reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Pewnie ze tak juz niejednego w zyciu szczura sie opedzlowalo:-D

Ale sie usmialam:-D:-D:-D
Fajnie ze u ciebie wszystko ok;-)

Szkoda, że ja nie wiem co mielą to może bym nie miała już tych głupich smaków:-p

Teraz to mam smaka na hot doga, ale ja sama je sobie robię to wiem co w nich jest i są pyszne:)

Ja tez czesto robie w domu:tak:teraz wlasnie bym zjadla:-(

ciesze sie ze takie dobre wiadomosci a cytologia na bank bedzie dobra !

Ty wierzysz tylko w czyjes wyniki a o swoim piszesz ze wyjdzie zle:sorry:
Głodna się robię a nawet nie wiem na co mam smaka..:) Coś zacznę i nie skończę. Tak dziś mam. Prócz Łaciatej bo wrąbałam całą:p Nic dziwnego, że potem Mała szalała jak na tańcach:)

Coraz bardziej mnie kusi poród w wannie. A jakie mogą być przeciwwskazania?

Fajna sparwa ale slyszalam ze malo ktora moze tak rodzic:tak:napewno nie moze byc problemow z cisnieniem.

Ja dostałam od ginki z AVENT. I też z tego mam butelkę do karmienia.

Moja cora tez miala Aventu,teraz sama nie wiem jaki kupic.

wróciłam chyba już na stałe..
sytuacja się w miarę opanowała ...
widocznie potrzebne nam było takie małe rozstanie.. :)
ktos w skrócie może mi napisac co sie tu działo? bo ponad 100 stron to ja raczej nie nadrobie.. :-D

No i pieknie:-)wiadomo bylo ze bedzie dobrze:tak:

Hej grudnióweczki!
Przepraszam, że tak się włącze w temat, ale porody w wodzie baaaardzo mnie interesują, a tu dzis taki temacik wyczaiłam - któras z was tak rodziła czy dopiero myslicie o tym? Ja z OM mam termin grudniowy, bo 28 grudzień, ale że moja dziewczynka z USG ciągle do tyłu i nie może swojego terminu OM dogonić i wypada jej 1 styczeń, to pisze na styczniówkach, a was podczytuję - tempo pisania macie straszne-wymiękkam!:szok: Chociaz zapewne i tak w końcu będę mamą grudniową, bo raczej do 40 tyg. z rozwarciem 11mm od 22tc. to nie pociągnę - po dwóch miesiącach leżenia przeraża mnie drugie tyle:eek:

Wiem, że na pewno trzeba mieć więcej badań różnych jak się chce do wody rodzić,właśnie ze względu na przeciwskazania.. Cały czas w wannie sie nie siedzi, bo wodę wymieniają, trzeba wyjśc na KTG itp.- a te 40 min. to chyba o samo parcie chodziło, tak? no bo te 40 minut to nie za dużo:sorry:

O nastepna stycznioweczka:-)witamy.

MEA tak bylam cewnikowana bo jak wody mi odeszly to chcieli pobrac u mnie mocz do badania a nie mogli wiec zajeb... mi cewnik:wściekła/y:na drugi dzien mi go wyciagneli.Nie wiem po co im to bylo?

moze allitke tez sciagniemy ?? dla mnie pomysl niezly :D
ja jeszcze w tym tygodniu jade do kumpeli - poloznej i ma mi conieco poopowiadac czego sie moge spodziewac i takie tam ...
o no proszę.. :) z tego co pamietam to do gina idziemy w tym samym terminie.. mozemy sie umówic np w jakiś dzień po wizycie albo i predzej.. :-D
bo ciekawa żem jest jak to tam poremontowali :-D
NO rozlaka zbliza fakt jak moj wraca z rejsu to jestesmy zakochani jak dwa aniolki hihi dobrze ze juz z nami jestes!!!
haa teskniłam za Wami małpiszony moje :-D

o no proszę.. :) z tego co pamietam to do gina idziemy w tym samym terminie.. mozemy sie umówic np w jakiś dzień po wizycie albo i predzej.. :-D
bo ciekawa żem jest jak to tam poremontowali :-D

haa teskniłam za Wami małpiszony moje :-D

moze na listopad sie umowimy bo chcialabym sie wstrzymac az rozalski sie tam przeniesie .. .bo powiedzial ze u niego na dyzuze mozna podjechac i poogladac ... a tak to nie wiem czy puszczaja jak nie znaja ludzi

moze na listopad sie umowimy bo chcialabym sie wstrzymac az rozalski sie tam przeniesie .. .bo powiedzial ze u niego na dyzuze mozna podjechac i poogladac ... a tak to nie wiem czy puszczaja jak nie znaja ludzi
toż to mówie że po wizycie u dżinów.. :) nie mam bladego pojęcia jak to jest z ogladaniem bo nie gadałam o tym z Plewka jeszcze.. ale zapytam na nastepnej wizycie to sie mozno dowiem.. :-D

nie pocieszaj mnie:-D
kurcze wiesz jak ja się boję...

Georgina z tego co wiem to musisz stawić się do szpitala zanim odejdą Ci wody i wody nie mogą być zielone jeśli chcesz rodzić w wodzie-tak gdzieś czytałam
jesli Cię to pocieszy to każda z nas będzie miała mniej niż 40 dni i będzie się bała tak samo jak Ty.. :-D

reklama
Hej grudnióweczki!
Przepraszam, że tak się włącze w temat, ale porody w wodzie baaaardzo mnie interesują, a tu dzis taki temacik wyczaiłam - któras z was tak rodziła czy dopiero myslicie o tym? Ja z OM mam termin grudniowy, bo 28 grudzień, ale że moja dziewczynka z USG ciągle do tyłu i nie może swojego terminu OM dogonić i wypada jej 1 styczeń, to pisze na styczniówkach, a was podczytuję - tempo pisania macie straszne-wymiękkam!:szok: Chociaz zapewne i tak w końcu będę mamą grudniową, bo raczej do 40 tyg. z rozwarciem 11mm od 22tc. to nie pociągnę - po dwóch miesiącach leżenia przeraża mnie drugie tyle:eek:

Wiem, że na pewno trzeba mieć więcej badań różnych jak się chce do wody rodzić,właśnie ze względu na przeciwskazania.. Cały czas w wannie sie nie siedzi, bo wodę wymieniają, trzeba wyjśc na KTG itp.- a te 40 min. to chyba o samo parcie chodziło, tak? no bo te 40 minut to nie za dużo:sorry:

Witaj :) się trochę zastanawiamy nad tymi róznymi formami porodu, wiadomo .. fajnie byłoby gdyby zamknąć oczy na 5 min. i dostac dziecko wypachnione, czyste na rece bez bólu ;) ale jak się nie da to się szuka alternatywy :)
O przeciwskazaniach już widze czytałaś, i masz rację nie siedzi się cały czas w wodzie, dopiero się wchodzi do wody przy odp. rozwarciu, i pewnej częstotliwości skurczów :) Zresztą poród trwa nascie godzin, nie wyobrażam sobie nikogo tyle czasu w wannie :) i poród nie trwa 40 min :) a ile trwa ostatnia faza porodu to kwestia indywidualna kazdej z Nas :)

Do góry