wiktoria12
Mama i żona :)
No Kamilek wstał pójdziemy na pole
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
z Patrykiem cisza?Hej witam sie i ja
jakies fatum nade mna nie dość ,ze telefon mi sie popsuł to jeszcxze aparat fotograf.no dupa w kwiaty normalnie ,a Krzyśka tel.też fotki pstryka jak chce,więc nie mamy zadnego konkretnego aparatu.
A byłoby co pstrykac ,bo wygrałam zakład w piątek w kręgle, z m o tzw spełnianie poleceń na weekend,czyli bez szemrania robił herbate 4 razy z rzędu ,rozpakowywał zmywarkę itd ,niestety w sumie weekend okazał sie krótki ,bo w sobote po pracy m wędził wędlinki na podwórku z moim tatą czyli wiadomo nie o suchym pysku,a jak wrócił do domu około 7 to zaraz zasnąła w niedziele za to juz o wiele lepiej ,fajnie tak mu rozkazywać
szczególnie ,ze nie marudził tylko latał
.Byliśmy wczoraj w aua parku w świdwinie ,fantastycznie było,wróciliśmy tak zmęczeni ze ledwo do 22 wytrzymałam
Medeuska to juz niedługo ,ja im większe miałam przeczucia ,ze to już tym dłużej ciąże nosiłambedzie co ma być w końcy to moze nawet z 3 tygodnie potrwac ,ciesz sie jeszcze ciszą w domu
Dowikla ,a to sie dzieciaczki ucieszą ,a ty jak po takiej pierwszej rozłące sie ma twoje nastawienie do m ,bo pamiętam jak przed wyjazdem działał ci na nerwy???Pewnie wszystko poszło w zapomnienie i nie możesz sie doczekać?
Wiktoria ,poważnie wygladasz w ciemnych włosach,no i gdzie uśmiech kobieto???ale oczywiście ładnie ci
Anaconda zdrówka zyczę i Malince też .
Moja Klaudia na gardło sie skarzyła ,ale przeszło jej po pastylkach za to oboje sie teraz smarczą ,efekt basenu,za to ja po raz pierwszy w zyciu bez zapchanych zatok wyszłam po basenie ,może to efekt że woda ozonowana ,a nie chlorowana była![]()
Sąsiad teściowej przyjechał po pieczarki i Jula zabrał,jeszcze godzinkę się pobyczęi zmykam sprawy urzędowe załatwiać
.Trzymać kciuki;-).
witamCzesc dziewczyny :-)
Tez jestem mama siedzącą w domuCzy moge dołaczyc ??
Jak narazie odstawiam pujscie do pracy na bok ,a zaczelismy staranko o drugą dzidzie![]()
to tak jak moje siedzie i czekaLecę do tego prania bo mi pralka zacznie gnićzajrzę potem
![]()
tak wiec owocnych staranek zyczę kochaniutkaokey ,choc tak glupio pisac o sobie
Od roku mieszkamy w UK ,synek od wrzesnia zaczol chodzic do tutejszego przedszkola ,poczatki ciezki byly ale dzieki fajnym babkom z przedszkola jest coraz lepiej i chetnie juz chodzi choc standardowo z rana mowi ,ze on tam nie chce isc ,a jak go odbieram caly rozradowany ;-)
Mam na imie Karolina ,mam 26 lat ,w małżeństwie jestem od 5 lat ,nie pracuje siedze w domku :-)Jak Gabrys byl mlodszy chcialam isc do pracy bo mialam dosc siedzenia w domu teraz mi to nie przeszkadza ;-)
Zatesknilo nam sie za maluszkiem wiec od 3 miechow staramy sie o maleństwoMam nadzieje ,ze szybko nam to pujdzie;-)
U nas dzisiaj piekna jesień złocista (ale nie polska buuu )
Musze ogarnac maly syfik w domu i lecimy do parku co by mlody stracil troche energi :-)
malinka widzialam zwiastun rozmow w toku -dobrze sie zapowiada :-)
alez ci zazdroszcze kochana sama bym sie z checia rozluznilaNie chowam urazy
Tym bardziej miło Cię poznać
Klaudia moja postanowiła,że będzie chodziła na tenisa ,a właściwie jeżdziła ,bo u nas nie ma tylko w Rewalu,a dziś wybitnie mi to koliduje,bo idę na masaż akurat....w ogóle dziś jestem przejęta ,bo idę na mas.całego ciała co oznacza rozebranie sie do bielizny
ale co tam do odważnych świat należy![]()
jakie słodziasy te twoje brzdąceA ja teraz uspiłam Kamilka udalo mi sie może bedzie lepiej w nocy spał i zabieram sie za jaki porządek wklejem pare fotek
![]()
![]()
![]()
to dokladnie jak u naslunka tekst z wysokością i nie słyszeniem nawoływań okna mnie powalił jo wyję
antoch jeszcze śpi a ja się zbieram do pracy ale mi się chcetym bardziej że leje
wieczorkiem już pewnie nie wpadne bo mamy w planach wojnę polsko-ruską oglądać i odbić sobie ostatni sex przerywany więc do jutra laseczki![]()
ja sie tez nie dostalam ale chyba dlatego ze juz bylam zatrudnionaJa sie dostałam na ten kurs z Biura Pracyze względów zdrowotnych nie moge wrocic do pracy w sklepie nie moge dzwigac a moze po kursie pomysle na fakturzyske do sklepu czy gdzies do hurtowni
![]()
super ze wszystko jest dobrzeWitam dziewczyny- padnięta jestem - bo dziisaj mieliśmy pełno jeżdżenia i załatwiania- najpierw byłam u gin- wszystko ok
dowiedziałam sie tylko że mam tkliwą macicę i że już niedługo do porodu
i potem na fotelu że szyjka też juz króciutkapoza tym nic ciekawego zabardzo....
jak tam teściu???znalazłam chwilkę to Wam napiszę o teściu.
Wczoraj wieczorem wymiotował.Nie spał podobno cała noc,ale nie przyszedł i nic nie powiedział.
Rano Darek przyszedł i powiedział o tacie.Zeszłam dałam leki .
Po kilku godzinach zapytał czy mam coś na brzuch ,bo go boli.
Znów dałam podstawowe leki.
Było ok.godz.16 jak zeszłam na dół po małego i z tatą rozmawiałam.
Po ok.10 minutach jak zeszłam zastałam tatę w drgawkach,z widocznym problemem oddechowym,bez kontaktu wzrokowego i dotykowego.
Zaczęłam go cucić i pytam co jest ,średnio kontaktował.
Ja zadawałam pytania a on kiwał głową.
W ten sposób dowiedziałam się,że tak mu zimno.
W tym momencie doszło do mojej świadomości,że tata jest rozpalony.
Biegiem do łazienki i okłady zimne na czoło,odkryłam go i po termometr.
Termometr zaczał wskazywać temp od 38,7 i jak przekroczył 40.3 w tempie błyskawicy to już wiedziałam ,że jest powyżej 41 stopni.
Dzwonię po lekarza a ten na urlopie .Potwierdził okłady i kazał dać przeciwgorączkowe.
Chciałam rozebrać teścia,ale z temperatury zesztywniał i nie mogłam mu zdjąc koszuli .Widać było,że chce mi pomóc ,ale nie miał siły.
Namęczyłam się ,ale z koszulą się uporałam.
Biegiem znów po wodę i ocet ,by temp szybko spadała.Podałam też przeciwgorączkowe leki z dwóch różnych grup czyli Paracetamol i Ibuprofen.
Zaczełam robić okłady na czoło ręce i nogi.
Po około 10 minutach gorączka zaczęła spadać.
Po 20-25 minutach ustąpiły drgawki dopiero i meczyły go dreszcze .
Udało mi się zbić ostatecznie temp do 39 .
Wezwałam pogotowie ,gdzie nic nie wykryli.
Powiedzieli tylko,że mam obserwować ,aw razie gorączki ponownej zawieźc do szpitala.
Po 3 godzinach walki ściągnęłam temp do 37 stopni.
Nawet nie chcę myśleć co by się stało ,gdybym nie zeszła na dół na czas.
Mając na uwadze,że przy 42 stopniach białko sie ścina i następuje śmierć.:--(
gratulacjedzis nocka tez super.Oliwka dzis nie budziła sie na sikaniewytrzymała do rana i jak się obudziła to posżła i nasikała ponad połowę nocnika
ciesze sie bo może po tamtej wpadce teraz bardziej tryma to sikanie bo juz poczuła na własnej skurze że pampersa nie ma w nocy i musi trzymac.super :-):-):-):-):-)
Oby to nie bylo zapalenie uchabo to jest masakra
Duzo zdrowka
Ja tez mam @,ale juz na szczescie 3 dzien
Cala moja trojak uwielbiala spac jak byli malencyDziewczynki to az za dlugo spaly
;-)Klaudia popila rekord jak jeszcze lezalysmy w szpitalu(miala wtedy moze z tydzien)i przespala mi bez jedzenia 17 godzin
![]()
witamy w naszym gronieczesc dziewczyny, czy moge dolaczyc do tematu ?
jestem mama dwoch dziewczynek : 4,5 roku i 7 m-cy i jestem od miesiaca na wychowawczym :-):-)
haha, pisalamjuz jak to z tymi @ jestto co my wszystkie naraz @ dostajemy?
17h spała bez jedzenia?nikt ja na jedzenie nie budził?????
![]()
to superasnieBylam dzisiaj u gina
z dzidzia wszystko ok serduszko ma zdrowe, sa dwie nerki, zoladeczek tez jest, struktury mozgu prawidlowe no poprostu rewelkazdjecie z usg no super
widac buzke oczy nosek usta - jestem zachwycona
mala ma juz 529 g a ja przybralam od poczatku 5 kg czyli waze 52 kg
to juz chyba na tyle jak narazie bo maly nie daje mi spokoju`
śliczne bobo ;-);-)dobra to jest nasza Nikolka
![]()
ja w moim mam na szczescie baaaardzo duzo pomocy, oczywiscie jak jestTO STRASZNE ALE NIESTETY PRAWDZIWE . PRZEŻYWAŁAM TO Z PIERWSZYM DZIECKIEM MIMO, ŻE WRÓCIŁAM DO PRACY GDY CÓRKA SKOŃCZYŁA ROK. W GRUDNIU SPODZIEWAM SIĘ DRUGIEGO POTOMKA I JUŻ TERAZ WAŁKUJĘ MĘŻA O TO JAKĄ CIĘŻKĄ I PEŁNĄ WYŻECZEŃ PRACĄ JEST "SIEDZENIE" W DOMU Z DZIEĆMI. NIESTETY W POLSCE CIĄGLE NAJPOPULARNIEJSZY JEST TATA "ŚPIĄCY OD ŚCIANY". TAKI TATA STARA SIĘ COŚ ROBIĆ ALE NAJCZĘŚCIEJ ODDAJE NAM PIERWSZEŃSTWO, CZY TO W NOCY WŁAŚNIE ŚPIĄC OD ŚCIANY CZY UDAJĄC ,ŻE NIE SŁYSZY ITP. Z FACETAMI JUŻ TAK JEST I JEDYNA RADA TO MÓWIĆ WPROST W CZYM MA NAM POMÓC I NIE PROSIĆ O TO TYLKO WYDAĆ POLECENIE I POWTARZAĆ CIĄGLE ,ŻE TO W INTENCJI NAWIĄZANIA SIĘ WIĘZI Z DZIECKIEM. BO TO PRAWDA !!! MOIM NAJLEPSZYM POSUNIĘCIEM BYŁO ZNALEZIENIE CZYNNOŚCI KTÓRĄ ROBIŁ TYLKO MĄŻ LUB ROBILIŚMY TO RAZEM. I TAK MÓJ MĄŻ KTÓRY CZESTO PRACUJE W DELEGACJI ,JAK TYLKO BYŁ W DOMU CODZIENNIE ZABIERAŁ DZIECKO NA SPACER JA WTEDY NIC NIE ROBIŁAM POPROSTU LEŻAŁAM ODSYPIAŁAM ALBO SPOKOJNIE KORZYSTAŁAM Z ŁAZIENKI...
nie zwrocilam uwagi, ja tam nic ni wklejam od razu widac ze to durne lancuszkiDziewczyny ja na moment...
Większość wkleja takie tam łańcuszki na naszej klasie typu : " J3273M-D38113M <-- Wklej cala ta wiadomosc, razem z tym kodem na sledzika, a on zniknie NATYCHMIAST! Potwierdzone przez administratora portalu Nasza-Klasa.pl J3273M-D38113M <-- Wklej cala ta wiadomosc, razem z tym kodem na sledzika, a on zniknie "
Czy wy czytacie dokładnie co tam jest napisane? Chyba nie...
Z ciągu cyfr i literek , który robi niby za jakiś kod wyłania sie napis : JESTEM DEBILEM ... Ktoś ma niezły ubaw z naiwnych, wklejających, kopiujących osób...
Sorki, musiałam to napisać...
lasencja z ciebie ze hoho ;-);-);-)Moja droga nie tylko taki glupii lancuszek jest ... Widzialam kilka ;/
Dziewczyny to ja pofarbowaniu) Tylko nie smic mi sie tam ! nonono Bo te wlosy nie sa jeszcze ulozone
)
alez ty masz snyA wiecie co snił mi sie dzisiaj Anioł rozmawiał ze mną tyle pamietam ze miałam isc już spać i czegos mi brakowało patrze i niema Kamilka i wołam tego anioła ze co mam zrobic gdzie szukac a on wskazał mi droge zaswiecił 3 razy swiatło na strychu otwożyłam dzwi a Kamilek tam w nosidełku leżał nie wiem co ten sen miał oznaczac
na tym pierwszym zdjeciuI powiedzcie mi w których włosach mi lepiej
u mnie slonce swieciAle dziś pogoda u mnie zimno i wieje i pada nawet się wyjść nigdzie nie da:-(
nie slyszalam o tym