reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja słyszałam ,ze lepiej nie wychodzić na drugą dobę, bo często właśnie w trzeciej Maleństwa dostają żółtaczki fizjologicznej. I ponownie do szpitala przyjmą dziecko, ale mamy już nie. Tak mi przynajmniej mówiła koleżanka.

Kopciuszku na mojej liście z produktami zawierającymi żelazo są:

czerwone mięso
drobiowa wątróbka
ryby
brokuły
szpinak
rośliny strączkowe
kapusta
ciemne pieczywo
suszone owoce
kasze gruboziarniste
pomidory
banany
buraki
botwinka
sałata
soja
kasza gryczana
płatki owsiane
fasola
pestki z dyni
suszone morele, rodzynki

Jak ktoś coś jeszcze zna to pisać, dopiszę sobie do listy:p

U mnie też na 2 dobe żegnają ze szpitalem po porodzie SN:crazy: tylko u mnie nie pozwalają we własne ciuszki malucha ubierać! dają swoje i kosmetyki

ja musze sie dowiedziec jak jest teraz ale jak kumpela rodzila to tez nie pozwalali ciuszkow przynosic dopiero przy wypisie dawalo sie swoje na wyjscie !! i z kosmetykami to samo ...
wiem tylko ze po cesarce kumpele puscili w 5 dobie /rodzila we wtorek rano a w sobote ich puscili do domu/

Moja bratowa rodziła w Świętochłowicach. Brat się dowiedział, że tam to wypisują po 2 dobach jeśli był naturalny poród a po 4 dobach jeśli cesarka. I bratowa właśnie z kuli cc wyszła po 4 dniach. Ciekawe czy w Tychach też tak będzie bo będę tam rodzić, ale to popytam jak będzie tak daleko. Z tymi ciuszkami to zaskoczona jestem, więc muszę też się dowiedzieć.

czerwone mięso
drobiowa wątróbka
ryby
brokuły
szpinak
rośliny strączkowe
kapusta
ciemne pieczywo
suszone owoce
kasze gruboziarniste
pomidory
banany
buraki
botwinka
sałata
soja
kasza gryczana
płatki owsiane
fasola
pestki z dyni
suszone morele, rodzynki

ja jem 2-3 razy w tygodniu buraczki albo barszczyk i od początku mam hemoglobinkę na poziomie 12:-)
zawsze to jakiś sposób:tak:

właśnie wcinam smażoną pangę buraczki i purre

Ja słyszałam ,ze lepiej nie wychodzić na drugą dobę, bo często właśnie w trzeciej Maleństwa dostają żółtaczki fizjologicznej. I ponownie do szpitala przyjmą dziecko, ale mamy już nie. Tak mi przynajmniej mówiła koleżanka.

No wiesz ....... szpital Cię na siłę trzymał nie będzie, u mnie po 2 dniach wygadaniają do domu, to z jakiej niby racji mają trzymać jeszcze jeden chociazby ?

ja jem 2-3 razy w tygodniu buraczki albo barszczyk i od początku mam hemoglobinkę na poziomie 12:-)
zawsze to jakiś sposób:tak:

właśnie wcinam smażoną pangę buraczki i purre
To dobrze, pocieszyłaś mnie:-) Ja mam dziś botwinkę (chyba każda wie co to?) i jutro też pewnie jej zostanie bo zrobiłam więcej.

Wlasnie moja corka jest tego przykladem:tak::-(dosytala z óltaczki w 3 dobie:-(i wtedy az 10 dni w szpitalu mnie czekalo:-(

U nas tez maja swoje ubranka i kosmetyki:tak:trzeba tylko pampersy i chusteczki do dupci:tak:dopiero przy wypisie przywozisz swoje ubranko i zabierasz dzidzie do domku:-)

czerwone mięso
drobiowa wątróbka
ryby
brokuły
szpinak
rośliny strączkowe
kapusta
ciemne pieczywo
suszone owoce
kasze gruboziarniste
pomidory
banany
buraki
botwinka
sałata
soja
kasza gryczana
płatki owsiane
fasola
pestki z dyni
suszone morele, rodzynki

Mi kazali wcinac tez duzo gotowanej marchewki:tak:
Buraczki sa chyba najlepsze,tzn najwiecej zelaza.

reklama
Do góry