reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
no wlasnie, ja na razie nie kupuje, musimy sie z maluchem poobserwowac jak sie dogadamy to moze jakis czas nie beda konieczne, jak wroce do pracy to wtedy bedzie butelkowanie, taki jest plan
I tu moze byc problem. Jak sie malenstwo przyzwyczai do piersi to potem nie bedzie wiedziec co sie robi z butelka... Byl taki moment ze mnie Wiktorek pogryzl mocno i chcialam odciagac i go karmic z butli ale sie nie udalo. Musial czekac az sie zagoje :/

a czesam sie zdarze szczegolnie po cc ze nie ma sie jeszcze mleka np. i co wtedy trzeba miec chociaz 1 butelke w domu w pogotowiu bo czym nakarmic ???

I tu moze byc problem. Jak sie malenstwo przyzwyczai do piersi to potem nie bedzie wiedziec co sie robi z butelka... Byl taki moment ze mnie Wiktorek pogryzl mocno i chcialam odciagac i go karmic z butli ale sie nie udalo. Musial czekac az sie zagoje :/
ojej tego nie przewidzialam :-( no ale teraz maja takie sprytne smoczki jak cyce, moze sie nabierze :laugh2: no bo jak do pracy na przyklad pojde, w gazetach to jest, ze wtedy wystarczy cyc rano potem buteleczki i cyc wieczorny i nocny, ale jak to w praktyce wyjdzie ....

a ja dzis po wizycie usg,
córcia 29t2d waży sobie 1700 :):):)
i wiek wg usg + tydzien, czyli tak jakby tydzien wyprzedza wyliczenia i tym samym przesuwa nam sie termin porodu na 16 grudnia :)
:happy:
Ślicznie waży. Kurcze myślałam, że moja będzie podobnie ważyła, ale jak piszesz, że wyprzedza to na to nie liczę z moją Mysią;-)

a czesam sie zdarze szczegolnie po cc ze nie ma sie jeszcze mleka np. i co wtedy trzeba miec chociaz 1 butelke w domu w pogotowiu bo czym nakarmic ???
Ja mialam cesarke i po 5 dniach przyszlo mleko, a butla byla nie potrzebna. Zreszta w przypadku cesarki nie wypuszczaja wczesniej niz po tych 5 dniach i nic nie mowili ze karmili butla. Maly mial zapas w sobie, nie potrzebowal przez ten czas. Za to wypuscili nas z takim nawalem pokarmu, ze szybko lecialam do lekarza i antybiotyk na zapalenie i w ogole. Dobry odciagacz koniecznie kupie tym razem. A potem wydawalo mi sie, ze mam za malo pokarmu i panikowalam troche niepotrzebnie. Bo pokarmuy jest zawsze tyle ile trzeba - im wiecej karmisz, tym wiecej przybywa. Moga byc oczywiscie wyjatki...

reklama
Ja mialam cesarke i po 5 dniach przyszlo mleko, a butla byla nie potrzebna. Zreszta w przypadku cesarki nie wypuszczaja wczesniej niz po tych 5 dniach i nic nie mowili ze karmili butla. Maly mial zapas w sobie, nie potrzebowal przez ten czas. Za to wypuscili nas z takim nawalem pokarmu, ze szybko lecialam do lekarza i antybiotyk na zapalenie i w ogole. Dobry odciagacz koniecznie kupie tym razem. A potem wydawalo mi sie, ze mam za malo pokarmu i panikowalam troche niepotrzebnie. Bo pokarmuy jest zawsze tyle ile trzeba - im wiecej karmisz, tym wiecej przybywa. Moga byc oczywiscie wyjatki...

tak i wogole nie karmili ani z cyca bo pokarmu nie mialas ani z butli ??? niewiedzialam ze tak sie da ze maly pokarm w sobie ma dzieki za oswiecenie :-)

Do góry