eijf, kiedy byłam w sobotę u fryzjera, widziałam w salonie jedną dziewczynę baaaardzo podobną do Ciebie i nie zgadniesz - była w ciąży :tak:

emma a napisz mi jeszcze nasza skarbnico wiedzy, plamienia nie są pożądane z ginekologicznego punktu widzenia, a jak ginekolodzy zapatrują się na kłucia jajnika czy czegokolwiek z boku podbrzusza :-plub ćmienie podbrzusza w ew. ciąży? nospę mogę brać prawda?

kochane ja też się tak boję jutra i tej tempki, dotychczas zawsze spadała...

Do góry