reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Kurcze.. to dlatego mi wyszly 2 torby [jedna dla mnie,druga dla malucha].. u mnie trzeba wszystko swoje od A do Z nawet pieluchy ze 3 tetrowe... od czapeczki po mydelko.. ale macie szpitale no no no :shocked2:

Asheara a skąd wiesz co do szpitala trzeba wziąć od położnych czy lekarza w przychodni.? Pytam bo u mnie w przychodzni wisi kartka że trzeba ciuszki, pieluchy tetrowe i jeszcze inne rzeczy, a w szpitalu wcale tego nie wymagają. Chcą tylko pampersy i chusteczki. Resztę dają.

Ja wzięłam ok 20 pampersów. Jak zbraknie to doniosą. Nie chciałam pakować całej paczki - 43 szt.

A wogóle w Carrefoure jest promocja na pampersy. JUMBO PACK rozmiar 2 (94szt) kupiłam za niecałe 49 zł a do tego dawali jeszcze paczkę chusteczek nawilżanych pampersa.

reklama
Asheara a skąd wiesz co do szpitala trzeba wziąć od położnych czy lekarza w przychodni.? Pytam bo u mnie w przychodzni wisi kartka że trzeba ciuszki, pieluchy tetrowe i jeszcze inne rzeczy, a w szpitalu wcale tego nie wymagają. Chcą tylko pampersy i chusteczki. Resztę dają.

Ja wzięłam ok 20 pampersów. Jak zbraknie to doniosą. Nie chciałam pakować całej paczki - 43 szt.

A wogóle w Carrefoure jest promocja na pampersy. JUMBO PACK rozmiar 2 (94szt) kupiłam za niecałe 49 zł a do tego dawali jeszcze paczkę chusteczek nawilżanych pampersa.

Niestety ale u mnie to sprawdzona informacja, wiem od znajomych ktore w ostatnim czasie rodzily tutaj... wszystko trzeba miec :confused2:

to nieciekawie. Żeby nawet kosmetyków nie mieli to dla mnie dziwne...

to rzeczywiście tanio. niestety u mnie reala brak...

Ostatnia edycja:
co do pakowania torby..cisnienia nie mam..choc moja położna wczoraj zwróciła mi uwagę, że czas najwyższy :tak: więc zrobiłam krok naprzód..zrobiłam listę...taa..polezy teraz..nabierze mocy urzędowej..może spakuje się w przyszłym tygodniu :tak:

Ja sie pakuję w sobotę...

Dentico zauważyłam, ze mamy podobne terminy, przynajmniej tak z suwaczka wychodzi... co do Bepanthenu to już od jakiegoś czasu w szafce leży, bardzo dobry....również polecam
No sam fakt, jak tego Szkraba mam tam położyć/posadzić, zapiąć w te pasy to przelewające się ciałko... No, wizję mam straszną, że mi się w tym foteliku przekrzywia, zwisa na tych pasach, że ma głókę do piersi przyciśniętą i mu się ciężko oddycha.... No, taka jazda!
Cyniczna będzie dobrze, ale powiem Ci, ze dla mnie takie maluszki dziwnie w tych fotelikach wyglądają... takie zgięte w pół... ale chyba ktoś wiedział co robi jak je projektował?
ile pampersów bierzecie?? Mi położna powiedziała, że 10szt powinno wystraczyć, ale taki maluch to nawet 8-10 potrafi zużyć w ciągu doby...czy 10 nie za mało??
Karolinusia 10 sztuk to tak na dobę powinno wystarczyć...
ja chyba wezmę małą paczkę, mam nadzieję, że nie będę długo w szpitalu...
dziewczyny wy macie tylko jedna torbę?bo u mnie zapowiada sie że będą dwie
ja będę miała jedną dużą

Zresztą on uważa, że po dwóch porodach to właściwie wie wszystko, że gdyby nie on to ja bym tych naszych dzieci w życiu nie urodziła, że to w 90% procentach jego zasługa, więc zaproponowałam żeby teraz sam jechał urodzić zamiast mnie. Ja poczekam w domu, odwiedzę go jak będzie po wszystkim:cool2:.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

co do pakowania torby..cisnienia nie mam..choc moja położna wczoraj zwróciła mi uwagę, że czas najwyższy :tak: więc zrobiłam krok naprzód..zrobiłam listę...taa..polezy teraz..nabierze mocy urzędowej..może spakuje się w przyszłym tygodniu :tak:

Dzięki Kobietki za rady co do pampersów. Ja własnie zrobiłam listę tego, co ma się znaleźć w mojej torbie do szpitala-bo dla Małej już mam.
Też ta lista teraz poleży... ehhhhhhh nie chce mi się pakować.

reklama
Jestem z siebie dumna ,wczoraj spakowałam torbe do szpitala dla mnie i małej:-) oraz przygotowałam rzeczy na nasz odbiór razem z kocykiem i fotelikiem:-)
dla małej spakowałam 10 sztuk pampersów
a co do fotelika to włożę pieluszkę tetrową pod wkładkę;-)

ktoś prosił o fotke torby szpitalnej, przedstawiam naszą:-D

Ostatnia edycja:
Do góry