reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam! od rana piore sprzatam obiad robie. Zuzka pewnie zaraz wstanie. Zła jestem bo musiałam z tesciowa do lekarza jechac oczywiście zabrać Zuzie a tam w przychodni sami kaszlący i kichajacy... Jak Zuzia zachoruje to szału chyba dostane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wieczorem o 17,30 jedziemy na hipoterapie wiec zajrze wieczorkiem dopiero.
Wczoraj siedziałam w domku z siostra i jej córeczka bo mąż ze szwagrem na mecz jechali aż 100km na 15 i wrócili o 19:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

My jestesmy po spacerku i wcale nie bylo tak cieplo jak myslalam ze bedzie:szok::no:Bo cholernie mocno wieje:no::no::no:
Mlode leza juz w wyrkach a ja zjadlam sobie danio:-);-)

Witajcie
kurcze ja tez dzis nie wyspana....
nie umialam zasnac a jeszcze wczoraj nie mialam jak siedziec na kompie bo wiecznie byl zajety :confused2: wiec poszlam z malym spac po 20 ale zanimm zasnelam to troche minelo...
dzisiaj bylismy w leroy merlin po kafelki bambusowe do laznieki
zaplacilam kur...cze ponad 600 zl :szok::confused2: masakra....
a do tego jeszcze nie mam humoru bo dzwonilam do Panstwa G. i co sie okazalo nie wyrobia sie z wyprowadzka do 15 tylko zostana do konca miesiaca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-:)-( a my potem bedziemy zapieprzac jak te zuczki gnojoki :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::no::no::no::no::no:
wrrrrrrrrrrrrrrrrr

mala mnie kopie w zebra i siedziec nie umiem :confused2::sorry:

dzis Oliwka spała w pampersie i pampers suchy,wytrzymała cała noc i wysikąła sie dopiero jakoś po 1h od przebudzenia się :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

więc teraz mi powiedzcie dlaczego tak jest że jak ma pampersa to wytrzymuje całą noc i w niego nie sika a jak go nie ma to zdarza się jjej nasikać w łózko????????:sorry::sorry::sorry::sorry:
nie potrafie tego wytłumaczyć:no::no::no::no:

będe jej zakładac jeszcze pampersa z 1-1,5 żeby jej nie stresowac a potem spróbujemy ponownie.zobaczymy.:-)
fajnie ze sie nie zesikaa a moze dlatego ze cieplej jej bylo... :eek:
ja mam jeszcze brzuch wysoko- nic mi nie opadł wiec chyba jeszcze nieprędko:sorry2::confused:
chociaz nie wiem czy wszyscy zauważają że opada przed porodem czy nie??
mnie to juz opadl dosc wczesnie ok 7 miesiac a nawet predzej....) ale tez szyjka juz mi sie szybko skracala... :confused2:
ale nie martw sie im bardziej czekasz na porod tym bedzie Cis ie to bardziej ciaglo.... mnie najpier czop odszedl a wody mi przekluwali :tak:
I powiedzcie mi w których włosach mi lepiej
w ciemniejszych zdecydowanie :tak:
Hejka, wpadam tylko się przywitać i powiedzieć, że przeżyłam koncert, ciężko było, ale przeżyłam. Było zaje...fajnie!
Zaraz jedziemy do mamy po małą.
Zajrzę zaś potem, jeśłi wrócimy o przyzwoitej porze.
Miłej niedzieli.
fajnie ze kocercicho sie udalo ;-)
Czesc dziewczyny
U naas zimno i pada wiec siedzimy w domku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Emily nadal chora ale jest juz troszke lepiej :tak::tak:
wczoraj plakala godzine w lozeczku potem zwymiotowala nastepna godzine plakala az w koncu usnela :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a dzis juz jest troche w lepszym humorku :tak::tak::tak:
Teraz spi wiec postanowilam do was zajrzec:tak::tak::tak::-):-):-)
zdrowka dla Emily - a jak dzisiaj sie czuje >??
ja dzisiaj pożarłam tyle ciasta że:zawstydzona/y: i ciągle mam na coś ochote- no ale narazie jeszcze sobie to tłumacze ciążą- a po to nie wiem jak bede sobie to tłumaczyc żey schudnąć:eek::-D:-D:-D:-D
stracisz to predzej niz Ci sie bedzie wydawalo ja sama nie wiedzialam kiedy tak schudlam... :eek:
witam porannie
no i wczoraj nie poczytalam bo mialam gosci
teraz spokohnie siadlam i nagle slysze ze mi kot lazi.mysle jakim cudem moja kotka wylazla z kotlowni skoro ja zamknelam:eek:
patrze ale ten kot w prazki.a to kot sasiadow:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
wlazla medna przez uchylone drzwi i wlazila za szafke z akwarium.wiec ja za ogon i wyciagnelam,ale przy tym tyle sie namiauczala ze mi mala obudzila menda jedna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
haha z tym kotem to sie normlanie usmialam :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Witam
Mlody juz w szkole a dziewczynki sie wlasnie ubieraja:tak:
Strasznie zimno bylo jak z mlodym szlam a do tego fatalny wiatr-z mnie uszy bolaly od tego chlodu:no::no::no:
Ale zapowiada sie ladna pogoda i tak niby do knca tygodnia:tak::tak::tak:

23 przylatuej M na 4 dni bo wczoraj dzwonil i ma juz zabukowany bilet:tak::tak::tak:Mlodym jeszcze nic nie mowie bo chce zeby mieli niespodzianke jak rano wstana:-):tak:
wowwwwwww :-D:-D:-D:-D:-D super ale niespodzianka :tak:
Ja tez bardzo dlugo nie moglam usnac wieczorem:no::no::no:Wiercilam sie i krecilam jak szalona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak juz czulam ze zasypiam i cos mi sie zaczynalo snic to mi sie zachcialo siku i musialam wstac:no::wściekła/y:Pozniej chcialo mi sie pic i tak w kolko:no:usnelam chyba kolo 1 i jestem mega niewyspana:no::no::no:
witaj w klubie ja taka sama mialam noc :confused2:
no coment - dziwne to :sorry:
witam kochane po zapracowanym weekendzie:happy:
patrysia no niunia jest liczna cud miód ja nie mam takiej świetnej fotki z żadnego usg z 3 ciąż:no:suer pamiątka:tak:
medea ułożyłaś już wszędzie panele??to fotki fotki fotki:tak:kochana mi się brzuch wcale nie opuścił z antkiem jak mi pęćherz przebili gdzieś tak 20 minut przed urodzeniem to może opadł:-Dale apetyt przed porodem tak jakoś z tydzień miałam zerowy:tak:a i przed wszystkimi porodami mnie przeczyszczało:tak:
]
no kochana witaj:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: no fakt pamiatka super po Sewku tez taka mam :tak: zdrowka dla Was ;-)
no panele w całym pokoju były juz w sobote wieczorem- teraz robilimy listwy narożnikowe- wczoraj M malował kaloryfer i jak skoncymy teraz to bedzie jeszcze wiercic na lampki, półki i na maskotki na ta siatkę jak juz bede miała porobione i posprzatane to Wam pokaże:-p:-p:-p:-p
w trakcie nie bede robić:-p:-p:-p najlepszy będzie efekt końcowy:-):-):-):-):-):-)

sama chwal sie fotkami:-p:-p
ja zobacze to na zywca :-p:-p:-p:-p:-p

Wpadłam tylko na chwilkę, dom już wysprzątałam i najwyższa pora do lekarza zmykać:tak::tak::tak:
daj znac jak po ;-)
Hej witam sie i ja
jakies fatum nade mna nie dość ,ze telefon mi sie popsuł to jeszcxze aparat fotograf.no dupa w kwiaty normalnie ,a Krzyśka tel.też fotki pstryka jak chce,więc nie mamy zadnego konkretnego aparatu.
A byłoby co pstrykac ,bo wygrałam zakład w piątek w kręgle, z m o tzw spełnianie poleceń na weekend,czyli bez szemrania robił herbate 4 razy z rzędu ,rozpakowywał zmywarkę itd ,niestety w sumie weekend okazał sie krótki ,bo w sobote po pracy m wędził wędlinki na podwórku z moim tatą czyli wiadomo nie o suchym pysku,a jak wrócił do domu około 7 to zaraz zasnął:tak::eek:a w niedziele za to juz o wiele lepiej ,fajnie tak mu rozkazywać :sorry: szczególnie ,ze nie marudził tylko latał:happy:.Byliśmy wczoraj w aua parku w świdwinie ,fantastycznie było,wróciliśmy tak zmęczeni ze ledwo do 22 wytrzymałam:tak:
Medeuska to juz niedługo ,ja im większe miałam przeczucia ,ze to już tym dłużej ciąże nosiłam:-D bedzie co ma być w końcy to moze nawet z 3 tygodnie potrwac ,ciesz sie jeszcze ciszą w domu:rofl2::rofl2:
Dowikla ,a to sie dzieciaczki ucieszą ,a ty jak po takiej pierwszej rozłące sie ma twoje nastawienie do m ,bo pamiętam jak przed wyjazdem działał ci na nerwy???Pewnie wszystko poszło w zapomnienie i nie możesz sie doczekać?

Wiktoria ,poważnie wygladasz w ciemnych włosach,no i gdzie uśmiech kobieto???ale oczywiście ładnie ci:tak:
Anaconda zdrówka zyczę i Malince też .
Moja Klaudia na gardło sie skarzyła ,ale przeszło jej po pastylkach za to oboje sie teraz smarczą ,efekt basenu,za to ja po raz pierwszy w zyciu bez zapchanych zatok wyszłam po basenie ,może to efekt że woda ozonowana ,a nie chlorowana była:eek:
jeeeeeeeee no to wygranek ci zazdroszcze facet na zawolanie no super czego chciec wiecej :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
witam was dzieweczki, jakos sie uporalam z tymi zaleglosciami :cool2::cool2::cool2::cool2:

za pol godz do roboty wiec nie piszcie za duzo bo wieczorem nie nadrobie:cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D:-D:-D
czarkowi zeby ida juz mu trzy piatki wyszly w ciagu jednego weekendu :szok::szok::szok::szok:
wieczne marudzenie i placz :no::no::no::no:
rece opadaja, m w pracy, dzis jeszcze nie jedzie jutro niestety juz tak, na 2,5 tyg i jak tu sie nie denerwowac

wyniki badan mam dobre, jeszcze czekam na tsh, ale lekarka stwierdzila ze to jest nerwica :tak::tak::tak::tak:
narazie nie mialam jako takich silnych atakow tylko wczoraj troche mnie dusilo

ok spadam wieczorkiem sie odezwe (chyba ze mnie m dorwie)
papatki
wspolczuje zabkowania
czyli tak jak podejrzewalam nerwica
mialam takie same objawy ;-):tak:
Witam! od rana piore sprzatam obiad robie. Zuzka pewnie zaraz wstanie. Zła jestem bo musiałam z tesciowa do lekarza jechac oczywiście zabrać Zuzie a tam w przychodni sami kaszlący i kichajacy... Jak Zuzia zachoruje to szału chyba dostane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wieczorem o 17,30 jedziemy na hipoterapie wiec zajrze wieczorkiem dopiero.
Wczoraj siedziałam w domku z siostra i jej córeczka bo mąż ze szwagrem na mecz jechali aż 100km na 15 i wrócili o 19:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no to oby Zuzia sie nie zarazila:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej witam sie i ja
jakies fatum nade mna nie dość ,ze telefon mi sie popsuł to jeszcxze aparat fotograf.no dupa w kwiaty normalnie ,a Krzyśka tel.też fotki pstryka jak chce,więc nie mamy zadnego konkretnego aparatu.
A byłoby co pstrykac ,bo wygrałam zakład w piątek w kręgle, z m o tzw spełnianie poleceń na weekend,czyli bez szemrania robił herbate 4 razy z rzędu ,rozpakowywał zmywarkę itd ,niestety w sumie weekend okazał sie krótki ,bo w sobote po pracy m wędził wędlinki na podwórku z moim tatą czyli wiadomo nie o suchym pysku,a jak wrócił do domu około 7 to zaraz zasnął:tak::eek:a w niedziele za to juz o wiele lepiej ,fajnie tak mu rozkazywać :sorry: szczególnie ,ze nie marudził tylko latał:happy:.Byliśmy wczoraj w aua parku w świdwinie ,fantastycznie było,wróciliśmy tak zmęczeni ze ledwo do 22 wytrzymałam:tak:
Medeuska to juz niedługo ,ja im większe miałam przeczucia ,ze to już tym dłużej ciąże nosiłam:-D bedzie co ma być w końcy to moze nawet z 3 tygodnie potrwac ,ciesz sie jeszcze ciszą w domu:rofl2::rofl2:
Dowikla ,a to sie dzieciaczki ucieszą ,a ty jak po takiej pierwszej rozłące sie ma twoje nastawienie do m ,bo pamiętam jak przed wyjazdem działał ci na nerwy???Pewnie wszystko poszło w zapomnienie i nie możesz sie doczekać?

Wiktoria ,poważnie wygladasz w ciemnych włosach,no i gdzie uśmiech kobieto???ale oczywiście ładnie ci:tak:
Anaconda zdrówka zyczę i Malince też .
Moja Klaudia na gardło sie skarzyła ,ale przeszło jej po pastylkach za to oboje sie teraz smarczą ,efekt basenu,za to ja po raz pierwszy w zyciu bez zapchanych zatok wyszłam po basenie ,może to efekt że woda ozonowana ,a nie chlorowana była:eek:
No to fajnie masz dobrze sie czasem założyc:tak:
Sąsiad teściowej przyjechał po pieczarki i Jula zabrał,jeszcze godzinkę się pobyczę :-p i zmykam sprawy urzędowe załatwiać:tak:.Trzymać kciuki;-).
Kciuki zacisnięte
Natalineczka,ale żeś roboty odfajkowała;-):tak::szok:.
Oj zgadza sie

Pati a z którego roku jest synek

2008 Wiki

ja musialabym isc robic kopytka bo zostalo mi z wczoraj troche ziemniakow - raczej troche wiecej no i trza z nimi cos zrobic....
wiec zmykam na jakis czas :tak:
no a maly tez spi wiec mam luzik.... :-)

Ja sobie pije wlasnie capucinko:tak::tak::tak:
Mlody bawi sie u siebie i trzaska samochodami,wiec pewnie za chwile obudzi mi dziewczynki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Gdzies mi mucha lata po pokoju i mnie wkurza bo sie o cos obija ale jakos nie moge jej wyczaic:wściekła/y::crazy:

MADZIULKA
Ale fajnei ze wygralas zaklad:tak::tak::tak:I to jeszcze jaki:tak::tak::tak:
Ja z M tak kiedys gralam w karty ze kto przegra to wykonuje polecenia:-)A ze ja dobra jestem w te karty to stale wygrywalam:-);-)M sie tylko wkurzal i obrazal twierdzac ze ja stale oszukuje:-D:-D:-D:-D;-)

PATRYSIU
Te dwa tygodnie dluzej jakos jeszcze przepekasz Kochana:tak::tak::tak:A pozniej to sie juz odchamisz na maksa:-);-)

reklama
Hejka
Juz po zakupach i spacerku, buju buju tez zaliczyliśy. Mała średnio adowolona, bo ie wystawili dziś samochodu takiego co zete sie wrzuca i ma frajde. Może juz w ogole nie będą, bo pogoda dziś pomoajać wiatr piękna.\\

Hejo mamy Jestem umierajaca :( Poszlam spac przed 2 a obudzilam sie po 4 ... Mam problemy jakies z spaniem ... A efektem tego sa podkrazone i popuchniete oczy ;/
Dziewczyno ale Ci wspłczuję, znam ja tekie nocki, a fuj. Może za dnia uda ci sie troszke dospac?

Hej witam sie i ja
Ja tez chce taki zaklad wygrac!!!
Ale chwali mu sie, ze nie marudził, bo wiesz, wygrana wygrana, ale róznie z przesyłką, hihi\\

dzisiaj bylismy w leroy merlin po kafelki bambusowe do laznieki
zaplacilam kur...cze ponad 600 zl :szok::confused2: masakra....
a do tego jeszcze nie mam humoru bo dzwonilam do Panstwa G. i co sie okazalo nie wyrobia sie z wyprowadzka do 15 tylko zostana do konca miesiaca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-:)-( a my potem bedziemy zapieprzac jak te zuczki gnojoki :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::no::no::no::no::no:
wrrrrrrrrrrrrrrrrr
Kafelki bambusowe, no kurcze czemu pstykacze musiały sie zepsuc!!!
Co do lokatorów, no kurcze, pech, ale żadko jedt ta, że udzie wyrabiaja z terminem, nasi tez spóżniali sie, ale półora miecha. Póżniej ekipa remontowa zamiast w max 3 tyg grzebała się 2 mieśiace. No ale bylo minęlo, teraz juz sie o tym nie muysli. Cierpliwosci ci zycze, duuuzo pokladów cierpliwosci...

A ja mężusiowi wymyslilam łazanki, bedzie w 7 niebie, tylko kurcze komu chce sie to zrobić???:-D:-D:-D

Nic, samo sie jednak nie zrobi, idę na kuchnię, ech...

Do góry