reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2009

Co do pogody to ja jestem chyba wyjątkiem bo lubię taką:happy::happy: No a co do filmików to mnie rozczulają, szczeg. oczywiście wyjście Bąbla na świat:-)

Mam taki program "zdrowie i zycie". Cala dobe pokasuja tam, operacje, szpitale no i oczywiscie porody :). pokazuja je baaaardzo dokladnie. Nie jestem pewna czy powinnam ogladac. Po pierwsze zawsze sie zrycze jak bobr jak pokazuja radosc rodzicow i dzidzie , ktora wlasnie wyskoczyla z mamy a po drugie to potem mysle i mysle i mysle. A im wiecej mysle tym bardziej sie boje :)

reklama
Moka później możesz się podzielić cennymi wskazówkami:)
Ja dostałam ręcznik od kuzynki dla Martynki po jej córce. W ogóle nie widać, że był używany:) Już więc Mała ma 4 ręczniki. Nie będziemy więc już żadnego kupować.
Nam dla Małej zostało kupić jedynie prócz mebelków ofc to kosmetyki, termometr do wody i pampki. Resztę ma:)
A dla mnie zostało kupić więcej rzeczy bo i klapki normalne (mam tylko takie pod prysznic), biustonosz do karmienia, ale w to się zaopatrzę w listopadzie bo a nuż mi cyce jeszcze urosną. Muszę sobie drugą piżamkę do karmienia kupić i jednorazowe majtki. I laktator.

Ja torbę do szpitala w listopadzie spakuję, ale tak w pierwszym tyg listopada bo czasem kobietki rodzą 2 tyg przed terminem, u mnie to może być od 8.12 wzwyż, więc miech wcześniej torba powinna być spakowana.

w sumie to nie wiem ile wczesniej ta torba powinna byc gotowa. Ja zaczynam wlasnie 31 tydzien. Zostalo 9. :). Jak sobie torba gotowa bedzie stala to nikomu nie zawadzi a jak sie okaze ,ze nagle potzrebna - oby nie :).
ja kupilam sobie dwie nowe koszule 9normalnie spie na golaska wiec nie mialam) , skarpetki, gacie, dwa ciemne reczniki ( w domu mam wszystkie biale) i jak zaczelam ukladac to w szafie to wyciagnelam torbe i wkladam do torby :).

Mam taki program "zdrowie i zycie". Cala dobe pokasuja tam, operacje, szpitale no i oczywiscie porody :). pokazuja je baaaardzo dokladnie. Nie jestem pewna czy powinnam ogladac. Po pierwsze zawsze sie zrycze jak bobr jak pokazuja radosc rodzicow i dzidzie , ktora wlasnie wyskoczyla z mamy a po drugie to potem mysle i mysle i mysle. A im wiecej mysle tym bardziej sie boje :)
Ja mam dokladnie to samooooooooo !!!!!!!! Identyko ,tak wlansie dzisiaj sie zachowalam ....az moj kazal mi przestac to ogladac ahhaha :) A do tego normalnie chyba zaczelam sie wczowac w ten bol i az mnie mala zaczela bolec :eek:

Nie naciskaj ,nie naciskaj ! Ja tez nacisnelam jakies 2 miesiace jak nie dalej temu i pocieklo wiec wiedzialam ze sie zaczelo :) ...I wiecej nie naciskalam ,bo NIE WOLNO!! A samo z siebie leci mi juz od jakiegos czasu a cycki sie ciezkie zrobily ze ho ho !

a ja nic nie mam, ani kropli :-( nic mi piersi nie urosły a nawet mam wrażenie, że zmalały.

Pewnie ze dobry ,nieraz laski nie maja pokarmu w ciazy a po porodzie dostaja takiego nawalu pokarmu ze ho ho :) NIe ma reguly !
Ja osobiscie matreny nie moglam łykac ,zle wchlaniałam witaminy z niej ,a juz napewno hemoglobina mi spadala .Mialam silna anemie lykajac materne ,w tej ciazy lykam falvit mama a wyniki mam rewelacyjne hemoglobinka nie spadla ani razu ponizej normy!.
Materna powodowala u mnie rowniez po dluzszym stosowaniu zaparcia :tak:.Ale to moj organizm tak reagowal ,twoj wcale nie musi !Czy dzieciaczki sa wieksze po maternie ? niewiem ,ja slyszalam ze ogolnie po wszytkich witaminach w tabletkach maluchy rosna jak na drozdzach,

też nie tolerowałam Materny. chwalę sobie Prenatal, ale drogo wychodzi i przerzuciłam się na Falvit Mama - też nie narzekam :tak:

Hmm no to skoro ja mam podwyższyć sobie hemoglobinę to nie wiem czy Materna jest dla mnie. Ja do tej pory to miałam wit takie jak Falvit, Falvit Mama i teraz Materna. Hemoglobinę miałam poniżej normy i tak od dłuższego czasu jestem na żelaznej dietce:p Plus dodatkowo 4 tabletki Bioferu jem. Mam nadzieję, że ta hemoglobina mi się poprawi.

wiesz, każdy inaczej reaguje, może akurat Tobie Materna pomoże i dobrze będziesz wchłaniać witaminki :tak:

reklama
Hej dziewczynki ja biore wlasnie Materne i od poczatku ciazy nie mam problemow z hemoglobina utrzymuje sie na poziomie ponad 12 jakos i lekarka zadowolona nie ma reguly witaminki to witaminki zalezy wszystko od organizmu.
Mam dola na maxa zlazilam cale miasto 3 godz zeszlo plecy bola nogi bola a ja dalej nie mam kurtki porazka jakas same male dopasowane a jak znalazlam 2 duze ciazowe to nie dosc ze 500 zl to wygladalam w tym jak w namiocie haha takie okropnie skrojone i brzydkie. No nic chyba jutro znow musze isc szukac ale nie mam juz weny:)
Za to malutka sie znowu oblowila kupilam troszke ciuszkow dodam pozniej na cudenkach a tymczasem chyba cos zjem sobie na poprawienie humorku.

Do góry