reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witajcie :-)
Nie poczytalam wszystkiego choc sie staralam Ale Oliwka wstala wiec musze napisac kilka slow i sie nia zajac :-)
MAMITA wspolczuje smierci kolezanki :-( Trzymaj sie jakos
KAZIA witaj Milo ze sama nie jestem tu nowa :-)
PATRYSIA no ja tez sie ciesze ze z Oliwka w domu jestem :-)
Nie zauwazylam czy napisalas w ktorym ty tygodniu ciazy jestes I na kiedy masz teramin Wiec prosze napisz jeszcze raz :-)
WIKTORIA (jesli sie nie pomylilam :-) bo troche was tu jest :-))
Powiec pozniej jakie imie wybrali JULKA CZY OLIWKA
Ja z wiadomych przyczyn polecam OLIWKA :-)
AGNES jak czytalam o Twojej Oliwce to jakbys o Mojej mowial Dokladnie zachowuje sie tak samo A jeszcze nie chodzi tylko raczkuje Az sie boje co to bedzie jak zacznie lazic hihihi Ale z drugiej strony nie moge sie tego doczekac :-)

M poszedl do pracy huraaaaaaaa Dzis na 17 przychodzi Chrzestny Oliwki z zona ciazarna Termin porodu ma juz na 23 pazdziernik i ich 1,8 rocznym synkiem :-)
Dla nich takie male przyjecie Roczkowe Oliwki bo z wiadomych przyczyn 30 pazdziernika jak sie oLi urodzila to ich nie bedzie

Dzis ide do pracy ale tylko po zaswiadczenie do rodzinnego I do szpitala po wypis Bylysmy z Oliwka teraz w szpitalu Tydzien temu wyszlysmy na przepustke A dzis ma byc wypis do odbioru
Pozniej ale to nie dzis Musze isc do pediatry Po skierowanie do ENDOKRYNOLOGA bo musze isc z Oliwka :-(

Zaraz lecimy na spacer Juz sie z kolezanka umowila Wiec spacer bedzie mily :-)
Zajze pozniej MILEGO DNIA

a oto obiecane zdj:
(niektore sa tak dla porownania :tak::tak::tak::tak:
ohhhhhh myyyyyy gooooooooddddddd :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
hej laski!!!!!!!!!!!!!11
witam wsrod cywilizacji:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
przez ten mokry i ciezki snieg nie bylo pradu a jak juz dali to co jakis czas wylaczali wiec aniwczoraj ani dzis nie wlaczalam kompa.teraz juz cyba ok:-)
normlanie jak w sredniowieczu bylo.....dobrze ze woda chociaz byla:tak:

mala ma chrypke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:od wczoraj-dostala zestaw lekow plus tantum wede.nie wiem czy nie alergiczna bo ja osypalo troche na buzi i poliki jak paier scierny.poki co skrzeczy ale najgorzej nie jest.
Paulina za to dostala kataru wec pewnie amlej niedlugo sprzeda,a ze jutro maja skrocone lekcje i by konczyla o 10.30 to w w ogole jej nie puszczam do szkoly.

teraz prosba do was-dostalam wezanie na szczepienie dla Pauliny i wiadomo ze nie bede szczepic.no i poza tym jest chora
ale moja prosba jest taka gdyby ktoras z was mogla mi na maila przeslac tresc tej nowy ustawy o zapobieganiu chorbom zakaznym i do tego tresc tego oswiadczenia zeby dac lekarzowi do podisania ze bierzez na sievie odpowiedzialnosc za ewentualne skutki uboczne ,to bylabym bardzo wdzieczna:-):-):-):-):-):-)
zdrowka dla Was!!!!
a co do umowy to raczej nie pomoge... ale moze poszperam w necie i cos znajde :tak:
ja z Paulina bylam w szpitalu o 2 w nocy a urodzilam 4.25:-)
suczka miala 4szczeniaki,2suczki i 2 psy=-2 suczki zdechly same.chlopaki sa.siedza z mama w budzie a ta nwet nie daje do budy podejsc bo warczy i szczeka.
hehe no to z dala od budy bo pogryzie :laugh2::laugh2::laugh2::-p:-p:-p:-p
Witam mam 20str do nadrobienia więc chyba nie dam rady. Mam doła dzisiaj.
Od rana pojechałysmy z Zuzą po buty-masakra na tym zadupiu żadnego porządnego obuwia dziecięcego.:wściekła/y: O Bartkach oczywiscie nikt nie słyszał:no:
Potem zahaczyłyśmy o Zuzi chrzestna-kawke sie wypiło.:tak:Potem hipoterapia.
Potem dostałam sms że koleżanka z pracy dzis zmarła. Złapałam doła totalnego -pracowałam z nia prawie 2 lata, razem chodziłysmy w ciąży, tyle,że starsza ode mnie. Podczas ciąży wykryto raka piersi... :no:
Zuzia z godzine temu tak sie śmiała że powietrza złapać nie mogła aż zwymiotowała. Mam nadzieje że to nie choróbsko jakieś:no: Teraz wreszcie zasnęła. Ide się myć i spać bo zmeczona jestem
a na allegro nie szukalas??
przykro mi z powodu kolezanki...
[*] :-(
super!!!!!!!!!!!
ucaluj ja

body czy cos to co za rzonica w jakim kolorze.zrestza takiemu maluchowi to oby cieplo bylo to nie ptarzy na kolory:-)
juz ja ucalowalam :tak: malego tez ;-)
no dokladnie... tym bardziej ze teraz to moze obojetnie w czym chodzic i tak bedzie z nim w domku :tak:
no to cie zasypało :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja tylko przyszłam się przywitać,lece za raz do lekarza z tymi wynikami,pa pa
daj znac jak wyniki
:tak::tak::tak::tak:

Witam i ja
Jestem wyspana i mam jakis dobry humor od rana:tak:Mlody juz w szkole a dizewczynki leza w lozeczkach:-)
Dzisiaj jest u nas bardzo zimno ale nie wieje i swieci sloneczko,wiec pewnie bedzie fajnie:tak::tak::tak:Jak jechalismy do szkoly to bylo -2 i kaluze byly pozamarzane:szok::szok::szok:

ja myslalam ze bedzie wiecej do androbienia :-D:-D:-D:-D:-D
no ale fajnie...

moj m w przyszlym tygdoniou na nocke czyli lipa z imprezowania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chyba zeby sobie wolne wzial :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2: :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

do tego my dzisiaj norma - pobudka przez Ole :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ta jak przychodzi to zaraz butlu w domu narobi i wszyscy na nogi staja :confused2::confused2::confused2:
no ale odespie to na swoim ... o ile zdaze... :sorry::sorry::sorry:

moj m dzis popracy ma jakies podziekowanie za to ze stzrelili w robocie chodnik... to ciekawe o ktorej przyjdzie :confused2::confused2::confused2::confused2:

cos jeszczemialam pisac ale nie pamietam :happy::happy::happy:

aha pogoda u nas normalna wprawdzie nie swieci slonce ale nic nie pada jest sucho... :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
pewnie wyskocze gdzies z nim na spacer...

teraz tylko moj m jest chory mam nadzieje ze na malego nie przejdie
daje mu wit C i syrop z cebuli - heh tego to zbyt nie chce pic :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Edit:
ja juz kawke wypilam
maly siedzi i sie bawi sniadania cos nie chce jesc
chyba bede musiala sterczen nad nim...
albo zje potem...:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AGNES jak czytalam o Twojej Oliwce to jakbys o Mojej mowial Dokladnie zachowuje sie tak samo A jeszcze nie chodzi tylko raczkuje Az sie boje co to bedzie jak zacznie lazic hihihi Ale z drugiej strony nie moge sie tego doczekac :-)

Pozniej ale to nie dzis Musze isc do pediatry Po skierowanie do ENDOKRYNOLOGA bo musze isc z Oliwka :-(

dorota to widzę ze nasze Oliwki z jednej gliny ulepione,diabeł w ludzkiej skurze :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a co się dzieje że idziecie do endrykonologa??????

bo ja z Oliwka tez idę do poradni eddokrynologicznej,mam termin na połowa listopada.2 mies czekania na termin:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

A więc mam wyniki,wszystko jest ok.z tarczyca też w jak najlepszym porządku :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a te powiększone węzły to było od tej wirusowej opryszczki :tak::tak::tak::tak::tak: i wszystko się juz cofnęło.także jestem zdrooowaaaaaa :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

PATRYSIA no ja tez sie ciesze ze z Oliwka w domu jestem :-)
Nie zauwazylam czy napisalas w ktorym ty tygodniu ciazy jestes I na kiedy masz teramin Wiec prosze napisz jeszcze raz :-)

M poszedl do pracy huraaaaaaaa Dzis na 17 przychodzi Chrzestny Oliwki z zona ciazarna Termin porodu ma juz na 23 pazdziernik i ich 1,8 rocznym synkiem :-)
Dla nich takie male przyjecie Roczkowe Oliwki bo z wiadomych przyczyn 30 pazdziernika jak sie oLi urodzila to ich nie bedzie

Dzis ide do pracy ale tylko po zaswiadczenie do rodzinnego I do szpitala po wypis Bylysmy z Oliwka teraz w szpitalu Tydzien temu wyszlysmy na przepustke A dzis ma byc wypis do odbioru

Zaraz lecimy na spacer Juz sie z kolezanka umowila Wiec spacer bedzie mily :-)
Zajze pozniej MILEGO DNIA
termin mam na 24-29 stycznia :tak:
fajnie ze m poszedl do pracy :tak::tak:
a co bylo Oli ze bylyscie w szpitalu a teraz jestescie na przepustce??
po co endokrynolog??
A więc mam wyniki,wszystko jest ok.z tarczyca też w jak najlepszym porządku :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a te powiększone węzły to było od tej wirusowej opryszczki :tak::tak::tak::tak::tak: i wszystko się juz cofnęło.także jestem zdrooowaaaaaa :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
noooo
super wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ciesze sie :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Witam
A u nas znowu śnieg padał jak odprowadzałam Maję do przedszkola, nawet dzisiaj nie płakała ale zapewne przez weekend się odzwyczai i w poniedziałek znowu będzie płacz:sorry::sorry:
Ja dziś na obiad wymyśliłam sobie pierogi tak więc trochę lepienia mnie dzisiaj czeka:cool2::cool2:
Agnes123 super że zdrowa jesteś i tarczyca w porządku:tak::tak::tak:
Dorota no właśnie, czemu do endokrynologa się wybierasz z Oliwią?:sorry::sorry::sorry:

Witam
A u nas znowu śnieg padał jak odprowadzałam Maję do przedszkola, nawet dzisiaj nie płakała ale zapewne przez weekend się odzwyczai i w poniedziałek znowu będzie płacz:sorry::sorry:
Ja dziś na obiad wymyśliłam sobie pierogi tak więc trochę lepienia mnie dzisiaj czeka:cool2::cool2:
Agnes123 super że zdrowa jesteś i tarczyca w porządku:tak::tak::tak:
Dorota no właśnie, czemu do endokrynologa się wybierasz z Oliwią?:sorry::sorry::sorry:
a ja na obiad mam dzisiaj rybke z tego wzgledu ze m nie bedzie na obiedzie bo on za rybami nie przepada ;-)

reklama
Ja mojego męża zostawiam z synkiem i zapasem mleka na parę godzin w domu, a sama idę na kawkę i zakupy . Już po pierwszym razie miał dosyć... A ja zapytałam jeszcze czy jest jakiś obiad i czy wstawił pranie... :-) teraz wie jak to jest,chętnie zostaje z dzieckiem i docenia to co ja robię .
Przed tym zabiegiem "odcinania pępowiny" trzeba wyszkolić tatusia w zmianie pieluch itp.
Czasem trzeba zrobić sobie małą zamianę ról .początki są ciężkie, ja za pierwszym razem dzwoniłam do męża co pół godziny ale nic złego się nie działo i obaj moi faceci są cali i zdrowi ! Gdy tylko mąż na wolne ja z tego korzystam i mam trochę czasu dla siebie
musisz spróbować zostawić tatusia z córką na kilka godzin z listą obowiązków które ty byś w tym czasie zrobiła , szkoda dziecka,więc nie oddalaj się za pierwszym razem za daleko i miej naładowany telefon. W razie potrzeby wrócisz szybko do domu. Skoro ty "nic nie robisz" to chyba nie będzie problemu :) nawet jeśli twój mąż tego nie powie to zrozumie że to trudna praca na trzech etatach . Nie daj się ! Pozdrawiam:-)
witaj u nas:happy:
odpisałaas na pierwszego posta który jest już z lekka nie aktualny;-)
nie polecam stringów!!! ja kiedyś kupiłam mojemu tak dla jaj, ale nie sprawdzilo to sie oczywiscie bylo kupe smiechu ale to tyle, raz nalozyl dla sprobowania i wlasnie aby sie posmiac i tyle!!!!:-D:rofl2:
a mój całe lato tak jak i ja w stringach chodzi:tak::tak:
Hejka dziołchy ,
As to przekichane tyle czasu nie mieć prądu:tak:
Ja czekam na mojego pięknego ,bo jeszcze w pracy mu sie dziś przedłuża ,a Ksawek chodzi i stęka bo tata obiecał mu ,ze sie z nim pobawi:-(chyba niewiele z tego wyjdzie
ja z Ksawkiem codziennie ćwiczę język ,mamy zadania od logopedy do trenowania idzie mu dobrze ale czasami śmieję sie w głos jak na przkład Ksawek zamiast chrząszcz mówi ksiądz i wychodzi że" w złoty gąszcz wleciał ksiądz":-D:-D:-D:-D
Malinka dobre z tym czajnikiem:tak:
Patrysia a na jaką okazję ten prezent ,bo sorki ale nie doczytałam?
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dksawek jest super:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-DAle sie nasmiałam:-);-)Jestes debesciara:-D:-D:-D:-D

Ja juz obejrzalam sobie Brzydulke i teraz nadal siedze przed tv:-)Posprzatalam sobie w garderobie i pomylam wszystkie sanitariaty:tak::tak::tak:
Zostalo mi jeszcze prasowanie-ale tym to niech sie zajmie moja siora:-p:-p:-p

Witam nowa mamusie:-)

MALINUS
Kochana powiedz mi jakie masz rachunki za gaz zima-bo chyba dobrez pamietam ze masz tez ogrzewanie gazowe
kochana za nasze mieszkanie miesięcznie opłaty za gaz były 170-210 zł ale ja mam małe bo 50 metrów:tak:
jeszcze jedno znalazlam
:szok::szok::szok::szok::szok:
Witam mam 20str do nadrobienia więc chyba nie dam rady. Mam doła dzisiaj.
Od rana pojechałysmy z Zuzą po buty-masakra na tym zadupiu żadnego porządnego obuwia dziecięcego.:wściekła/y: O Bartkach oczywiscie nikt nie słyszał:no:
Potem zahaczyłyśmy o Zuzi chrzestna-kawke sie wypiło.:tak:Potem hipoterapia.
Potem dostałam sms że koleżanka z pracy dzis zmarła. Złapałam doła totalnego -pracowałam z nia prawie 2 lata, razem chodziłysmy w ciąży, tyle,że starsza ode mnie. Podczas ciąży wykryto raka piersi... :no:
Zuzia z godzine temu tak sie śmiała że powietrza złapać nie mogła aż zwymiotowała. Mam nadzieje że to nie choróbsko jakieś:no: Teraz wreszcie zasnęła. Ide się myć i spać bo zmeczona jestem

[*] to straszne zostawiła małe dziecko:-:)-:)-(
Oj MAMITKA ale mialas dzien dzisiaj:no::no::no:Przykro mi z powodu smierci kolezanki
[*].Jesli chodzi o buty Bartka to mzoesz zobaczyc na allegro tam czesto maja duzo nowych:tak::tak::tak:A jaki rozmiar nosi mala???

Zapomnialam Wam pisac ze moj szalony braciszek pojechal wczoraj o 23 nad morze zeby zobaczyc ten sztorm:szok::szok::szok:
ale masz super brata ja kocham takie szalone pomysły szkoda że go nie znam:cool2::cool2::cool2:
dorota to widzę ze nasze Oliwki z jednej gliny ulepione,diabeł w ludzkiej skurze :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a co się dzieje że idziecie do endrykonologa??????

bo ja z Oliwka tez idę do poradni eddokrynologicznej,mam termin na połowa listopada.2 mies czekania na termin:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

świetne wiadomości:tak::tak::tak::tak:
agnes mój adam całą ciążę był oliwką i też szatan:-D:-D:-Da u sąsiadów jest ponad 2 letnia oliwka i zgadzam si,e z wami w 100% szatanisko:tak::tak::tak:
witam kobiałki porannie:happy:
szczecin sparaliżowany tramwaje nie kursują na drogach mega korki odra wylała wyspa pucka zalana główna droga wjazdowa Gdańska zalana most cłowy który łączy 2 części szczecina nie przejezdny a to jedyne połączenie od rana leje i to ostro no jakiś horror:szok::szok::szok::szok::szok:
mój toniek śpi no ale wstał o 4.15:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzieciaki w szkole a ja mam chwilę na kawusię a zasypiam na stojąco:sorry:

Do góry