reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam panie
chyba znow sama jestem...
czoraj ucieklam bez pozegnania i nawet nie zdazylam doczytac bo mnie z bb wywalilo i w ogole sie nie chcialo otwierac

Paulina dzis byla w domu wiec wszytskie pospalysmy do 9.30:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D
a jak sie dopatrzylam to onamiala lekcje konczyc o 10.15 wiec starsznie wczesnie.w kazdym razie zaleglosci juz nadrobila:tak::tak::tak:
dzien pelen szafowych porzadkow i prasowania.wlasnie dopeiro skonczylam(ponad 6godzin przy zelazku).wynioslam sporo za malych ciuchow,jutro bede do szafek ukladac to co wyprasowalam.

@ mnie dogania,myslalam ze juz bo brzuch boalal caly dzien a tu ledwo poczatke:eek:
wzielam ibuprom a pozniej i pyralgine vbo strasznie mnie jajnik nawalal i owszemb brzuch nie bioli a jajnik nieste y nadal..:-:)-:)-:)-:)-(
najgorzej jak chodze ,ale jak siedzez to tez go czuje niezle.
dziewczyny dawno juz spia
mala ma nadal crype ale sie nie pogarsza.Paulina dzielnie znosi katar.
p w pracy
to ide poczytac,przynajmniej dzisiejszy dzien

reklama
Witajcie :-)
Nie poczytalam wszystkiego choc sie staralam Ale Oliwka wstala wiec musze napisac kilka slow i sie nia zajac :-)
MAMITA wspolczuje smierci kolezanki :-( Trzymaj sie jakos
KAZIA witaj Milo ze sama nie jestem tu nowa :-)
PATRYSIA no ja tez sie ciesze ze z Oliwka w domu jestem :-)
Nie zauwazylam czy napisalas w ktorym ty tygodniu ciazy jestes I na kiedy masz teramin Wiec prosze napisz jeszcze raz :-)
WIKTORIA (jesli sie nie pomylilam :-) bo troche was tu jest :-))
Powiec pozniej jakie imie wybrali JULKA CZY OLIWKA
Ja z wiadomych przyczyn polecam OLIWKA :-)
AGNES jak czytalam o Twojej Oliwce to jakbys o Mojej mowial Dokladnie zachowuje sie tak samo A jeszcze nie chodzi tylko raczkuje Az sie boje co to bedzie jak zacznie lazic hihihi Ale z drugiej strony nie moge sie tego doczekac :-)

M poszedl do pracy huraaaaaaaa Dzis na 17 przychodzi Chrzestny Oliwki z zona ciazarna Termin porodu ma juz na 23 pazdziernik i ich 1,8 rocznym synkiem :-)
Dla nich takie male przyjecie Roczkowe Oliwki bo z wiadomych przyczyn 30 pazdziernika jak sie oLi urodzila to ich nie bedzie

Dzis ide do pracy ale tylko po zaswiadczenie do rodzinnego I do szpitala po wypis Bylysmy z Oliwka teraz w szpitalu Tydzien temu wyszlysmy na przepustke A dzis ma byc wypis do odbioru
Pozniej ale to nie dzis Musze isc do pediatry Po skierowanie do ENDOKRYNOLOGA bo musze isc z Oliwka :-(

Zaraz lecimy na spacer Juz sie z kolezanka umowila Wiec spacer bedzie mily :-)
Zajze pozniej MILEGO DNIA

kochane zdrowka dla was
moja tez miala narzady rodnepowiekszone ale wlasnie z racji niedoczynnosco tarczycy i endokrynolog u nas do konca zycia

d
A więc mam wyniki,wszystko jest ok.z tarczyca też w jak najlepszym porządku :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a te powiększone węzły to było od tej wirusowej opryszczki :tak::tak::tak::tak::tak: i wszystko się juz cofnęło.także jestem zdrooowaaaaaa :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

super wiesci/1

szczecin sparaliżowany tramwaje nie kursują na drogach mega korki odra wylała wyspa pucka zalana główna droga wjazdowa Gdańska zalana most cłowy który łączy 2 części szczecina nie przejezdny a to jedyne połączenie od rana leje i to ostro no jakiś horror:szok::szok::szok::szok::szok:
mój toniek śpi no ale wstał o 4.15:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzieciaki w szkole a ja mam chwilę na kawusię a zasypiam na stojąco:sorry:

wspolczuje to gorsze niz snieg

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla weroniki córeczki anabuby słodyczy miłości i dużo dużo zdrówka :happy::happy::happy::happy::happy:cotka malina z całą bandą

dziekuje wszytskim serdecznie za zyczenia a na torta zapraszam w niedziele:-D:-D:-D:-D
bo wszyscy beda w domu:tak:
i ule sie moje panny calkiem nie rozloza...

OLIWKA JEST DZIECKIEM CALY CZAS CHORUJACYM z pATRYSIA SIE ZNAM Z SLASKIEGO FORUM i oNA WIE ZE oLIWKA TO TAKA CHOROWITKA w PRZYCHODNI TO JUZ NAS NA PAMIEC ZNAJA :-(
OLIWKA CHORA JEST TERAZ OD POCZATKU WRZESNIA NAJPIER ANGINA OSTRA POZNIEJ OSKRZELA Z ANGINA JESZCZE RAZ A POZNEIJ TO DOSTALA JAKIS ATAKOW BOLU I TRAFILYSMY DO SZPITALA NA OBSERWACJE W PONIEDZIALEK 5 PAZDZIERNIKA NAS PRZYJELI ALE NA SZCZESCIE W CZWARTEK 8 PAZDZEIRNIKA POSZLYSMY DO DOMU NA PRZEPUSTKE 2 DNI TEMU W SRODE BYLA OSTATNIA KONTROLA W SZPITALU I WYNIKI JUZ BYLY DOBRE
Oliwka byla odwodniona I miala PODEJZENIE ZAPALANENIA OPON MOZGOWYCH na szczescie to nie bylo to Ale okazalo sie ze ma zapalenie GARDLA NOSA I OBU USZU :-(
Do ENDOKRYNOLOGA MUSIMY ISC BO WYKRYLI ZE OLIWKA MA WIEKSZA LECHTACZKE NIZ DZIEWCZYNKI W JEJ WIEKU I AMMY TO SPRAWDZIC CZY TO WINA HORMONOW CZY TO JEJ TAKI UROK CZY TO SIE LECZY CZY NIC ?
WIEM ZE SIE CZEKA I JUZ W TYM ROKU SIE NIE ZALAPIEMY NO ALE TRUDNO PRZYJDZIE I NASZ CZAS
TERAZ SZUKAM PRYWATNEJ KLINIKI ALE CO MA PODPISANE Z KASA CHORYCH MOZE TAM BYLOBY SZYBCIEJ NIE WIEM

poki co zapiszcie sie panstwowo a idzcie gdzies prywatnie,zeby chociaz ja lekarz obejrzal

Anabuba, czy mi sie wydaje, czy Cie tu ostatnio nie widać???
Tak po łebkach poskakałam tylko

no widac ze po lebkach bo pisalam ze pradu nie mialam:rofl2:

No wlasnie a ja zapomnialam...... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Sto lat sto lat dla Weronisi :-D:-D:-D

dzieki jeszcze raz wszytskim babaeczkom

jupi dzwonił tatuś julki że ją dzis odbierze ze szkoły więc nie muszę w ten deszcz znów ciągnąć antoniego ale się cieszę posiedzimy sobie w ciepełku w domu:-):-):-):-)iągnelismy antoniemu piosenki fasolki piosenki tik-taka ale mi sie moje dzieciństwo przypomniało:tak::tak:szczotka pasta... fantazja...bursztynek...wujcio wariatuńcio.....mydło lubi kąpiele.... ale kiedyś były fajne piosenki dla dzieci :tak:programy zresztą tez..brakuje tego teraz w telewizji ..niby jest duzo bajek programów dla dzieci ale większość taka sobie a poza tym w tv publicznej to tylko rano cos dla dzieci i wieczorynka często zreszta okrojona ..brakuje np takiego tik-taka czy okienka pankracego koło 16.30:tak::tak::tak:

ja pojedyncze pisoenki scigam ze straony MP3.Teledyski.info - darmowe mp3, wyszukiwarka mp3, download mp3

OJ, a gdzie to kochanan znalazłaś, i ja bym mojej ściągnęła. Masz rację, bida z nyndzom teraz dla dzieci, jeszcze to mini mini, ale co to jest, kiedyś to jeszcze ziarno, 5 10 15, teleranek, no kuźwa było tego, a teraz? Lepiej film puścić.....

A co to oki-doki????

oj kiedys to byly fajneprogramy.wWeronika katuje Pieska w kratke-mam gdzies z jakiejs gazety kiedys.

a oki-doki tzn ze ok,dobrze:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u nas w szpitalu dostaja z tego butelki :tak:

wspolczuje - na szczescie mamy to za soba
teraz czeka nas bilans dwulatka :laugh2:

mi to juz 2 razy na wsi pielegniarki przypomnialy o bilansie a dzis do tesciwo dzownily zebym przyszla.we wtorek akurta jak sa szczepienia.niech sie wala.normlanie sa w srdoy ale ze szczeia w srody 9 latki to kazali przyjsc we wtorek.a tam zawszetlum i skwar,pojde za tydzien.jak chca niech dzownia.
a z Paulina nsczespienie teraz nie pojde,nwet sie pokazac bo przeziebiona,jak zadzownia to mamwymowke ale nie dostalam jeszcze tej ustway i tego oswiadczenia do podpisania wiec poprosze.nie chcodzi mi o link do ustway bo i tak mi nie pojdzie,tylko o skopiowanie jej tresci
z gory dzieki

Ma rozmiar 21-22 ale boje sie przez allegro bo ma wysoką noge na przegubiu i ciężko kupić jej buty.:zawstydzona/y:

moja mala ma gruba i szeroka stopke i wysoka w podbicu wiec wiem o co kaman.ale ja w tamtym roku jej na allegro fajne zimowe kupilam i nie narzekam.moze uda mi sie znalezc tego sprzedawce

Fajny mi się podoba :tak:

Nie no dobra jesteś hehe :-D:-D:-D ale się uśmiałam :-D:-D:-D

To zakup znakomity pochwal się Kobito :tak:

Dobrze że załapał z cycem :tak: mojej siostry ma prawie 3 msc i już waży 5kg i tylko na cycu jedzie :tak: dobrze że nie ma żółtaczki, Kubek wcale nie miał :tak: ale ja wychodziłam to do mojego pokoju dziewczyna świeżo po porodzie weszła i miała paciorkowca :szok: dobrze że mnie już tam nie było, tak to bym tydzień tam chyba siedziała jeszcze :tak:
-):-):-):-)

to mojej Weronik i tak nikt nie przebije
jak sie urodzila to wazyla 3,5kg a jak miala 3 mieisace to wazyla 7kg:-D:-D:-D:-D
nacycu tylko:-):-):-):-):-)
no czasami raz dziennie butle

Nadinka ma dzis 6 miesięcy !!!

najlepszego

malinka
rajtuski sa teraz w biedronce za 6,99 takie na Antoska pełno:tak::tak::tak::tak::tak: ja Oliwce kupiłam tylko 1 parę bo większe rozmiary były już wybrane:tak::tak::tak::tak:

ja zwykle rajstopki to kuuje u nas w sklepie po jakies 8zl albo na rynku.Malinka jak nic nie znajdziesz to da znac to ci kupie i wysle:-)

No muszę swego ślubnego pochwalić,zrobił i przyniósł ciapucinko:tak:,ugotował barszcz biały(nie taki z torebki) tylko na wędzonce,z jajkiem,wędlinką,serem białym i bułeczka do tego:szok::cool2:.I do kompa mi przyniósł.Chyba coś chce ode mnie:dry:.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja tylko sie przywitam :-) bo zaraz musze zmienić męża w szpitalu przy Gabi :-(ja zostaję z nia na noc mam nadzieję ze ją jutro wypiszą do domu :tak:
a co z Gabi???????????

Pamiętacie jak próbowałam odzwyczaić Oliwke od spania w pampersie?
to po dwuch wpadkach znów jje w tedy załozyłam pampersa i w czasie 1,5 tyg tylko raz był siknięty troszkę a tak w pozostałe dni suchy i wstawała rano i dopiero sikała.

Wczorak zapomniałam założyć jej pampersa ale wytrzymała całą noc i sikała rano do nocnika.dzis też śpi bez pampersa.już jej nie będe zakładać.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

to super!!!!!!!!!!

No to brawo dla Oliwki:tak::tak::tak:A jak sie przebudza w nocy to wola Tobie siku????
Moje od zawsze wstawaly i wolaly a od kiedy nie maja szczebelkow(czyli moze z jakies 3 mies) to wychodza same ,ida siku na nocnik i z powrotem do wyrek spac:tak::tak::tak:Czasami to nawet nie slysze jak wstaja tylko rano widze ze sa siki w nocnikach

ja tez duzo sikam,ale duzopije:-)

Moj to mi tylko dziure wierci w brzuchu o drugie dziecko jak pomysle o 26kg ktore przybralam i o spuchnietych stopach to mi sie odechciewa A te latanie do wc:rofl2::-D:szok:masakra jakas

a kto Ci kazal tyle przytyc?:cool2::cool2::cool2::cool2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ja wróciłam po filmie o Papieżu:-(.Moje chłopaki śpią:tak: i nawet M nie jęczy:rofl2::no::szok:.

mja Weronika ma piekna date urodzin:-)akurat w rocznice pontyfikatu paieza

Anabubka,my z M byliśmy na pogrzebie w Rzymie - tych chwil i emocji,widoku Papieża na katafalku nie da się opisać i zapomnieć:no::-(.

wierze,nawet nie wiem co powieziec

myslalam ze juz zostalam sama na placu boju:-D
spac nie mozesz?
ja jutro penwie nie posiedzez bo p w domu,ale w dzien moze uda mi sie zajrzevc

Zaczytałam się o Wiktorku Czyszu:tak:,wysłałam mu na wakacjach trochę zabawek i śledzę jego losy:tak:.
Jak chcesz to podeślę na maila zdjęcia z Rzymu i Bazyliki.

Miłej nocki,zmykam,bo duży misiu się przebudził;-):tak:.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry mamuski Wczoraj wieczorem do was zajzalam nawe napisalam kilka slow ale mnie wywalilo :-(
Widzialam ze o BRZYDULI pisalyscie Ja zawsze rano o 8 powtorke ogladam No musze zobaczyc jej wielka przemiane :-)
ANABUBA co to jest ta niedoczynnosc tarczycy Twoja mala tez miala LECHTACZKE wieksza?Jak ta niedoczynnosc sie sprawdza Co jej beda robic? I JAK SIE TO LECZY

Wczoraj byl chrzestny u nas z rodzinka Oliwka dostala zabawke :-)
Nocka nieudana Bo zas urzadzila plaze Chyba ja brzuch bolal A ja mysle teraz od czego :-(
z M sie kloce od rana bo zas przez deszcz dzis do pracy nie poszedl A ten broni zaciecie swojego szefa a mnie krew zalewa A pogoda ma byc przeciesz coraz gorsza a ten juz w taka pogode pracy dla ludzi nie ma I kloce sie z M az mam dosc Zobaczymy czy bedzie szukal innej pracy
Dzis zero planow Jakies sprzatanko i tyle
MILEGO DNIA

reklama
Witam się jako druga :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

Nocka ok,wstalismy o 7.00,kurczę o takiej godzinie ciemno jeszcze,jak otworzyłam oczy to myślałąm ze 5.00 i nie mogłam uwierzyć że to 7.00 :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Nocka sucha :tak::tak::tak::tak::tak: siku rano na nocnik :-)
ale coś się dziś śniło Oliwce bo postękiwała i popłakiwała co jakiś czas i wołała "NIE CHCE" jakis zły sen chyba :cool:

M z Oliwką poszli robić mamusi śniadanko,zarzyczyłam sobie dziś jajecznice z pomidorami mniam mniam :-p:-p:-p

a wieczorem było bardzo gorąco :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

dorota a gdzie Twój mąż pracuje ze jak nie am pogody to nie ma pracy??????

Do góry