reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jeszcze jeden mi przepis wpadł do głowy na kotlety mielone z cukinii

KOTLETY MIELONE Z CUKINII Z SEREM
Składniki:
- 3 cukinie
- 2 jajka
- bułka tarta
- ser żółty w kostce

Przygotowanie:
- cukinie dokładnie obmyć
- zetrzeć na tarce (bez obierania skórki)
- ze startych warzyw odsączyć część wody
- dodać rozbełtane jajka (przyprawione solą i pieprzem)
- dokładnie wymieszać, podsypując bułką tartą (około pól szklanki)
- dodać kawałek startego żółtego sera
- formować na kształt kotletów mielonych
- smażyć w tradycyjnej panierce

KOTLETY A'LA SCHABOWE Z CUKINII
Kotlety z cukinii

1 cukinia (około 500 gr)
1 jajko
sól, pieprz
bułka tarta
olej
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku

Cukinię umyć, pokroić w plastry o grubości około1 / 1,5 cm. Posolić, popieprzyć i odstawić. Jajko utrzeć widelcem. Każdy plaster cukinii obtaczać w jajku a później w bułce tartej. Nakładać na rozgrzany tłuszcz. Piec z dwóch stron aż bułeczka nabierze złotego koloru.
Śmietanę, majonez i czosnek połączyć razem. Gotowym sosem polewać upieczone kotlety.

reklama
A powiec mi co ona robi ze nie chce spac?Bawi sie?
A jak w lozeczku lezy to spokojnie lezy czy placze ci i marudzi ze musi byc w lozeczku?Ona ma drzemke jeszcze w dzien?

dorota pisałam Ci ostatnio :tak::tak::tak::tak: nie czytałaś ?:cool:

lezy w łózeczku i się bawi maskotkami,spiewa ,gada sama ze sobą .płakac nie płacze.

tak ma jedna drzemkę,śpi zależy od 1h-2h w dzień

AGNES przepraszam ale musialo mi gdzies umknac Bo tak to bym pamietala napewno Ale czasem nie jestem w stanie poczytac wszystkiego wiec czytam co 2 strone
No to tyle dobrze ze umie sie soba grzecznie zajac przed snem Moja to zas ryczy Ale tlumacze sobie ze ona jeszcze nie bardzo rozumie

Ja tez zaraz zmykam tylko pranie powiesze

Nic dziewczyny, przebrać się i coś zapodać oglądnąć. Na pewno horror, tylko jeszcze nie wiem jaki. Może szybciej zasnę...
Dobranoc.

jest juz po 22 Lenka nie spi zostawiłam ja w łóżeczku przy lampce małej i lamentuje strasznie :(

wiem że to trudne ale spróbuj jej nie ulec.możesz podchodzić do łóżeczka ,powiedz jej że ma spać,pogłaskac po głowie,dac buzi i zostaw ją.

albo na początku usiądx przy łóżeczku i głaszcz ją po głowce i nic więcej zasnie zobaczysz,przerobione z Oliwką.:tak::tak::tak::tak:

Jestem! Zuza spi, z BB mnie co chwile wywala:wściekła/y:
Mam nadzieje ze Go nie opuszcza:-pTo sobie wkoncu wyskocze chociaz na solarke:-p:-pbo ostatnio bylam jakos w czerwcu:szok::szok::szok:

Gratulacje dla szczesliwych rodzicow:tak::tak::tak:

No to czekamy an foteczki i moze jakies dokladniejsze informacje typu ile wazy,mierzy itd:tak::tak::tak:

Ja Go nie odstapie na krok:-D:-D:-D:-DNo cos Ty Kochana

A dawalas juz Jej kiedys taka zupke???
Ty szukasz dla malej kombinezonu w rozmiarze 92:szok::szok::szok:Moje maja te spodenki od kombinezonu 68

Kurde przegapilam ta aukcje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale widzialam ze nie sprzedala tych kurteczek wiec zaraz napisze do Niej maila:tak::tak::tak:
Bylam z mlodymi spacerkiem po Dominika:-)Przyszlismy do domku zjedli po ciasteczku i teraz dziewczynki jzu spia:tak::tak::tak:
No i niestety caly czas pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Mam kurtki w rozmiarze 80 i 86 i sa ciasne jak bluzę czy sweterek pod nie założe to chyba czas na 92:eek:

Moj Dominik wlasnei przyszedl sie mnie spytac z jakiego kraju jestesmy:confused2:powiedzialam jemu ze jak to z jakiego z Polski:-)On tak na mnie patrzy ..i mowi aaa a ja myslalem ze z Niemiec:szok::-D:-D:-D
Jestem ciekawa co On w szkole opwiada bo stwierdzil ze Jego kolega (ktory zreszta mowil dzisiaj do mnie ciocia:szok::szok::szok:) jest z Chin:szok::szok::szok:
Mi to ON na chinczyka za cholere nie wyglada:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D

Kochane jestem na kompie,ale nie mam czasu z Wami popisać.:-(
Właśnie skończyłam pisać referat z biologii:tak::-):-).
Biorę się teraz za matmę.
Mały przejmuje kompa,bo w grę będzie grał.
Odezwę się może potem.
Aha.Byłam wczoraj i dziś na zakupach ,jak nie zapomnę to Wam pokażę co kupiłam.:-)
Ales sie za nauke wzięła. Że Ci sie chce-podziwiam:tak::tak:

dziewczyny pisałyście że macie problemy z bb a admin napisał że między 13-14 zminiali coś z serwerem i były problemy:tak:a do mnie na gg mlenka pisała że nie może wejśc na bb i jej napisałm że ja nie mam problemu:zawstydzona/y:a teraz nie mogę gg włączyć żeby jej napisać że już nie ma problewmu:no:jak ktoś ma mlek=nkę na gg to jej napiszcie:tak:

Ja mam problem ciagle jakis bład wyskakuje:no:

Nic dziewczyny, przebrać się i coś zapodać oglądnąć. Na pewno horror, tylko jeszcze nie wiem jaki. Może szybciej zasnę...
Dobranoc.

Masz jakis dobry horror?

No witam Panie wieczorową porą. Małą właśnie odprawiłam do łóżeczka, męża nie ma, to sobie poharcuję.
Moi dopiero niedawno usneli:tak::tak::tak:I mam nadzieje ze rano pospia troszke po tej zmianie czasu

Ja juz zmykam! Spiaca juz jestem, a jeszcze M nie ma!Komedia na Polsacie i spaac!:-)
Dobrej nocki!!!
Dobranoc

Cholera jak to jest mozliwe ze mi skasowalo reszte cytatow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

PATRYSIU
uwazaj na siebie Kochana i sie tak nie przemeczaj:-)Poloz sie czasami i troszke poodpoczywaj:tak::tak::tak:

Pisalam do tej o tych kurtek i wystawi je jeszcze raz i kupie od razu,bo sie z Nia dogadalam:tak::tak::tak:
Kurde jak mylam glowe to cos mnie bolala z tylu czacha i mi sie przypomnialo ze jak sie wczoraj wieczorem kladlam to z takim mega zamachem i sie dyglam w sciane lepetyna bo myslalam ze jestem troszke dalej od sciany:-D:-D:-D:szok::szok:

reklama
Do góry