reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam porannie

A mi tam wcale nie szkoda Goloty, dobrze mu tak, po co pajacowal:-p Zdecydowanie wole Adamka, jest skromniejszy:blink:

jolu nie denerwuj sie:tak:ja byłam na zwolnieniu tylko 3 tygodnie i szef mi płacił bo musi przez 3 płacic a potem chyba od razu dostaniesz z socjala i wystarczy tylko zwolnienie, przynajmniej u nas tak jest ale z doświadczenia wiem ze w każdym socjalu jest inaczej, i nie zwlekaj ze zwolnieniem bo ileż to można tyrac:no:
padniety.gif

Dziekuje za wsparcie, moja szefowa niestety nie wyplaca, jak byla nawet tydzien na zwolnieniu to mi nie zaplacila:sorry2: Ona ma taka zasade ze jak nie musi to nie placi a wymagania ma:wściekła/y: A wiem ze w socjalu placa tylko 200e dlatego sie tak ociagam z tym zwolnieniem ale coz w przyszlym tygodniu jej podziekuje bo pieniadze to nie wszystko:tak:

Witam Dziewczynki!!!
Mojego J wywiało,więc szybciutko Was nadrobiłm i moge cosik naskrobać.
Aga002-witam serdecznie w naszym zacnym gronie:-)
Wczoraj tak wiało,że nam namiot w ogrodzie zmasakrowało
zwierzeta18_(www.e-gify.pl).gif
.Za to dziś się zapowiada słonko
pogoda2.gif
i już pranko wstawiłam...
JOANNN-przykro mi,ale też pojęcia nie mam jak to z busmi wygląda.Ale jak jakoś sie do waterford dostaniecie,to już tam jest gdzie chodzić:tak:
A teraz pędzę,bo J wrócił z
kwiaty53.gif
imieninowymi dla mnie:-D.
I JUŻ NIE BĘD TAKA ZOŁZA I SIEDZIAŁA PRZED KOMPUTERKIEM;-)
Do potem drogie Dziewczynki.I miłego dnia:tak:

Wszystkiego najlepszego

reklama
Witam porannie

A mi tam wcale nie szkoda Goloty, dobrze mu tak, po co pajacowal:-p Zdecydowanie wole Adamka, jest skromniejszy:blink:

Dziekuje za wsparcie, moja szefowa niestety nie wyplaca, jak byla nawet tydzien na zwolnieniu to mi nie zaplacila:sorry2: Ona ma taka zasade ze jak nie musi to nie placi a wymagania ma:wściekła/y: A wiem ze w socjalu placa tylko 200e dlatego sie tak ociagam z tym zwolnieniem ale coz w przyszlym tygodniu jej podziekuje bo pieniadze to nie wszystko:tak:

Wszystkiego najlepszego

wiesz co to niemożliwe,poczekaj do jutra to ci powiem jak ten nasz kolega bo lubiczanka tez go zna, on dostaje całą wypłate z socjala a nie tylko 200euro a jedzie prawie cały czas na zwolnieniach:tak:

Witam w fatalnym nastroju.

Własnie przeryczalam 2 godziny. Poszlam sobie dzis do pracy, patrze na grafik a tam co? 6dni pod rzad bez przerwy mam pracowac:wściekła/y: Wrócilam do domu, T zaczal mi prawic moraly ze mam isc na zwolnieni i jeszcze sie z nim poklocilam i nie moglam przestac plakac przez dwie godziny tak mnie puscilo:sorry2: Dziewczyny czy ktoras z was byla na zwolnieniu? Musze jakis formularz z socjala wziac dla lekarza do wypelnienia czy wystarczy normalne zwolnienie od GP i jak dlugo czeka sie na pieniadze z socjala za zwolnienie? Jestem zielona i dlatego tak mnie przeraza ze bez kasy zostane:-(

Bede wdzieczna za rade

Milego wieczoru

No to mieszkacie w przepieknej okolicy. Spodobalo mi sie juz jak pierwszy raz ten domek widzialam. Tyle, ze stwierdzilam, ze przesrane z tymi wycieczkami- ja sama sie po oknach patrzylam:-):-):-) I smialam sie z tej skrzynki na listy przed szlabanem:-)
Hehehe. Jak sie tam kiedys znowu zapuszcze, to juz bede wiedziala, kogo wypatrywac:-)
A przy naszym wozku spacery po gorce odpadaja. Nie podjedzie, nie ma szans. No chyba, ze zostanie wciagniety razem z zawartoscia:-) Az sie zaczelam zastanawiac, jak to bedzie w Polsce, jak nas zima zaskoczy...

Co do walki, to ogladalam chociaz ja nie lubie boksu (i w ogole imprez sportowych). Ale, ze mielismy goscia, to ogladalismy.
No szkoda troche Andrzejka, szkoda... Chyba musialo mu byc smutno... I Marioli tez...:-D:-D Ale coz...

Noooo:-) To dobranoc, dziewczynki

Witam porannie

Wszystkiego najlepszego

jola-idz na zwolnienie i nie czekaj,a szefowa musi Ci zaplacic bo takie sa przepisy.Wiecej o tym znajdziesz na Language Index-Information from CitizensInformation.ie , juz kiedys to wklejalam,bo tez bylam na zwolnieniu, z tym ze od poczatku ciazy.Zwolnienie do socjala dostalam od lekarza,ta forme wypelniasz i wysylasz do socjala;po tych 3ch tyg zaczynaja Ci placic (czy 2ch,nie pamietam).

mama_ady-owszem,okolica przepiekna,ale jak slusznie zauwazylas ludzie potrafia byc natretni i takich zagladajacych przez okna i dziwiacych:szok:ze tam sa LUDZIE! jest wielu,chociaz z czasem coraz mniej bo stali bywalcy juz sie chyba przyzwyczaili po 2ch latach naszego bytowania..A ze skrzynka-nie ma wyjscia jak sie chce miec poczte bo listonosz leniwiec i na pewno nie chodzil by taki kawla do drzwi:-)wcale mu sie z reszta nie dziwie:-)

lubiczanka-najlepsze zyczenia imieninowe! zmykam bo mala glodna;-)

Hej mamunie Jola28-jest coś takiego jak praca za ciężka dla kobiet w ciąży i pracodawca daję ci pracę lżejszą a jaj jej nie ma to idziesz na socjal;-) wygląda to tak że pracodawca się zgadza że zapłaci ci 3pierwsze tygodnie a potem płaci socjal aż do macierzyńskiego ja miałam 217€ ale zapomniałam jak się nazywał ten form cityzenie go dostaniesz. ale nie zawsze pracodawca się się zgodzić na to .:tak:u mnie wiecznie Julka spała dziś trochę lepiej :-) i ogólnie nudy jak faceta brak w domu.:-DGołota przegrał ciekawe na co on liczył że jest leprzy to już minęło :no:

no własnie Jola ja tez tak myślałąm ze szefowa musi ci zapłacic za pierwsze 3 tygodnie całą wypłate:tak:

lubiczanka musi byc baaaaaaardzo zajęta bo nawet telefonu nie odbiera
16.gif

więc tutaj życzeci droga lubiczanko wszystkiego co najlepsze,no i szybkiego rozwiązania:tak:
k12.gif

wiesz co to niemożliwe,poczekaj do jutra to ci powiem jak ten nasz kolega bo lubiczanka tez go zna, on dostaje całą wypłate z socjala a nie tylko 200euro a jedzie prawie cały czas na zwolnieniach:tak:

Bede ci wdzieczna za ta informacje:blink:

jola-idz na zwolnienie i nie czekaj,a szefowa musi Ci zaplacic bo takie sa przepisy.Wiecej o tym znajdziesz na Language Index-Information from CitizensInformation.ie , juz kiedys to wklejalam,bo tez bylam na zwolnieniu, z tym ze od poczatku ciazy.Zwolnienie do socjala dostalam od lekarza,ta forme wypelniasz i wysylasz do socjala;po tych 3ch tyg zaczynaja Ci placic (czy 2ch,nie pamietam).

mama_ady-owszem,okolica przepiekna,ale jak slusznie zauwazylas ludzie potrafia byc natretni i takich zagladajacych przez okna i dziwiacych:szok:ze tam sa LUDZIE! jest wielu,chociaz z czasem coraz mniej bo stali bywalcy juz sie chyba przyzwyczaili po 2ch latach naszego bytowania..A ze skrzynka-nie ma wyjscia jak sie chce miec poczte bo listonosz leniwiec i na pewno nie chodzil by taki kawla do drzwi:-)wcale mu sie z reszta nie dziwie:-)

lubiczanka-najlepsze zyczenia imieninowe! zmykam bo mala glodna;-)

no własnie Jola ja tez tak myślałąm ze szefowa musi ci zapłacic za pierwsze 3 tygodnie całą wypłate:tak:

lubiczanka musi byc baaaaaaardzo zajęta bo nawet telefonu nie odbiera
16.gif

więc tutaj życzeci droga lubiczanko wszystkiego co najlepsze,no i szybkiego rozwiązania:tak:
k12.gif

Hej mamunie Jola28-jest coś takiego jak praca za ciężka dla kobiet w ciąży i pracodawca daję ci pracę lżejszą a jaj jej nie ma to idziesz na socjal;-) wygląda to tak że pracodawca się zgadza że zapłaci ci 3pierwsze tygodnie a potem płaci socjal aż do macierzyńskiego ja miałam 217€ ale zapomniałam jak się nazywał ten form cityzenie go dostaniesz. ale nie zawsze pracodawca się się zgodzić na to .:tak:u mnie wiecznie Julka spała dziś trochę lepiej :-) i ogólnie nudy jak faceta brak w domu.:-DGołota przegrał ciekawe na co on liczył że jest leprzy to już minęło :no:

Gdyby tak bylo to bylabym uratowana bo do maciezynskiego zostalo mi troche ponad miesiac ale nie wydaj mi sie zeby ona mi zaplacila skoro nie zaplacila za tydzien w 20-tym tygodniu ciazy tylko odciela mi od wyplaty:sorry2: Ale dzieki za informacje, postaram sie poczytac gdzies o tym:blink:

Witam
Lubiczanka najlepsze życzenia imieninowe
Jeszcze 22 godziny i mam tydzień wolności bo moje chłopaki jadą do Polski :happy2::happy2::happy2:.
U nas tak pięknie zapowiadał się dzień ,mieliśmy jechać na Sunday Market ale od nowa wieje :dry:

madbebe- to tak jak ja zakupy robi M a ja wychodzę jak ładnie na dworze a dokładnie od Tuam ile mieszkasz :-Ddziś miałam problem bo skończyło mi się mleko dla małej a nie chciałam z nią wychodzić w tą pogodę tym bardziej że jest na antybiotyku a mój M w PL :-) sąsiadów ful ale każdy był już na zakupach wiec się wkurzyłam ubrałam małą zapakowałam w wózek folię i wio :tak: pojechała bym autem ale pożyczyłam małej fotelik:tak: a mój syn nie zostanie w domu sam nawet 5min boi się.. wychodzą gry na plaja nie mówiąc że nawet na górę do pokoju nie pójdzie a jak idzie to mam stać przy schodach myślałam że z upływem lat minie a tu czasem jeszcze gorzej:wściekła/y: lecę do PL a mąż ma pracę na parę dni i problem bo sam nie zostanie woli o 7wstać i iść do sąsiadki niż w domu oglądać bajki:tak:staram się to tolerować ale czasem nie wyrabiam :-D DIDI- zdałaś chyba już opija i dlatego nie pisze haha

Kochana mój "malutki" synek do tej pory każe sobie wyłączyć światło kiedy położy się wieczorem do łóżka;-) a szanowny M. nie lubi sam zostawać w domu :-D:-D:-D

reklama
witam w ten kolejny wietrzno-mokry dzionek:baffled:
Lubiczanka - wszystkiego najlepszego z okazji imienin :-)
Jola - z tym zwolnieniem to róznie bywa. sama wiem po sobie - pracowałam od października 2006 roku z przerwą między sierpniem 2008 - kwietniem 2009 i okazało się, że nie spełniłam jakiegoś 1 punktu z 5 i nie przyznali mi...:-(
a ja dzisiaj wybieram się na kawkę do Frog, tylko trzeba będzie patrzeć, kiedy nie pada, żeby dobiec do samochodu ;-)

Do góry