reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Lilijko staraj się przynajmniej za bardzo nie przejmować i poczekaj na badanie!!!
Może nie będzie tak żle jak teraz myślisz!
A z internetu nic nie czytaj...każda z nas ci to powie:tak:

A my tu wszystkie za was trzymamy kciuki więc musi być dobrze:tak:

a ja wlasnie wrocilam z tesco ... kupilam serek i wlasnie studzi sie kawa na tiramisu :) nad reszta popracuje za chwile

a mi sie przed chwila rozwalilo krzeslo do kompa ;( i gdzie ja teraz bede siedziec ?? dobrze ze mam sako ... ono sie nie polamie ...

jesteście O K R O P N E!!! całe szczęście, że już jestem w domu i będę na bieżąco, bo nie wyobrażam sobie nadrabiania 50 stron dziennie!

wydałam dzisiaj prawie cała swoją "wypłatę" (a raczej pieniążki za 2 reportaże) - kupiłam szlafrok, dwie piżamy, papcie, usztywniany rożek, 10 pieluch tetrowych, masę ciuszków dla Małej, kosmetyki Bambino (jeśli uczulą, to dam swojej mamie :laugh2:) i aspirator do noska. jestem goła i wesoła :sorry: dobrze, że wypłata męża na koncie.

i padam z nóg, praktycznie przez cały dzień gdzieś chodziłam. jeszcze mój mniejszy psiak zaprószył czymś oczy i musiałam wieść go do weterynarza, bo były całe czerwone. 50 zł nie moje, ale przynajmniej już się tak psiak nie męczy (właśnie, muszę mu zapuścić kropelki do oczu).

Kalinka się wypina z każdej strony, brzuch mam zniekształcony, skurcze coraz częściej (dobrze, że we wtorek do gina idę, to mi przegląd zrobi, czy wszystko w porządku...), co pół godziny-godzinę latam sikać (no i też nie wiem, czy to mojej Księżniczce wygodnie na pęcherzu czy, odpukać, jakieś zapalenie mnie dopadło :confused2:).

No słoneczka uciekam bo kończy się szrek a moje maluszki mają oczka jak szparki :-D:-D:tak::tak::tak::-D ale twardo oglądają:-)
Świetni są po prostu :-D zaraz ich oddeleguje do łóżek i sama lulu zaraz za nimi idę :-D
A miałam pytać, czy wasze maluszki mają już ustalone godziny snu??
Bo mój nn wstaje codziennie o 5.07 jak tata do pracy wychodzi :szok:
i buszuje z 2 godziny lekko i bądź tu wyspana :-D
ASzukam metody. Bujanie nie działa. Trochę go dzisiaj zmyliłam przykładając do brzucha poduszkę, myślałam, że się nabierze, że to plecy A. ale pomogło tylko troszkę. Help. Zna ktoś metodę na ululanie aliena to proszę pisać.
Dobrej nocy kochane i spokojnej.;-)

Natalka czy ty robisz to tiramisu wedłóg tego przepisu co podalas ????
KUCHNIA WŁOSKA - Tiramisu - Przepis

bo ja znalazlam jeszcze taki i tez sie wydaje fajny tylko ze chyba bialek sie nie ubija
Tiramisu - przepis klasyczny - MniamMniam.pl

I kurde bede robic pierwszy raz i nie chce aby mi nie wyszlo ahahah ,wiec tak podpytuje !

az mi slinka leci kurde mac !

Prawdziwe tiramisu jest robione z samych zółtek- te z ubitymi białkami to taki polski wymysł - bo przecież szkoda wyrzucać białek- ja robiłam wiele razy i zawsze wszyscy byli min zachwyceni.
Moja rada - kup dobre włoskie mascapone , na pseudo polskim kiepsko wychodzi , włoskie jest droższe ale 10 klas lepsze.
Ważne są też biszkopty- dobre i w przystępnej cenie są w lidlu i tam też jest mascapone niemiecki ale niezły.
Przepisy ze strony kwestia smaku są rewelacyjne - i sprawdzone
Oj aż mi ślinka leci- może zrobię na niedzielę :tak::tak:
A, i jeszcze jedna rada- najlepsze jest na drugi dzień jak wszystko sobą przejdzie

reklama
Ja też mam ochotę na tiramisu, byłam w Kaufie ale był tylko jeden mascarpone w cenie 17,50zł za 500g. No i nie kupiłam, nie mam też amaretto bo to alkohol i pomyślałam, że jak dla nas to bez. Zresztą nigdy takiego alkoholu nie piłam, co to jest?

Do góry