reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

Anulka brzuszek się pieknie zaokrągla ale tez mam wrażenie, ze do mojego kolosa masz malutki, a ja dopiero jestem w trakcie 19 tygodnia:-)
Ale przy pierwszym synku byłam olbrzymem, przytyłam 30 kg, a brzuch miałam na trojaczki przynajmniej:szok:

główka przestała boleć, pojeździłam pozałatwiałam sprawy i byc może jeszcze w tym tygodniu rusza nasz remont.
A w ramach relaksacji umyłam fugi na tarasie na kolanach- to się nazywa aktywny odpoczynek:-D ciekawe kiedy mi sie gniazdowanie włączy.
Przy pierwszej ciązy tez to miałam jakoś tak bardziej koło 30 tyg włacza się gniazdowanie- czyli przygotowanie domu na nowego lokatora- w naszym przypadku dóch. Sprząta się wtedy wszystko co pod rękę wpadnie;-)

reklama
Dziś USG było.:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
CHŁOPACZKI!!

Szyjka 31mm, w ciążach bliźniaczych dolna granica to 25mm. Sytuacja zadowolenia to ponoć 40mm. Dostałam nakaz zwolnienia tempa, Ewa tak jak Ty.
Powoli rezygnuję z części obowiązków, za dwa tygodnie pewnie mój lekarz prowadzący wyśle mnie na zwolnienie.
Ale dziś mogę wszystko :) Pierwiastek mamy, który się we mnie rodzi, dochodzi do głosu. Rezygnuję z dawnej siebie, bo inaczej nie dam rady. Daleko nie zajdę myśleniem - jestem sobą, swoją kondycją w ciąży rozczarowana.
A chrzanić to - noszę w sobie dwóch fantastycznych chłopaków i to jest ważne! Moje dwa dzidziołki.:-) Lepiej w tę stronę myśleć, nie?
Dziękuję za słowa wsparcia, dziewczyny.
Witam nie wiem jak jest z tą szyjką ale ja od początku ciąży mam 20 mm i jest dobrze.Pozdrawiam

Witam nie wiem jak jest z tą szyjką ale ja od początku ciąży mam 20 mm i jest dobrze.Pozdrawiam

Milenka ale w badaniu ginekologicznym, czy w usg dopochwowym.
Mi jak lekarz badał ginekologicznie na fotelu to miałam 20mm. Gdy tydzień temu byłam w szpitalu i powiedziałam to lekarce, to powiedziała, ze nie za dobrze jak tylko 2 cm. Ale okazało się, ze w badaniu ginekolog lekarz widzi tylko tą część wystającą, dopiero jak zrobi usg dopochwowe to widzi, że jest dłuższa :tak:

Milenka ale w badaniu ginekologicznym, czy w usg dopochwowym.
Mi jak lekarz badał ginekologicznie na fotelu to miałam 20mm. Gdy tydzień temu byłam w szpitalu i powiedziałam to lekarce, to powiedziała, ze nie za dobrze jak tylko 2 cm. Ale okazało się, ze w badaniu ginekolog lekarz widzi tylko tą część wystającą, dopiero jak zrobi usg dopochwowe to widzi, że jest dłuższa :tak:
w badaniu ginekologicznym, moja ginka nie robi mi usg dopochwowo

Cześć lily witamy w gronie jak to mój mąż żartobliwie mnie określa " trójników":-)

Dziewczyny musze się z wami pochwalić zakupem. Wczoraj przyszedł wózek, który odkupiłam od jednej babki. Wiem, że trochę wcześnie taki zakup ale trafiła się okazja i szkoda było ją zaprzepaścić. Trafił mi się naprawde w idealnym stanie a na całym komplecie zoszczędzone 1000 zł (w sam raz na łóżeczko z wyprawką będzie):-) Ja jestem zadowolona i mogę polecić jeszcze niezdecydowanym mamusiom.

reklama
Do góry