reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczka mówisz, że ten Lemsip, aż taki ohydny i nie przejdzie Ci przez gardło:-p;-)

Babka z Health Centre nam podpowiedziała gdzie i nawet tam złożyliśmy na MC (choc marne szanse,że dostaniemy MC :confused2:) ale to jest Cedar Clinic i mieści się na Mountmellic Road:
The Cedar Clinic, Mountmellick Road, Portlaoise, County Laois, Ireland
Dzięki, wiem gdzie to jest:tak: Spróbujemy tam w takim razie. Z tego co kojarzę to tam też jest dentysta.

Mam nadzieję, że jednak coś u Was ruszy z tą naprawą, zn. landlord się obudzi:sorry: Nasz powiedział, że jeżeli to nie problem dla nas, to żebyśmy sobie sami poszukali jakichś fachowców i odliczyli od czynszu za wszelkie naprawy. Na szczęście u nas to była tylko wymiana pokrętła przy wannie:-p Nawet kazał nam zadzwonić do firmy od pieca gazowego, bo powinien być co rok testowany przed sezonem grzewczym, żeby nie było żadnych problemów, tym bardziej że mamy małe dzieci:tak:
W każdym razie powodzenia, a jak nie ten dom to inny;-) Tylko najgorsze to chodzenie wszędzie i załatwianie od początku:confused2:

reklama
Ja sie tragicznie mecze
1849.gif
chce spaaaaaaaaac!!!!!!

Witam
Pogoda dzis srednia:(
Nic mi sie nie chce ale naszczescie jest mama i lista pysznosci do zrobienia jest juz napisana(golabki, pierogi , krokiety , serni mniam:)
Zaraz skoczymy do sklepu bo nam kilka rzeczy brakuje, moze na spacer gdzies jak nas nie zmoczy.
Anieczka niestety te leki nie naleza do pysznych:)
Super foteczki przebireancow:)

No wiec na wakacjach bylo super ładna pogoda, piekne miasto zwiedzalismy duuuuzoooo, busem i rowerami i pociagiem na Montserrat naprawde robi wrażenie:)Mogłabym tam mieszkac tylko naucze sie hiszpanskiego:) Winko i jedzenie pycha i tanio, szczególnie owoce niebo w gebie :)
Takze kazdemu polecam:)
A mama z Olivierem sobie rzadzili i nie było rzadnych problemow:)

Wiec kiedy sie spotykamy dziewczyny???Zapraszam do mnie:)
Miłęgo dnia

Witam
Pogoda dzis srednia:(
Nic mi sie nie chce ale naszczescie jest mama i lista pysznosci do zrobienia jest juz napisana(golabki, pierogi , krokiety , serni mniam:)
Zaraz skoczymy do sklepu bo nam kilka rzeczy brakuje, moze na spacer gdzies jak nas nie zmoczy.
Anieczka niestety te leki nie naleza do pysznych:)
Super foteczki przebireancow:)

No wiec na wakacjach bylo super ładna pogoda, piekne miasto zwiedzalismy duuuuzoooo, busem i rowerami i pociagiem na Montserrat naprawde robi wrażenie:)Mogłabym tam mieszkac tylko naucze sie hiszpanskiego:) Winko i jedzenie pycha i tanio, szczególnie owoce niebo w gebie :)
Takze kazdemu polecam:)
A mama z Olivierem sobie rzadzili i nie było rzadnych problemow:)

Wiec kiedy sie spotykamy dziewczyny???Zapraszam do mnie:)
Miłęgo dnia
A cóż to za imprezka się u Ciebie szykuje,że takie pyszności będziecie pichcić?
Ja w niedzielkę mam imieninki,także też sobota spędzona w kuchni zapewne mi zleci:sorry:
Tylko jeszcze na nic pomysłu nie mam .Oczywiście jakieś ciacho upichcę-albo serniczek,albo krówkę(nie z pudełka-sama robię:tak:)...jakąś sałatkę-z kurczakiem wędzonym chyba,i jakieś coś-tylko nie wiem co:szok:
Wolfia-to mnie nie pocieszyłaś,bo choć plamy są pod łóżkiem,ale też na jasnym dywanie:eek::crazy:
Gastone-to do łóżka kobieto...Po co się męczyć?
Anineczka-ja chciałabym móc wziąć nawet te najochydniejsze specyfiki.Już chyba tydzień się męczę z tym choróbskiem,a mój gp powiedział,że mam absolutnie nic nie brać...:wściekła/y:.Jakby to miała być jakaś przyjemność-zatkany nos,zatkane uszy i kaszel jak z oddziału gruzliczego-w nocy z reszta nie moge przez niego spać:wściekła/y:

Wolfia mój M nawet wycofał już standing order z banku bo też myśleliśmy by samemu naprawiac.
Ale np.suszarka bębnowa nie ma odpowiedniego odprowadzenia i przez to grzyb jest na ścianie w utility :wściekła/y:
I grzyb jesteśmy w stanie zlikwidowac bez problemu,ale trzeba przyczynę grzyba naprawic....:eek:

Nawet w pomieszczeniach nie mamy żyrandoli:eek:
A na piecu jest naklejka,że następne sprawdzenie pieca 4.01.2009 czyli prawdopodobnie nie był sprawdzony :crazy:
Chyba też sami wezwiemy fachowca.A powiedz,to z Bord Gais trzeba wzywac?
Na Hermitage są bungalowy 4 pokojowe,chyba je zobaczymy.Będę miała 50m do przedszkola :sorry:

Gastone mocna kawka może pomoże?

ja dzisiaj zalatana od rana jak zwykle:-(kupiłam bilety dla chrzestnych i jestem załamana ceną bo mogłam kupić miesiąc temu za grosze:wściekła/y:no ale za głupote sie płaci:crazy:

lubiczanka no ja bez ciebie na porodówke nie jade:tak::-D

słuchajcie dziewczynki niedawno mój brat sie zakochał
20154.gif
i zrezygnował z pracy w Irlandii i dzisiaj dostałam wiadomość ze moja rodzinka sie powiększy!!!
006.gif

lece jakis obiadek pichcic:-p

Hejka :-)
Chyba mnie zaraziłyście laski bo gardło mnie dziś boli :-(
(...) joannn no wiesz teraz nasze dzieci mają tydzień wolnego i możemy z lubiczanką wpaść do ciebie z naszą grzeczną czwóreczką:-D:-D

miłego dnia;-)
W przyszłym tygodniu to ja planuję gdzieś się wybrać z mężulkiem. Muszę go gdzieś wyciągnąć..
Stąd pytanie: Jak się dostać w Waterford nad morze? Oczywiście chodzi mi o autobusy bo my niezmotoryzowani :eek:
(...)P.S. czy wasze dzieciaczki w wieku 4mies wkurzały się na zabawki bo moja szaleje leje je wyzywa a jak dam jej do ręki to gryzie i się wkurza może to na zęby szok
Emili - mój też tak czasem ma :-D złości się, że hoho..i szoruje właśnie dziąsełkami po zabawce.. wtedy daję mu czasem maść na dziąsełka.. Bobodent z PL - troszkę na palec i masuję..od razu się uspokaja :happy:
(...) Co do naklejek.Zastanawiam się nad jakimiś ale nasza sytuacja z domem jest napięta.Agencja nie może skontaktowac się z landlordem a żadna naprawa w chacie nie ruszyła od prawie 2 miesięcy.M zastanawia się nad powiadomieniem Treshold a jak nic z tym nie wypali to poszukamy czegoś innego.Masakra z tą chatą.Człek się wkopał no...

Idę sobie zmierzyc temperaturkę.
Na szczęście chłopaki przespały całą noc.;-)
eh..i znowu przeprowadzka.. życzę by jednak się wszystko poukładało bo samemu to się można przeprowadzać do woli (no też są jakieś granice..;-)) ale z dziećmi to już jest nie lada wyczyn :eek:
Doczytałam właśnie o grzybku..bleee..to szukaj szukaj czegoś nowego..:sorry:
(...) juz z ranka byłam na siłowni żeby ustalić sobie ćwiczenia i powiem wam że waga idealna jak do wzrostu ii wogóle ale mam 5% wiecej tłuszczu w organizmie niż powinnam mieć.........no to teraz trzeba spalić...........nie dlługo hallowennnn muszę chatke przystroic troche i kostiumy naszykować trzeba polatać po osiedlu.....Salsa super człowiek chociaz ma po tym kocie ruchy..............(...)
Z ranka na siłowni :szok: masz kobieto zapał :-) ale widać efekt - waga idealna.. Tylko pozazdrościć i też zabrać się za siebie.. Lekarz ostatnio zalecił mi basen - bo co poranek nie mogłam się podnieść z łóżka :-( tak mnie plecki i żebra bolą.. Okazuje się, że ćwiczeń mam aż za nadto i to po prostu zakwasy :szok: mam się oszczędzać i co najmniej kilka razy dziennie wyluzować i rozciągać mięśnie - w sensie ręce na boki, wymachy itp..no i basen nieszczęsny.. Aż szkoda mi że Patryk sam już nie potrafi pływać to byśmy śmigali :happy::happy:
a... znalazłam fajną piosenkę połączoną z gimnastyką:
http://dziecioweutwory.blox.pl/2008/02/Tu-stoja-krokodyle.html
A potem Patryk mi śpiewa :-)
Dziś mi dzielnie pomagał w myciu okien - tzn.grzecznie leżał i patrzył co mama wyczynia :-D i jeśli chodzi o okna - powiedzcie mi laski:
Jak sobie radzicie z myciem okna na zewnątrz? Ja siedzę na parapecie i ile sięgnę to umyję ale co z resztą..nie mówiąc już o oknie które jest otwierane..nie da rady je umyć z wewnątrz na pietrze..:-( Mam sobie drabinę kupić czy co..:szok: :eek: Help

MartaF-no dobrze,że się odezwałaś-i czekaj,czekaj:tak:
047.gif
.No moja chrzestna(dosłownie),która będzie też chrzestną Maluszka sama kupuje sobie bilet(dla 4-ki)więc m.in.dlatego pozwoliliśmy im zadecydować kiedy im pasi.I wszystko wskazuje na połowę stycznia
014.gif
.
Joannn-w waterford musicie się kierować na TRAMORE(są kierunkowskazy-nad samą plażę)
021.gif
właściwie prosta sprawa:tak:.Dobrze,że się wybieracie z mężowskim.

reklama
Agusik miłego weekendu.
To w poniedziałek jest bank holiday?
Szkoda,że nie 2 listopada :sorry:

Joannn ja nie wiem jak myc te okna :no:
Na poprzedniej chacie 1,5 roku nie myłam z zwenątrz :sorry:
Na szczęście nie miałam w sumie żadnej ulicy przy oknach,no tylko osiedlowa,a że mieszkaliśmy na końcu osiedla to była to ślepa uliczna na której praktycznie auta parkowały a nie jeździły.
Wcześniej M przynosił drabinę z pracy,taką długą i sam mył.
Są firmy myjące ale nie wiem ile biorą za jedno okno.

Co do grzyba,może się uda go zlikwidowac,M przyniesie z pracy specjalistyczne środki,wyozonuje chatę i będzie git,ale mówię,trzeba zrobic najpierw porządek z suszarką,bo bez niej to ja życ nie mogę :sorry:

MartaF to ten brat,który mieszkał w waszym miescie w Irlandii?
Zakochał się w Polsce czy tutaj...no i gratulację dla niego i dla Ciebie ciociu :-D

Lubiczanko współczuję...Mnie też ucho boli.Ale właśnie sobie przypomniałam,że mam krople które mój Gp przepisał mi poprzednim razem :tak:
Mnie jakoś choróbska omijały w ciążach.Ba! Nawet mnie pierwsza ciąża wyleczyła z kurzajek :szok::-D
Dzieciaki świetnie poprzebierane.
Ja myślę,że Antonio będzie Sportacusem na Hallowen a Mattowi musimy coś kupic.

Julia phi 5 % tłuszczu :-D
Toż to nic.Zostaw sobie na zimę.U mnie jest chyba 50% :eek::sorry:

Jolu a kiedy wyniki?? Nie stresuj się tak!
Będzie dobrze :tak::tak:

Kamcia fajnie,że się wypad udał.Mozesz mi powiedziec w jakiej sumie się zmieściliście?

Idę kończyc zupkę.

Do góry