reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

jA tak wogole to wszystkie pijemy dzis toast. Ciocia zostalam. Kuzyneczka dzis rano synusia urodzila, malego klocusia 4 kg, i jest sliiiiiczny! Jak dostalam zdjecie tak w pracy sie pobeczalam, ze jeszcze troche i i ja bede mojego Skarba tulic...
Pogratuluj swiezo upieczonym rodzicom ode mnie :happy:

reklama

Fajny ten kalendarz choc jakoś w tek tak nie czytam jak w tamtej . Bo przy pierwszej to wiadomo wszystko się czyta:-D

rewelacja, najważniejsze to być akceptowaną przez najbliższych i samą siebie akceptować, wtedy waga przestaje miec znaczenie, a nie napatrzą sie laski na modelki zaglodzone i tez tak chca i tylko sobie zdrowie rujnują...
trzeba miec troche ciałaka:)

Ja nie wygladam jak wieszak ale jak mam być szczera to na koniec ciązy źle sie czułam sama ze sobą :-( Nogi jak podpory od mostu , wielki brzuch i wogóle bbllleee... Teraz się bardziej pilnuje z jedzeniem bo wiem że poprzednio bardzo przesadziłam . Przed tą ciązą prawie juz miałam swoją wagę . Po tej ostro się zabiorę za siebie , bo wiecej dzieci już nie planuję:tak:

DO WSZYSTKICH - foty na społecznościowy można wklejac przez programy typu fotosik itp. Jest tez taki symbol jak piszemy posta to mamy taką ikonke z górami i tam można wpisac adres obrazka jaki chcemy zamieścic . Więc jak macie jakies foty to dawać !!!

Fajny ten kalendarz choc jakoś w tek tak nie czytam jak w tamtej . Bo przy pierwszej to wiadomo wszystko się czyta:-D

Ja nie wygladam jak wieszak ale jak mam być szczera to na koniec ciązy źle sie czułam sama ze sobą :-( Nogi jak podpory od mostu , wielki brzuch i wogóle bbllleee... Teraz się bardziej pilnuje z jedzeniem bo wiem że poprzednio bardzo przesadziłam . Przed tą ciązą prawie juz miałam swoją wagę . Po tej ostro się zabiorę za siebie , bo wiecej dzieci już nie planuję:tak:

DO WSZYSTKICH - foty na społecznościowy można wklejac przez programy typu fotosik itp. Jest tez taki symbol jak piszemy posta to mamy taką ikonke z górami i tam można wpisac adres obrazka jaki chcemy zamieścic . Więc jak macie jakies foty to dawać !!!

Mam to samo, tez tak nie czytam jak w pierwszej ciąży:tak:

Co do społecznosciowych, to mam pytanie jak sie tam dostac. gdzie tego szukac??:szok:

Nerek nie należy lekceważyć, bo bolą dopiero jak zainfekowane są. Normalnie nerki nie mają zwyczaju boleć. Pędź do lekarza i to szybciutko!! I pilnuj się z piciem, to przy nerkach b. ważne:tak:

A na sen.. Hmm.. Ciepłe mleko podobno działa, ale ja nie znoszę, więc proponuję zapalić w sypialni świece zapachowe, lawenda relaksuje i pomaga zasnąć. Widziałam też kiedyś spray do pościeli ułatwiający zasypianie, ale nie testowałam nigdy, bo ja śpioch jestem okropny:-)

spray do poscieli? pierwsze slysze... musze sprobowac jak tylko znajde. Ja normalnie tez spioch jestem i z zasypianiem nie mam problemu, tylk jak sie w nocy obudze:( Swiece u mnie odpadaja, bo mnie glowa po nich boli:(

Wronka - już ci wysłałam zaproszenie .

Aga - ja dobrze śpie jak mam zimno w sypialni, ale ogólnie nie mam problemów ze spaniem wogóle

A ja znalazłam następny kalendarz w którym 13tc to już drugi trymestr... ale myślę że to nie chodzi o realny czas podzielony na 3 części tylko o ryzyko które mija wraz z podjęciem większej czynności przez łożysko -mija ryzyko związane ze spadkiem progesteronu czy jakoś tak to szło:confused2:

http://www.tydzien.ciazy.ebrzuszek....k=view&id=442&Itemid=116&limit=1&limitstart=1

Ja tez wszedzie spotykam sie z tym, ze 13tc to juz drugi trymestr. Wynika to z tego, ze zaczyna sie wowczas 4 miesiac ksiezycowy. Mi sie straszne podoba ta idea, bo znaczy ze wkraczam w 2 trymestr :-)

Dziewczynki mam pytanie bolą mnie nerki albo pod nerkami tak mnie kłuje :-( ma może któraś tak bo to za fajne nie jest:-:)-(. Ja mało pjie i może to dlatego jak sadzicie????

Karola, ja mialam podobne bole jakis tydzien temu. Pojawily sie niespodziwanie i rownie niespodziewanie zniknely. Mialam wtedu tez bol kosci ogonowej. Teraz pobolewa mnie kregoslup w czesci ledzwiowej. Znaczy chyab sie zaczal odksztalcac. W zwiazku z tym te ¨bole nerek¨ mogly byc tak naprawde wynikiem zmian w ustawieniu kregoslupa - znaczy mialam jakis nerwobol w tej okolicy i tyle. Jasne, ze dla spokoju lepiej idz do lekarza. I pij duzo plynow, koniecznie.

Jak juz wczesniej Wam pisalam, dostep do lekarzy jest dos oganiczony u nas. Pisalam tez, ze trzeba miec przynajmniej najgorsze ubezpieczenie spoleczne, by nie placic za porod. Prywatny kosztuje cala ogromna kupe szmalu. Kiedys mialam nieprzyjemnosc korzystania z podstawowego ubezpieczenia spolecznego, nie bede sie rozpisywac, powiem tylko, ze nigdy wiecej. Powiedzialam Ukochanemu jakie mam zapatrywania na temat porodu w ramach tego ubezpieczenia - stwierdzilam krotko i zwiezle, ze raczej jak Apaczka z kocem pod pacha w gory pojde, niz w ramach Seguro polpular urodze. Mowiac to bralam jednak pod uwage, ze przyjdzie mi w tej rzezni rodzic. Pewnie bez znieczulenia i ukochanego u boku.
Dzis maz stwierdzil, ze musi zaczac odkladac na porod:-):-):-) Kochany jest, przestraszyl sie chyba tych gor. Poza tym kazdego dnia obcalowuje brzucho i gada z Zeberka.:-) Jestem przekonnana, ze bedziemy miech chlopca. Czy Wy tez macie przeczucie co do plci?

zielona a tak sobie myślę czy nie mogłabyś przelcieć z ukochanym do Polski i zostać tu kilka miesięcy??
Końcówka ciąży + poród+ 2 misiące z Zeberką/kiem :-) czy takie roziazanie nie wchodzi w grę??

A co do przeczucia to mnie jest caaaałkiem obojętne :tak::tak::tak: i nawet nie chcę wiedzieć co będzie :-p przy pierwszej ciąży to nie mogłam się doczekać jak nadejdzie któryś tam tydzień gdzie będzie można stwierdzić płeć dzidzi a teraz jakoś tak zuuupełny luzik :-):-):-)

no i przeczytałam częśc waszych wypowiedzi odnośnie przytulanek, u nas jest jakoś tak dziwnie że mnie się chce a mój mężuś się boi jak nie wiem co :crazy::crazy::crazy: i wkurza mnie to bo jak zaczyna zadawać te pytania czy aby nie zaszkodzimy dzidzi? (NIE) czy napewno? (NIE) to po takiej kolejnej serii odechciewa mi się wszystkiego. A może to jemu się nie chce tylko to taka przykrywka że w ciąży jestem?? :crazy::crazy::rofl2::rofl2::szok::szok:

dziewczyny miłego dzionka wam życzę, bądźcie zdrowe i trzymajcie się ciepło :-):-):-)

reklama
spray do poscieli? pierwsze slysze... musze sprobowac jak tylko znajde. Ja normalnie tez spioch jestem i z zasypianiem nie mam problemu, tylk jak sie w nocy obudze:( Swiece u mnie odpadaja, bo mnie glowa po nich boli:(

spray do pościeli był kiedyś w Oriflame czy w Avonie, nie pamiętam...

Jestem przekonnana, ze bedziemy miech chlopca. Czy Wy tez macie przeczucie co do plci?

My już mamy dziewczynkę i mąż cicho liczy tym razem na chłopca, ale i tak jakoś oboje mamy przeczcie, że będzie druga dziewczynka :-)

Do góry