reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

AGNES fajnie tak bez dziecka do jutra ? Ja to bym sobie tez czasem od niej chwile odpoczela Ale nie da sie

Mam taki plan powiedzci mi ktory jest lepszy?
1 .kaszka na gesto wieczorem Pozniej juz nic jej nie daje mleka w nocy Jedynie herbatke lub wode
2 kaszka wieczorem A w nocy zabawiona woda z mlekiem ale nie za kazdym razem tak jak teraz

I ja ja chce jeszcze nauczyc spac o tych samych porach I w dzien drzemka kolo 11/12 a na noc najpozniej tak 20,30 aby spala Tylko nie wim czy i nocnego niejedzenia i usypiania uczyc ja teraz razem?Czy osobno Najpierw aby nie jadla w nocy a pozneij zasypiania?
Choc w dzien juz od dzis udalo mi sie ja polozyc tak jak chcialam Byl wielki placz I niestety usnela w wozku No ale to chyba mniejsze zlo ?

reklama
AGNES nie wymadrzasz sie Po to wam to pisalam bo prosze o rade Wiem ze to ze ona pije mleko wnocy nie jest dobre Ale po calym dniu zmeczenia Chce zrobic wszystko aby jakos spac Serio czasem w nocy az plakac mi sie chce tak nie mam sil juz do niej wstawac Ja tez pluje sobie w brode o te jej zabki Bo chcialabym aby miala je zdrowe Wiem wiem zeby u dzieci za rozne Jedne mimi mlekoa w nocy ma zdrowe a drugie nie :-(

AGNES to moze masz rade jak mam ja pomalu oduczac mleka w nocy Moze ja mam ja wziasc do innego pokoju I sie kilka nocy posiweci?Tylko ci zrobic jak ona bedzie tak strasznie plakala?Od razu oduczyc jedzenia zupelnie wnocy czy stopniowo zmmniejszac ilosc posilkow?
wg mnie pierwszy sposob lepszy, bo nie dostanie nic o cmaku mleka tylko wode lub herbatke, choc ja bym za wodą była, ja jestem bardzo surową mama i mnie nic nie rusz, moj od 6 mc nie je w nocy :no::no::no::no::no::no:
jak bylam na szczepieniu to lekarka mi powiedziala ze jest juz duzy i nie powinien jesc, prawda wstawalam dawac mu herbatke, ale po 3-4 dniach juz spal mi cala noc :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
i do tej pory mam spokoj:tak::tak::tak::tak::tak:
czytalam artykuł na ten temat, jesli chodzi o uczenie dziecka spac wkleilam link wczoraj zreszta jak znajde to wkleje jeszcze raz :tak::tak::tak::tak:
jesli chodzi o dziecko to trzeba sie przmeczyc, jeden dzien dac sobie siana nic nie dacn nawet jak bedzie ryczało jak nie wiem co, spazmow dostawalo histerie urzadzlo, nawet kilka razy na noc to w koncu zasnie ze zmeczenia i zrozumie ze tak juz bedzie, na druga noc tez bedzie niedobrze ale juz pozniej z gorki, tylko trzeba byc bardzo konsekwentnym i jak nie to nie, ja tak robilam, zreszta jak czarek obudzi mi sie o 5 rano to ja sie klade na 2 bok i nie slucham czy jeczy czy placze czy co tylko probuje spac, on w koncu zasypia :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
musi sie nauczyc ze to ty ustalasz reguły a nie deziecko :tak::tak::tak::tak::tak:

moj m czasem mi mowi ze ja nie mam serca i jestem cybork jakis nie matka, no ale jak sie chce cos osiagnac to trza sie nameczyc, mnie sie tez serce kraje jak slysze ze on placze ale wiem kidy placze bo mu sie cos dzieje a wiem kiedy wymusza, zapewne jak kazda matka ;-);-);-);-);-):tak::tak::tak::tak::tak:

życze powodzenie

prosze nie piszcie mi tylko teraz ze jestem wyrodną matka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-);-);-)

Witam, troszke nadrobilam:-)

Takiej to dobrze:tak::tak::tak: A planujecie coś szczególnego robić że ją odwozisz czy tak ogólnie trochę spokoju chcecie:sorry::sorry::sorry:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

A ja zamiast iść na zakupy to dalej w domu siedzę, bo deszcz pada:crazy::crazy::crazy::crazy: ale i tak niedługo trzeba będzie po Majkę do przedszkola podskoczyć:tak::tak::tak:

Planoaliśmy upojny wieczór i się udało :-p:cool2:

no niedługo roczek Antoniego:tak:

a kombinezon śliczny:tak::tak::tak::tak:

o jami a u mnie w garze tylko pomidorówka:sorry::sorry::sorry:

słuchajcie a teraz wam sprzedam naszą małą lokalną sensację;-)
z julką do zerówki chodzą bliźniki kuba i amelka i ich mama była w ciąży hmmm bliźniaczej termin miała na 28 listopada ale lekarze mówili że tak długo nie donosi bo dużo wód itp....tym razem też miała by parka od 3 dni babcia bliźniaki przyprowadzała bo mówiła że córka w szpitalu i najpewniej 3 listopada ją będą ciąć i będzie hubert i sylwia:tak:dziś babcia przyszła po dzieciaczki pytam jak tam córka a babcia mówi no o 7 rano miała cesarkę bo wody odeszły i uwaga ma trojaczki 2 dziewczynki i chłopaka:szok::szok::szok::szok:rodzina w szoku ona też bo nie jedno usg miała ktg itp i zawsze było 2 co i tak na początku było szokiem a teraz trojaczki:szok::szok::szok:wszystkie zdrowe wiadomo malutkie ale same oddychają :tak:babcia mówi że lekarze tłumacza że się jedna dziewczynka schowała:-D:-D:-Da babcia mówi no i na gwałt 3 łóżeczko wózek wymienić na trojaczy wyprawkę:tak::tak::tak:dla mnie szok:szok::szok::szok:a pamiętam jak we wrześniu się śmiałyśmy i ja do niej że pani ma brzuszek jak na trojaczki a ta w śmiech i pewnie juŻ myśl że znów bliźniaki oswoiłam ale trojaczki o nie!!!!!!!!!! no i ma:rofl2::rofl2:jestem czarownicą nie tylko wróżką:-D:rofl2::rofl2:

Nieźle, 5 dziecizczków :szok:

:-p:-p:-p

Ja zimą oduczałam:-p:-p:-p:-p

Teraz już spadam po Maję, papatki:-D:-)

Nam oduczanie tez imą wypadło, ale chyba latem wygodniej...

Dziewczyny czuje sie fatalnie :wściekła/y: W nocy koło pierwszej obudzily mnie reszcze, wymiotowałam do 6 rano :wściekła/y::wściekła/y: Mdłości przeszły, ale teaz wracaja :no:

NATALINECZKA wedlug mnie nie jestes wyrodna matka :-)
Ja bym chciala miec tyle konsekwencji co ty Ale musze sie tego nauczyc bo Oliwka pomalu wchodzi mi na glowe Juz to widze
Musze byc konsekwentna I jak sobie tak z wami o tym pogadam i sie wezme za siebie to mysle ze dam rady A wy mnie prosze wspierajcie :-)
Bo w domu G i babcia z dziadkiem beda pewnie na mnie krzywo patrzec ze dziecku krzywde robie Tzn G to jeszcze ujdzie On mi nawet w tym postanowieniu pomoe ale moja mama :-(
No nic moje dziecko i ja ja bede iduczala
Mysle sobie wlansie ze jak bedzie w nocy chciala mleka to herbatka narazie pozniej stopniowo woda I jak bedzie bardzi plakala to wyciagne ja z lozeczka A jak sie uspokoi to zas ja do niego wloze

Aha zapomnialam napisac Ze Oliwak w dzien bardzo malo je i dlatego domaga sie w nocy No ale moze jak ja poglodze w nocy to w dzien wtedy wiecej zje ?

Kochana a TY dalas mu mleko bo plakal z glodu czy poprostu dajesz o 5? Bo jak Ci spi to ja bym nie dawala butelki tylko dopiero jak wstanie
Aniu on mi spał ładnie w nocy do tej pory. Jak poszedł spać o 21.00 to wstawał o 7.00. teraz przez to ząbkowanie tak mi się budzi. Dałam mu dzisiaj mleka o 5 bo już zgłupiałam, nie wiedziałam czy budzi się bo jest głodny czy chodzi mu o coś innego. Wczoraj było to samo obudził się o 4.30. próbowaliśmy z M wziąć go na przetrzymanie to darł się półtorej godziny. więc w końcu nie wiedziałam i dzisiaj dostał mleko. chciałabym jednak żeby pierwszy posiłek po nocy jadł o 7.00 jak kiedyś.

prosze nie piszcie mi tylko teraz ze jestem wyrodną matka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-);-);-)
Natalineczka no co Ty nie jesteś wyrodną matką

Aha zapomnialam napisac Ze Oliwak w dzien bardzo malo je i dlatego domaga sie w nocy No ale moze jak ja poglodze w nocy to w dzien wtedy wiecej zje ?
mój Hubert je dużo w dzień. tak mi się wydaje. daję mu kaszę, mleko, po południu obiad, potem kasza i na noc mleko

uuuuu słabiutko dziś z frekwencją,pół dnia mnie nie było a tu nie ma co czytac :tak::tak::tak::tak::tak:

łazanki już robiłam,ale przy tym roboty:tak::tak::tak::tak:

ale łazanki wyszły przepyszne.tak sie za przeproszeniem nażarłam ze szok.
Muszę zacząć się odchudzac bo ostatnio za dużo jej i widze ze za bardzo mi dupsko rosnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:no niestety.

AGNES fajnie tak bez dziecka do jutra ? Ja to bym sobie tez czasem od niej chwile odpoczela Ale nie da sie

Mam taki plan powiedzci mi ktory jest lepszy?
1 .kaszka na gesto wieczorem Pozniej juz nic jej nie daje mleka w nocy Jedynie herbatke lub wode
2 kaszka wieczorem A w nocy zabawiona woda z mlekiem ale nie za kazdym razem tak jak teraz

I ja ja chce jeszcze nauczyc spac o tych samych porach I w dzien drzemka kolo 11/12 a na noc najpozniej tak 20,30 aby spala Tylko nie wim czy i nocnego niejedzenia i usypiania uczyc ja teraz razem?Czy osobno Najpierw aby nie jadla w nocy a pozneij zasypiania?
Choc w dzien juz od dzis udalo mi sie ja polozyc tak jak chcialam Byl wielki placz I niestety usnela w wozku No ale to chyba mniejsze zlo ?

ja bym wybrała wariant 1+woda :tak::tak::tak::tak::tak:
cherbatka tez niestety jest słodka jak mleko i też może być krucho z zębami.

a jesli chcesz oduczac tego jedzenia i uczyc jednakowych pór to nie wszystko na raz bo dziecko zgłupieje,za duzy sres.bedzie ciężko.najpierw maucz jednego a potem drugiego powoli :tak::tak::tak::tak::tak: takie jest moje zdanie :tak::tak::tak::tak:

Witam, troszke nadrobilam:-)

Planoaliśmy upojny wieczór i się udało :-p:cool2:

Nieźle, 5 dziecizczków :szok:

Nam oduczanie tez imą wypadło, ale chyba latem wygodniej...

Dziewczyny czuje sie fatalnie :wściekła/y: W nocy koło pierwszej obudzily mnie reszcze, wymiotowałam do 6 rano :wściekła/y::wściekła/y: Mdłości przeszły, ale teaz wracaja :no:
fajnie ze wieczorek się udał :-p:-p:-p:-p

no i współczuję to jakies zatrucie pewnie,oby nie jelitówka :tak::tak::tak::tak::tak::tak: zdrowiej nam szybko :tak::tak::tak:

Witam Was kochane :tak::tak:
jakos ostatnio was zaniedbuje ale naprawde brak mi czasu na forum:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Remontujemy Emily pokoik i jakos non stop jest robota m wczoraj do 3 w nocy tapetowal ja usnelam na sofie jakos o 1:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A dzis rano pobudka bo jechalismy ze znajomymi na sniadanko do miasta umowilismy sie na 9 wiec trzeba bylo wczesnie wstac:tak::tak: potem zakupy itd no i zeszlo nam na miescie do 15 Emily polozylam spac jak wrocilismy no i jeszcze nadal spi wiec wpadalam do was przynajmniej sie przewitac i zdac krodki raport co u mnie:tak::tak::tak:

reklama
wiki Julia to bardzo ładne imię :tak::tak::tak:
a waga 3,5 to super:tak::tak::tak::tak:

dowikla i co M już w domu?????? opowiadaj jak dzieciaki?zdziwione?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry