Ja wiem

i w ogóle wiem jak życ bez ciasta, pierogów cukru i całej polskiej kuchni. To jemy okazjonalnie. Gotuję bez kostek rosołowych, bez jarzynek i bez cukru. Sól tylko morska. Dobra oliw do zupy, dużo warzyw, ziaren. Ryż tylko niełuskany, mąka graham lub orkisz.
Smażę dwa razy w roku :-)
Jak ugotowac bardzcz bez cukru?

Nie dosypując cukru.

Zdrowa żywność jest dla mnie priorytetem od wielu lat. Mój syn je bardzo mało słodyczy a my z nim. Okazjonalnie.
Oczywiście w czasie imprez mam ciasto i inne cudactwa ale jak mam problem w kibelku to się nie dziwie dlaczego.
Po co cukier w barszczu? Trzeba dobrych buraków chyba :-)
Polecam ksylitol - cukier brzozowy, nie podnosi cukru i jest zdrowy - oczywiscie nie kilogramy. Absolutnie nie rzucaj się na słodziki - rakotwórcze.
Zamiast zmażyć duście, pieczcie w piekarniku, używajcie tylko naturalnych przypraw, odkorkujcie sobie nasz polski słony smak innymi daniami ;-)