reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Ja juz pokawce ,co do krwi pepkowaj to ja nie chce przchowywac, ale odac honorowa, wtedy mam pewnosc , ze napewno sie przyda a moze nawet uratuje zycie innemu noworotkowi.

Cześć Dziewczynki :-) mam dzisiaj dzień w biegu. Właśnie wróciłam z badań, jak zobaczyłam kolejkę to od razu wpakowałam się na sam początek :-)pogoda do bani, wieje, sypie śniegiem...brrr... o 11.30 w końcu umówiłam się do dentysty, niestety prywatnie, bo jak usłyszałam termin na grudzień to stwierdziłam, że równie dobrze mogliby mnie leczyć na porodówce ;-) a potem do domku na szybki obiad i jedziemy z teściami po wózek :tak::-D a teraz lecę po ciepłą herbatę, żeby mi uszy odmarzły ;-)

Cześć Dziewczynki :-) mam dzisiaj dzień w biegu. Właśnie wróciłam z badań, jak zobaczyłam kolejkę to od razu wpakowałam się na sam początek :-)pogoda do bani, wieje, sypie śniegiem...brrr... o 11.30 w końcu umówiłam się do dentysty, niestety prywatnie, bo jak usłyszałam termin na grudzień to stwierdziłam, że równie dobrze mogliby mnie leczyć na porodówce ;-) a potem do domku na szybki obiad i jedziemy z teściami po wózek :tak::-D a teraz lecę po ciepłą herbatę, żeby mi uszy odmarzły ;-)

Bedziesz polewac uszy herbata:szok:;-):-D

Dzień dobry!
Ale dziś zawieja śnieżna u nas - szok!:szok: a to przecież połowa października!
Wypiję sobie kakao, bo ja kawki nie pijam w ogóle i ide spac dalej, bo jakoś w nocy sie kręciłam z boku na bok i jestem totanie niewyspana. Dziś kończę 29 tydz. - (suwaczek jeszcze nie zaskoczył, ale ok. 12 juz powinien się zmienić) normalnie tak się cieszę z każdego kolejnego, że nic sie niedobrego nie dzieje a brzusio sobie rośnie - no i wkraczam z moją niunią ku magicznej liczbie 30tc.:-D

Gosia: urzędnicy to zawsze chca być bardziej nadgorliwi niż trzeba - ważne jest, że jesteśmy pod opieka lekarza, a NFZ to jest tylko kwestia zwracania pieniędzy lekarzowi za wizyty pacjentki z jej ubezpieczenia - to na mój rozumek:tak:
Karoli: powodzenia na USG, ja sie wybieram pod koniec tygodnia na 3/4D w końcu zobaczyć lepiej mojego szkraba i czy wszystko z nim dobrze:sorry:
Kaja: no to dobrych wyników cukru życzę;-)
Aga23: gratuluję synka!
Emilia011: gratuluję córci 100%:tak:
Asiowo: gratki dla kolejnej obronionej mamy!
Jola24: ja kiedys juz pytałam o te pranie i dziewczyny mowiły że jak najmniej chemii, więc sam proszek (np. 2w1) i podwójne płukanie najlepiej, żeby wypłukac dobrze detergenty...

aga- jak ty jesteś do przodu z tym suwaczkiem - zazdroszczę ci bardzo ;-)

Jeszcze z pół godziny i jadę juz obmyślam co zjem jak wróce ;-) kurcze jak to ciężko wytrzymać jakbym nie wiem ile nie jadła ;-)
Pasibrzuch trzymam kciuki za dentystę. Kurcze mnie zrobiony ząb w kwietniu reaguje na ciepło :wściekła/y: Martwi mnie to ale do stycznia na bank nie zjawię się w gabinecie... mam nadzieję, że nie będę musiala ;-)

Dziendoberek
Wolny dzien a ja spac nie moge:wściekła/y: Juz meza do pracy wyprawilam, patrzyl na mnie jak na zjawisko z innej planety bo zwykle nawet oczu nie otwieram jak wychodzi ale coz podobno na to nie ma lekarstwa, kobiety w ciazy poprostu nie spia:-D Wogole dzidzia mi sie malo ruszala wczoraj, mam nadzieje ze dzis sie obudzi i nie bede sie denerwowac.

Dzin dybry:-)
Podobno jest przezimno:szok::szok: Dzis musze sprawic sobie rekawiczki, bo wczoraj o malo raczki mi z zimna nie odpadly.

Ja dzis lece na usg, zeby na jego podstawie Pani Ginka wystawila mi zaswiadczenie, ze moge wejsc na poklad samolotu. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze i ze dzidzius rozwija sie i rosnie jak nalezy, bo moj brzuch nadal ma mikre rozmiary i nie wszyscy zdaja sobie sprawe, ze jestem w prawie 7 miesiacu ciazy. Mam nadzieje, ze wielkosc brzucha nie ma znaczenia jesli chodzi o wymiarowosc mojego synka.

Zycze milego dzionka

Powodzonka na usg, wydaje mi sie ze rozmiar brzuszka jeszc\e o niczym nie swiadczy ale ekspertem nie jestem:-)

Witam porannie ;-) Dziś niestety bez kawki :szok: jestem już po glukozie, dokładnie wypiłam ją 7 minut temu i już siedzę z wami. Mam się stawić za dwie godziny. Grzecznie siedzę ;-) najbardziej żal tej kawki - wypije po 10.00 :-) Szczerze powiem, że nie było źle, panie podały mi do stolika te glukozę na talerzyku, czysciutko i miło. Dobrze, że miałam cytrynkę - w tym połąćzeniu nie jest tak źle.

Gosia - coś mi sie wydaje, że ta pracownica sobie swoją interpretację zrobiła i ma zamiar się wybić pośrod przerażonej gawiedzi internetowej. Nigdzie nie ma mowy o tym gdzie ja mam się leczyć, jest wolność wyboru. Nie przejmowałabym się a koleżanka - jesli masz dostep do tego forum nie poda podstawę prawną. Podstawowa opieka zdrowotna to podstawowa opieka zdrowotna :-D

Karoli - powodzenia na USG - pewnie, że wielkość brzuszka nie stanowi o wielkości dzidiusia. One mają swoje sposoby aby się tak ułożyć, że szok ;-)

Ale biedulka jestes, taki kawosz i bez kawki, jestesmy z ciebie dumne:-D

Kaja heh, dzieki za pocieszenie.

Czy u Was dzieja sie podobne rzeczy za oknem?? Tutaj normalnie pada snieg z deszczem:szok::szok::szok::szok: a gdzie piekna polska jesien???:cool:
chyba pogoda nas wszystkich troszke zaskoczyla:szok:

Jesien jest u mnie ale nie koniecznie "zlota polska" tylko "zielona irlandzka":sorry::-D

Milego dzionka mamuski

Cześć dziewczynki
dzisiaj wolne pospałam do 8:cool2:potem z psem na łąkę od wczoraj takie wietrzycho że mało nas nie zdmuchnęło, w nocy to myślałam że dach nam zdmuchnie a teraz nie jest lepiej:shocked2:musi być niezły sztorm-mieszkam 10km od morza:eek:
moje śniadanko to dzisiaj naleśniki z dżemem mamusi:cool2:i kawka oczywiście a co tam:-D
lekcje w domu mam od drugiej dopiero więc teraz się byczę i leniu****ę!!!
powkładam tylko ciuszki do komody mam je już wszystkie wyprane i poprasowane:-D
a dzisiaj na obiadzik szykuję pieczeń z morelami:cool2:już się doczekać nie mogę:-D a dopieo co śniadanie zjadłam:-D:sorry:
miłego dnia laski!!!!

reklama
Witam Was kobietki porannie:-). Pogoda straszna śnieg z deszczem pada:szok:
Nareszcie wyspana, po szpitalnej pobudce po 5:00:eek: Dziś na szczęście nie trzeba wychodzic z domu więc sobie poleniu****emy:rofl2:
Miłego Dnia;-)

Do góry