reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
witajcie kochane grudnióweczki:-) niestety trochę mnie nie było na forum bo miałam problem z komputerem...jak zwykle ale może teraz nie bedzie tak czesto się psuć...poczytam co nastukałyście przez ten czas...mam nadzieję że dużo mnie nie ominęło;-)

Syt z Elizą spowodowała, że jak najszybciej muszę dopakować do torby te duperele, które na allegro zamówiłam i muszę papcie kupić i gotowe. Nie znamy dnia ani godziny. Modlę się tylko by przed grudniem nie urodzić;) I dokumenty trzeba dopakować. I spisać Wasze telefoniki:)

Co do swędzącego brzuszka to mnie też swędzi. Smaruję, smaruję co by rozstępów nie mieć. A ten jeden co go miałam gdzieś ''wsysnął'', ale pewnie jest tylko dziś mniej widoczny.

Witam was kochane:-)ja dzisiaj bylam na obiedzie u rodzicow wiec sie troche rozerwalam.
Dopiero teraz mam czas do was zajrzeć choć moje dziecko nie pospało godzinę dłużej:wściekła/y: Za to mąż był wniebowzięty bo szedł na rano i moł dłużej pospać:-)
Mi tam się nie chciało na walkę czekać....wystarczyło mi poznać wynik;-)
Kasiekkrk co do twojego snu...ja się tak ostatnio zastanawiałam...wizytę mam 12 listopada..to będzie 36 tydz..jak ginowi się spodoba to każe mi przyjść za 2 tyg na usg ( zawsze tak zapisują ..za 2 tyg) to już będzie 38tydz...a jak prędzej zacznę rodzić???? Skąd będą wiedzieli że mały nie zmienił pozycji i dalej leży główką w dół?
Z Hanię akurat tak trafiłam że urodziłam 3 dni po usg:-) w 38 tyg i 4 dniu ciąży!

A tak wogóle to ostatnio stwierdziłam że w pierwszej ciąży nie bałam się tak wszystkiego bo nie znałam tylu przypadków leżenia i twardnienia..skurczu itp:-):-):-)
Żyłam sobie w błogiej nieświadomości i po prostu wychodziłam z założenia że wszystko musi być dobrze:-)
A jak teraz czytam co chwila że kolejna z nas musi leżeć, nie mówiąc już o porodzie Jutki:szok:

Nie martw sie,u nas jest i tak duzo lepiej:tak:moja bratowa jak rodzila pierwsza corke w Angli to ostatnie usg miala w 24 tyg:tak:potem juz uznawaja ze nie jest potrzebne,przed porodem sprawdzaja polozenie dziecka macajac brzuszek:tak:to jest dopiero przegiecie,przeciez dziecko moze byc zawiniete pepowina.

Jest super,tez bym taka sobie strzelila ale ja dzidzia mialaby swoj pokoik:tak:a niestety nie mamy na to warunkow:no:

Emira koniecznie pochwal się nowym nabytkiem jak przyjdzie:tak:

I mi ta skóra swędzi i swędzi:-( smaruję ją ale to przynosi ulgę na chwile:-(

Mnie tez swedzi niesamowicie:wściekła/y:

Normalnie nie moge uwierzyc ze nastepna grudniuweczka jest w szpitalu i w kazdym momecie moze urodzic:no:jejciu zeby tylko wytrzymala i udalo sie powstrzymac tak wczesne przyjscie na swiat:-(tzrymamy kciukaski za ELIZKE;-)
Tez musze sobie pozapisywac telefony:tak:

"(...) u mnie szyjka długa, wszystko trzyma się super, tylko te cholerne skurcze. ale trzymamy się dzielnie. na wszelki wypadek jestem już po serii sterydów na rozwój płucek Gabrysi więc o tyle dobrze :) (...)"

optymistka ta nasza Elizka, i dobrze! trzymajmy za nią kciuki, bo Gabrysia jest chyba najmłodszym dzieciaczkiem leżących mam!

oj gaduły:-) trochę dużo tych stron że połapać się nie mogę ogólem dziewczynki jak się czujecie?...ja z dnia na dzien jestem coraz większa i też mnie często swędzi brzuszek...ale to chyba dlatego że się skóra rozciąga jejku jeszcze teraz zauważyłam takie kreski na brzuchu sine czyli po porodzie będą rozstępy:-( spakowane jesteście już do szpitala? ja jeszcze nie ale trzeba faktycznie już sie pakować...

reklama
Mam dziś zły dzień. Byliśmy na zakupach, chciałam kupić 4 rzeczy, kupiłam tylko 2, o tyle dobrze, że te najważniejsze, buty i kurtkę zimową dla Staśka. Umęczyłam się potwornie, raz że chodzenie, plecy bolały, a dwa to zakupy z moimi panami doprowadzają mnie do szału bo marudzą strasznie. Humor mam do bani, fizycznie też czuję się dość dziwnie, niekomfortowo. Ehhh, ciężkie to życie.

Do góry