reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

pogoda u mnie tragiczna - normalnie nic mi się nie chce:no:

w domu chłodno, bo m nie odkręcił grzejników i głodna jestem jak pies, więc lecę smażyć frytunie, bo mi zapachniały, jak przechodziłam koło knajpki:-D:-D

normalnie raczej nie zazdroszczę, ale też bym już chciała znać płeć - jak niektóre z was

wpadnę później, bo mam głodowy ślinotok:-D

reklama
Kochane, Wam też tak strasznie dziąsła krwawią? :( Mi to tragicznie.. Byłam dziś u dentystki to takie kolejki że szok.. Jutro rano mi kazała przyjść.. Ja nie wiem jak ja z tym bólem wytrzymam.. ;( boję się że mi wszystki zęby wypadną. heh

Mi też krwawią dziąsła i czasem tak bolą że nie wiem i najczęściej na wieczór. Dentystka mi ściągnęła kamień, kazała używać miękkiej szczoteczki, którą przed każdym myciem mam wyparzać we wrzątku no i płuczę jamę ustną szałwią. Ta szałwia naprawdę jest niezła. Tylko ja jestem leniwa i płuczę wtedy jak mnie bardzo dziąsła bolą zamiast przynajmniej raz na dzień:zawstydzona/y::zawstydzona/y: aaa oi oczywiście pasta na wrażliwe dziąsła, ja polecam MERIDOL. Kosztuje ok.11zł ale jest świetna i taki świeży oddech ma się po niej.

Ostatnia edycja:
No my właśnie wrócilismy od babci mojego Ł z obiado-kolacji hehe:-p mniam na obiad była fasolka po bretońsku i ziemniaczki z kapuchą...Mniam mniam;-) Dostaliśmy jeszcze kawałek babki, którą teraz wtrążalamy :tak: Jutro jadę z moją mamą na zakupy, bo upatrzyła mi gdzieś spódniczkę i chce mi ją kupić;-) Teściowa kupiła małej kombinezon różowy, Jeszcze tylko takie najpotrzebniejsze rzeczy do higieny maluszka trza kupić no i wszystko będzie już przyszykowane na przyjście naszej Amelki :-)​

Juz jestem :happy:
Drzemka pomogla, choc glowa jeszcze troche pulsuje przy gwaltownych ruchach. Zamiast w szkole, zalegam na kanapie, ogladnelam wiadomosci, szokujacy reportaz w TVN nt domu pomocy spolecznej dla dzieci, Na Wspolnej, a teraz Housa. Nadrabiam zaleglosci :-)
Ja na USG za 1,5tyg. i skreca mnie, zeby juz poznac plec.
Trzymajcie sie cieplutko Mamuski i Brzuszki ;-)

witajcie marcóweczki

jesiennie nam się zrobiło ble:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

tak piszecie o tych pychotkach do jedzenia a ja od tygodnia na diecie mam cukrzyce ciążową więc mam pieruńską dietę i insuline na noc i na dzień więc ukłuje się codziennie 7 razy:szok::szok::szok::szok:
w rękę w palce w brzuch i w udo !!!!!nie polecam

poza tym znowu byłam w szpitalu ale jest już ok

mały rośnie tylko podczas środowego usg okazało się, że ma za szerokie sploty naczyniowe w prawej półkuli mózgu i może mieć wodogłowie:-:)-:)-(ale póki co mamy to kontrolować kolejne usg 30 października

ja rosne i rosne :-D:-D:-Dhumorek w miarę dopisuje:-D:-D:-D

może teraz uda nam się troche pobyć w domku to będę częściej zaglądała między moimi 7 posiłkami:tak::tak::tak:

dużo słonka i humorku i całuski dla bruszków

ps. nasz Mateusz to prawdziwy wiercipiętek cały czas się rusza;-);-);-)ku zadowoleniu mamy:-D:-D:-D

Wreszcie sie odezwalas,juz martwilam sie co u ciebie.
Przekichane masz z ta cukrzyca,bo to klucie jest straszne,moj tata bral jakis czas w brzuch to nie moglam na to patrzec.
A z maluszkiem wszystko bedzie dobrze.

Ja dzis bylam u fryzjerka i wreszcie nowa fryzurka i odrostow nie ma.Bo juz na siebie patrzec nie moglam.Ale nie moglam isc bo ciagle mnie na mdlosci bralo szczegolnie przy mocnych zapachach.

U nas dzis caly dzien leje i moj M wczesniej z pracy wrocil bo

heloł dziewczynki,
jak zawsze nadrabiam cały dzień :-)

oj to faktycznie musiało być męczące. JAk Ci się tam żyje, czy Irlandia jest tak piękna jak myślę że jest.

pomału odpoczywam ;-) a żyje się całkiem fajnie :-)

Potem przysniła mi się Mama. Najpierw taka starutka, siwiusieńka, schorowana, ledwo sie mogła ruszać, a zaraz potem taka w kwiecie wieku, zadowolona, szczęśliwa i zdrowa.

piękny sen :tak: Mama na pewno czuwa nad Tobą :tak:

tak piszecie o tych pychotkach do jedzenia a ja od tygodnia na diecie mam cukrzyce ciążową więc mam pieruńską dietę i insuline na noc i na dzień więc ukłuje się codziennie 7 razy:szok::szok::szok::szok:

ło matko!! współczuję!! no, ale dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy :tak:

Hej dziewczynki,
skoro o płci mowa: u mnie lekarz też stawia na dziewuszkę:szok::tak:

gratuluję!! :-)

Dziewczyny, a ja mam jakieś straszne przeczucie, że dzieje się coś nie tak z Amelką... Od wczoraj nie czuję, żadnych ruchów! Nie wiem co się dzieję..Obawiam się, że pojadę do szpitala, jak nie pczuję jej do wieczora..​

czasem, jak moje dziecię leniu****e, to też mam obawy :-( ale wtedy idę wszamać coś słodkiego i za pół godziny mam taniec pogo w brzuchu :-)

Dziewczyny podtrzymuje marcowy boom na dziewczynki :-D U nas na 90% bedzie coreczka :laugh2::laugh2::laugh2:

gratuluję! :-) kolejna babeczka!! :-D

Już się uspokoiłam, bo dała mi teraz popalić ;-) :-p Położyłam się do łóżka zdrzemnąć na chwile..no i tak po godzince obudził mnie straszny ból prawej nerki.. Przewróciłam się na drugi bok, z myślą, że zaraz przejdzie, ale poczułam mokrą plamę na prześcieradle..Siadam...patrzę, wącham...TO MOCZ! Najnormalniej w świecie dostałam kopniaka w pęchęrz i się posikałam :zawstydzona/y: :no: Oby Wasze dzieciaczki nie kopały Was po pęcherzu.. Dobrze, że akurat byłam w domu..Miałam kiedyś taką sytuację w supermarkecie :eek: Na szczęście nie był to wtedy mocny kopniak :-p

a mnie tak od rana cos boli z prawej strony, więc obawiam się, czy to nie nerka :eek: wiecie, to trochę straszne, jak te dzidzie rządzą się naszymi ciałami :-p :szok:
gdzieś nam nacisną, a my umieramy z bólu albo sikamy jak najęte :-p

haloooo, wszystko w porządku??

wiecie, nie było mnie w pracy 2 dni, a tyle mi się papierów nazbierało do zrobienia, że szok!! nawet w domu piszę :eek: :crazy:

reklama
Ale sie narobilam padam juz .
wszystko posprzatane pokuj niuni lsni teraz tylko zakupy i bedzie gotowe :)
Jesli nie kupie nic fajnego i taniego z uzywanych to juz mam meble na oku z ikkei :)

Uciekam spac jutro tez jest dzien i powoli bedzie wszystko porobione

Spijcie slodko

Do góry