reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mam pytanie. Czy Wy mimo, że ubranek dla dzieci nie trzeba brać do szpitala to jakieś swoje bierzecie? Koleżanki mnie bombardują informacjami, że też nie musiały brać, ale wzięły swoje na zmianę bo te co dawali Malcom były za duże, pogniecione i nieciekawe.. Ale pewnie co szpital to inaczej, nie można tak uogólniać.

Jesli beda ubranka w szpitalu to ty nie bierz:no:
Ja tez naszykuje mezowi i potem on przywiezie.

No właśnie to tak jak my chcemy zrobić..
tylko kompletnie nie wiem w co najlepiej będzie ubrac dzidzię?
teoretycznie na wierzch ubrałabym kombinezon i sru do fotelika ale pamietam że jak moja kuzynka urodziła to kazali w rożku wynosić dziecko..

Napewno w kombinezonie:tak:

zazdrosze moj polamany jeszce wiec szybko mnie nie odwiedza:)

a moja tesciowa mowi mi ciagle kolo ucha zebym duzo mleka nie pila bo dzecko bedzie mialo skaze bialkowa....
nie wiem ile w tym prawdy...
ale pije kakao co drugi dzien a kazdego dnia jem denonki dla zdrowych kosci hehe:-D

Ja w pierwszej ciazy pilam okolo litra dziennie i moja cora nie ma zadnych alergii:-)wcale to nie jest prawda:no:

Ja to mam z glowy strojenie maluszka w szpitalu i wybieranie co by tu zapakowac. Dla mnie dzien porodu = dzien wypisu.
Tak, tak - 12h od porodu i wynocha do domku. Jesli sie odbrze czujemy to juz po kilku mozna uciekac. Tez bylam w szoku ale jak widac "co kraj to obyczaj".
Tak wiec pozawijaja go w piernaty. Po kilku godzinkach go rozwine - ubiore w nasze ciuszki , kombinezonik i z tatusiem do domku.

I to mnie troche tam przeraza:tak:tym bardziej po pierwszym porodzie.

A z mojch wygibasow to i tak najbardziej mnie smieszy jak cos podnosze z podlogi. Nie da rady schylic sie czy kucnac. Musze najpierw kolana rozsunac ,zeby brzuch sie miedzy nie wsunal. Jak taka malpa albo zaba :)

Ja tez sie schylic nie moge,buty jak zakladam top stekam jak stara baba.

NO a wiec ,dzisiejsza wizyta u gina :)
Ktg - 30 minutowy zapis prawidłowy serduszko pieknie bije :) skurczy brak !
Badnaie ginekologiczne - szyjka twarda zamknieta i nic nie wskazuje na to ze sie malenstwo spieszy :)
Wyniki :
Morfologia - rewelacja
mocz- bardzo dobry
hbs - ujemny ( czy jak to tam sie to okresla)
no i najwazniejszy posiew z kanalu szyjki - Bardzo dobry nic mi tam nie wychodowali - jalowy !!!
Odetchnelam z ulga!
Waga - przez 2 tyg - 3 kg do przodu :eek:
Czyli moja waga z 66kg ,poszla na 69 kg !
19 kg przytylam lacznie Brawo asia ahhahaah !

Troche gin sie martwil moja waga ze znowu skacze ! no i mam oszczedzac sie oczywiscie dalej ! I przestac podjadac w nocy ahahahhahahahah !!
A tak pozatym to byl bardzo zadowolony :)

Zaczelam 34 tydzien !

za 2 tyg na pozegnalne 3d jade wiec dowiem sie co tam u malenstwa ! Bo dzis usg u mojego gina nie mialam :(

No i widzisz jak pieknie:-)ty masz wierzyc troszke w siebie a nie tylko w kogos;-)

Witam kochane w niedzielę A. zawiózł mnie do szpitala.
Wyszłam 2 godziny temu.
Jestem na fenoterolu i izoptinie 4 razy dziennie.
W szpitalu miałam to samo tylko w kroplówkach.
Jestem przyłamana bo trafiłam bez rozwarcia a dzisiaj mnie wypuścili, bo nic więcej nie mogą, teraz leżenie leki i zależy od organizmu.
Luźno przechodzi palec, czyli po naszemu jest rozwarcie.
Mam tylko nadzieję, że uda nam się dojść do 36 tygodnia.

Dziewczynki wyślijcie mi na priv co się działo ważnego bo ja nie mogę siedzieć i nadganiać:wściekła/y: Dzisiaj jestem załamana:-(
Buziaczki

Acha główka wstawiona

Widze ze jest juz takich z rozwarciem sporo:-(ja chyba tez pewnie niedlugo bede musiala caly czas lezec bo sama widze ze przeginam:tak::-(az sie boje isc teraz do gina.

Dobra ide smarzyc schabiki a potem musze polezec bo az strach myslec co moze byc.
A wy tez do łozek:wściekła/y:a nie tylko przed netem bedziecie siedziec:tak:powinnyscie byc solidarne i wspierac te lezace:tak::-)

reklama
Ja też nie zamierzam się głodzić choć już kiedyś tak miałam, że w 3 tyg 8 kilo:/ nie wiem jak to zrobiłam ale to chyba połączenie aerobiku i głodówki no ale z tamta wagą wytrzymałam jakieś pół roku.
A co do wychodzenia ze szpitala to teściowa miała ochotę mnie wyzywać, że chce w kombinezonie wynosić a nie w rożku

ej panny, ja sobie postanowiłam, że po ciąży zrzucam 25 kg :laugh2: 10 sprzed ciąży i to co teraz (narazie jest 11, ale mam wrażenie, że dobiję do 15... jak nie więcej :szok:)
ciekawe czy jest to możliwe :laugh2:

emwu super pomysł :tak:
opowieści z porodówek też!

w pierwszej wersji chcialam napisac "opowiesci z krypty" ale sie zawahalam i tylko kropeczki zostaly :)

Witam się!
Całą noc nie spałam bo mnie trzęsło po fenoterolu, później zaczęłam wymiotować a na dodatek ciągle drętwiały mi ręce i skurcze łapały w nogi.
Jestem zmęczona a i tak spać nie mogę. Rano o godzinę za późno wzięłam fenoterol i powtórka z rozrywki-bóle, skurcze i co tylko.
Cherie-jak Ty to wytrzymujesz??

a dostalas cos oslonowego ?? isoptin czy cos ?? laski pisaly ze trzeba sie do tego przyzwyczaic ... innego wyjscia nei ma ...

NO a wiec ,dzisiejsza wizyta u gina :)
Ktg - 30 minutowy zapis prawidłowy serduszko pieknie bije :) skurczy brak !
Badnaie ginekologiczne - szyjka twarda zamknieta i nic nie wskazuje na to ze sie malenstwo spieszy :)
Wyniki :
Morfologia - rewelacja
mocz- bardzo dobry
hbs - ujemny ( czy jak to tam sie to okresla)
no i najwazniejszy posiew z kanalu szyjki - Bardzo dobry nic mi tam nie wychodowali - jalowy !!!
Odetchnelam z ulga!
Waga - przez 2 tyg - 3 kg do przodu :eek:
Czyli moja waga z 66kg ,poszla na 69 kg !
19 kg przytylam lacznie Brawo asia ahhahaah !

Troche gin sie martwil moja waga ze znowu skacze ! no i mam oszczedzac sie oczywiscie dalej ! I przestac podjadac w nocy ahahahhahahahah !!
A tak pozatym to byl bardzo zadowolony :)

Zaczelam 34 tydzien !

za 2 tyg na pozegnalne 3d jade wiec dowiem sie co tam u malenstwa ! Bo dzis usg u mojego gina nie mialam :(

najwazniejsze rzeczy sa rewelacyjne !! a waga nie ma co sobie zawracac glowy :)

ej panny, ja sobie postanowiłam, że po ciąży zrzucam 25 kg :laugh2: 10 sprzed ciąży i to co teraz (narazie jest 11, ale mam wrażenie, że dobiję do 15... jak nie więcej :szok:)
ciekawe czy jest to możliwe :laugh2:
jak bedziemy karmic piersia to dzidzi wyssie sporo kalorii z nas slyszalam ze ok. 700 na dzien, do tego dojdzie lekkostrawna zdrowa dietka, i ruch i nieprzespane noce na pewno szybko wrocimy do formy..
ja tylko sie obawiam jak ja skurcze swoj zoladek, bo teraz jest to worek jak na kartofle:-D

reklama
Do góry