reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

ja 168 cm, 68 kg przed ciaza, teraz 30 tydzien i 78 kg, wg kalkulatora powinnam na koniec wazyc 81 kg... ale jak widze mamy swietny apetyt:zawstydzona/y:
moja dzidka na poprzedni usg waga dwa razy tyle co norma a na dzisiejszym usg okolo 500 gram wiecej niz norma .... wiec to nie ja tak duza ino maluch łakomczuch ;-)
To uwazaj co potem z produkcja mleka nadarzysz hehe :-D

reklama
o nieeeeeeeeeeeee!
wiec ja przy wadze startowej 50 kg
w 32 tygodniu powinnam wazyc 61,30kg
a waze 66 kg :szok::szok::szok::szok:

ladna nadwaga hahahahah !
juz waze wiecej niz powinnam wazyc na koncu ciazy hahahahahahah

pieknie !

ale co tam i tak nie bede se odmawiac ooo !
potem się bedziemy razem diety trzymac wszystkie a co!
ja to bym se chciala schudnąc wiecej trochu.. moze mi sie uda.. :-D

akurat badanie glukozy to zawsze na czczo bo jakby nie to bysmy sie zapewne napchaly i zafalszowaly wyniki;)

na czczo sie udajemy, pobierana jest krew przed testem pani rozmiesza proszeczek z glukoza w kubku wody, mamy to wypic w miare szybko, posiedziec jakis czas (mozna zabrac gazetki) i na koniec znow jest pobierana krew, wyniki testu pokazuja jak szybko schodzi glukoza z krwi i stabilizuje sie poziom cukrow :cool:
Dzieki za wyczerpujace info). Nie wiem jak wytrzymam bez sniadanka. Lekarz cos mowil, ze nie musi byc na czczo, ale pielegniarka mowila ze trzeba. Na wszelki wypadek nie bede jesc a w laboratorium juz powiedza co i jak...
A 10 lat temu nie musialam robic takiego badania! Jaki postep w medycynie...

Dzieki za wyczerpujace info). Nie wiem jak wytrzymam bez sniadanka. Lekarz cos mowil, ze nie musi byc na czczo, ale pielegniarka mowila ze trzeba. Na wszelki wypadek nie bede jesc a w laboratorium juz powiedza co i jak...
A 10 lat temu nie musialam robic takiego badania! Jaki postep w medycynie...
a ja 8 lat temu musialam robic ! :eek:

dzołk taki no :-D
NO mi moglo by troche zostac bo zawsze za chuda bylam ,ani dupska ani cycka nie mialam :-D ,ale bez przesadyzmu to i owo mogla bym pozniej zrzucic !
najwiecej zejdzie przy porodzie.. jak sie nam wiekszosc z basiorów straci.. potem tylko dobrze uciskac co flak nie zostanie jakiś.. :-D
chociaz ja z takim brzuchem to moge miec mało do uciskania.. ale kto wie jak mnie jeszcze wysadzi :-D

reklama
Do góry