reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

jolu nie denerwuj sie:tak:ja byłam na zwolnieniu tylko 3 tygodnie i szef mi płacił bo musi przez 3 płacic a potem chyba od razu dostaniesz z socjala i wystarczy tylko zwolnienie, przynajmniej u nas tak jest ale z doświadczenia wiem ze w każdym socjalu jest inaczej, i nie zwlekaj ze zwolnieniem bo ileż to można tyrac:no:
padniety.gif

reklama
Hejka laski :-)
Dzięki za info o myciu okien..czyli lipa jednym słowem..:oo: a czy można zlecić landlordowi by wynajął firmę, która chociaż od czasu do czasu by umyła z zewnątrz?
(...) Joannn-w waterford musicie się kierować na TRAMORE(są kierunkowskazy-nad samą plażę)
021.gif
właściwie prosta sprawa:tak:.Dobrze,że się wybieracie z mężowskim.
eh..właśnie w tym problem, że my niezmotoryzowani.. i chciałam wiedzieć jaki bus z dworca czy okolic dworca w Waterford jeździ nad morze.. (?) Czy szukając busa z napisem TRAMORE dojadę nad morze? Czy też może ominąć morze i pojechać do celu znaczy się do Tramore.. :dry: i czy w ogóle jest tam ciekawa plaża? I nie wiem czy jak będzie tak wietrznie to czy się pchać do Waterford z dzidziulkiem.. A może gdzieś bliżej jakieś ciekawe są okolice do zwiedzenia? Tylko właśnie problem w tym, że tylko autobusem możemy dojechać.
Witam w fatalnym nastroju.

Własnie przeryczalam 2 godziny. Poszlam sobie dzis do pracy, patrze na grafik a tam co? 6dni pod rzad bez przerwy mam pracowac:wściekła/y: Wrócilam do domu, T zaczal mi prawic moraly ze mam isc na zwolnieni i jeszcze sie z nim poklocilam i nie moglam przestac plakac przez dwie godziny tak mnie puscilo:sorry2: Dziewczyny czy ktoras z was byla na zwolnieniu? Musze jakis formularz z socjala wziac dla lekarza do wypelnienia czy wystarczy normalne zwolnienie od GP i jak dlugo czeka sie na pieniadze z socjala za zwolnienie? Jestem zielona i dlatego tak mnie przeraza ze bez kasy zostane:-(

Bede wdzieczna za rade

Milego wieczoru
Jolu - relax...:sorry2: co do socjala..to wypłacają wtedy gdy masz tu przepracowane 2 lata.. Duuużo zdrówka życzę i mniej stresów.. :happy2:

Hejka laski :-)
Dzięki za info o myciu okien..czyli lipa jednym słowem..:oo: a czy można zlecić landlordowi by wynajął firmę, która chociaż od czasu do czasu by umyła z zewnątrz?

eh..właśnie w tym problem, że my niezmotoryzowani.. i chciałam wiedzieć jaki bus z dworca czy okolic dworca w Waterford jeździ nad morze.. (?) Czy szukając busa z napisem TRAMORE dojadę nad morze? Czy też może ominąć morze i pojechać do celu znaczy się do Tramore.. :dry: i czy w ogóle jest tam ciekawa plaża? I nie wiem czy jak będzie tak wietrznie to czy się pchać do Waterford z dzidziulkiem.. A może gdzieś bliżej jakieś ciekawe są okolice do zwiedzenia? Tylko właśnie problem w tym, że tylko autobusem możemy dojechać.

Jolu - relax...:sorry2: co do socjala..to wypłacają wtedy gdy masz tu przepracowane 2 lata.. Duuużo zdrówka życzę i mniej stresów.. :happy2:
no własnie tam jest ładna plaża tylko w taką pogode to raczej za przyjemnie nie będzie,co do autobusów to nie mam pojęcia jak jeżdzą :no:
z chęcią bym posłużyła swoim autkiem ale niestety juz nie mam tyle sił
brak_miejsca.gif

dziewczyny chyba lubią
lepper2.gif
bo wywiało wszystkie
1125.gif

A może wróci złota polska jesień.. ;-)
Dzięki Marta. A kupiłaś tą kamerkę w Lidlu? Warta była?
Anineczko - widzę u Ciebie, że Zosia ma zdrowe serduszko czyli operacja się udała? :happy2:
P.S. kurcze w Aldim.. wciąż mylę te sklepy...

Ostatnia edycja:
Witam My tu mamy dobry nastrój winko (jeszcze z Hiszpani mniam:) i same dobroci mamusia dała rady pogotowała mi na maksa:)
Obejrzałysmy film Miłosc na wybiegu i teraz pora na Perfekt Gateway miłej nocki:)

Mam pytanie drogie mamy
Byłam we wtorek u moje GP i stwierdziła ,że za 2 tyg. mam sie poddać szczepieniu na świńską grypę bo szczepienie dotyczy kobiet w ciąży(2 trymestr ), dzieci poniżej 2 lat i osób powyżej 65 r.ż. Nigdy w życiu nie szczepiłam się nawet na zwykła grype a co dopiero teraz w ciąży. Rozmawiałam z moim ginekologiem w Polsce i on nie jest zachwycony tak samo jak ja tym pomysłem.
Czy wy też dostałyście już jakieś powiadomienie od waszych GP, chodzi mi przede wszystkim o młode mamy?

Czesc Aga,
Ja jestem w 19tc i nie dostalam jak narazie zadnej informacji odnosnie tego szczepienia. We wtorek ide na pierwsza wizyte w szpitalu, moze tam cos powiedza. Nie zamierzam z tego oczywiscie skorzystac! Niech sie sami szczepia.
Pozdrawiam :happy2:

A może wróci złota polska jesień.. ;-)
Dzięki Marta. A kupiłaś tą kamerkę w Lidlu? Warta była?
Anineczko - widzę u Ciebie, że Zosia ma zdrowe serduszko czyli operacja się udała? :happy2:
P.S. kurcze w Aldim.. wciąż mylę te sklepy...
nie kupiliśmy bo ona była tania dlatego ze miała słabe parametry i mój K.stwierdził ze jak juz kupowac to dobrą:tak:

tak,to raczej ten o ktorym myslisz:tak:z reszta innego tam nie ma;-)a ze gorka na wedrowki z wozkiem sie nie nadaje to fakt,chociaz moj A.mowi ze bedzie pchal a przy okazji przypakuje:-D

No to mieszkacie w przepieknej okolicy. Spodobalo mi sie juz jak pierwszy raz ten domek widzialam. Tyle, ze stwierdzilam, ze przesrane z tymi wycieczkami- ja sama sie po oknach patrzylam:-):-):-) I smialam sie z tej skrzynki na listy przed szlabanem:-)
Hehehe. Jak sie tam kiedys znowu zapuszcze, to juz bede wiedziala, kogo wypatrywac:-)
A przy naszym wozku spacery po gorce odpadaja. Nie podjedzie, nie ma szans. No chyba, ze zostanie wciagniety razem z zawartoscia:-) Az sie zaczelam zastanawiac, jak to bedzie w Polsce, jak nas zima zaskoczy...

Co do walki, to ogladalam chociaz ja nie lubie boksu (i w ogole imprez sportowych). Ale, ze mielismy goscia, to ogladalismy.
No szkoda troche Andrzejka, szkoda... Chyba musialo mu byc smutno... I Marioli tez...:-D:-D Ale coz...

Noooo:-) To dobranoc, dziewczynki

1126.gif

Pierwsza :-) ja już przestawiłam zegarki.. a wy? Aż miło, że dzień będzie dłuższy o godzinę..eh..byle częściej takich zmian czasowych.. I do tego słonko za oknem..
3133.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Dziewczynki!!!
Mojego J wywiało,więc szybciutko Was nadrobiłm i moge cosik naskrobać.
Aga002-witam serdecznie w naszym zacnym gronie:-)
Wczoraj tak wiało,że nam namiot w ogrodzie zmasakrowało
zwierzeta18_(www.e-gify.pl).gif
.Za to dziś się zapowiada słonko
pogoda2.gif
i już pranko wstawiłam...
JOANNN-przykro mi,ale też pojęcia nie mam jak to z busmi wygląda.Ale jak jakoś sie do waterford dostaniecie,to już tam jest gdzie chodzić:tak:
A teraz pędzę,bo J wrócił z
kwiaty53.gif
imieninowymi dla mnie:-D.
I JUŻ NIE BĘD TAKA ZOŁZA I SIEDZIAŁA PRZED KOMPUTERKIEM;-)
Do potem drogie Dziewczynki.I miłego dnia:tak:

Do góry