Mea dostalas w piatek moja wiad na priv??
Aha dziewczyny co ile miesiecy trzeba podbijac ksiazeczke ubezp??
co miesiac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mea dostalas w piatek moja wiad na priv??
Aha dziewczyny co ile miesiecy trzeba podbijac ksiazeczke ubezp??
Ja tylko wiem, że moja książeczka jest jeszcze aktualna:-)z ta ksiazeczka to jakas mega porazka jest ... bo normalnie co kraj to obyczaj !!! nawet w jednej rejestracji znajda sioe 2-3 panie i kazda mowi co innego![]()
A Wy dziewczyny tyle piszecie, że starcza mi czasu tylko na nadgonienie i to nie wszystkiegoCiężko mi już cokolwiek napisać i wbić się w jakiś temat:-
-(
Teraz znowu muszę lecieć do pracy, ale między czasie zahaczę o sklep z wózkami- muszę w końcu coś wybrać.
Byłam w sobotę z B oglądać wózki ale tylko się wkurzyła,- przecież mówię Ci, że możesz kupić co Ci się podoba, nie mam czasu chodzić z Tobą i oglądać wszystkie wózki- wybierz 2-3 i jak nie będziesz mogła się zdecydować to Ci pomogę- koniec cytatu.
Jak pisałam wcześniej zastanawiałam się nad emmaljunge , więc pokazuję mu a on spojrzał i stwierdził obrzydliwy- i poszedł dalej, ręce opadają.
Poszliśmy do drugiego sklepu gdzie też były wózki i mebelki- wózki oczywiście nic fajnego, pokazuję mu mebelki jakie mi się podobają- no ładne, podobają mi się- pokazywałaś mi już( w katalogu), kup-
zajęła nam to wszystko 40 min, nadal nic nie mam, za to mam totalnego doła i czas zasuwa a mnie zamiast to mobilizować to jeszcze bardziej dołuje,
mebelek, oczywiście nie zamówiłam, bo wkurzyła mnie pani w sklepie- powiedziała, że rabatu nie ma, a jak przy zamówieniu zapłacę wszystko to zawiozą mnie do domu a jak zapłacę tylko zaliczkę to będę odbierać sama- jestem tak nerwowa, że wyprowadziła mnie tym z równowago.
co do wózka to zastanawiam się nad teutonią- a zostało mi tylko 41 dni, jestem już w 35 tygodniu- nie wiem czy się cieszyć czy płakać.
Poza tym jestem tak nerwowa, że wszystko wyprowadza mnie z równowagi, wszyscy mnie wkurzają (delikatnie powiedziane) i cały czas wrzeszczę na wszystkich.
Karnitynka- w jakim szpitalu planujesz rodzić, bo ja oczywiście nie mam jeszcze wybranego a oby dwie jesteśmy ze szczecina, mój lekarz pracuje w szpitalu na jagiellońskiej- tam niestety nie ma porodówki, liczyłam na to że otworzą police po remoncie - mieli otworzyć we wrześniu, teraz przebąkiwuję o listopadzie a czas leci i nic nie wiadomo:--
-( Nie chcę w zdrojach, i tylko zostają pomorzany. Poczekam do listopada- zobaczę co z policami i będę musiała się
zdecydować.
Książeczkę teraz trzeba co miesiąc podbijać - ostatnio jak wylądowałam w sierpniu w szpitalu to się czepiali że nie jest podbita (a była w czerwcu podbijana) pomimo że odcinki z wypłat przyniosłam to mieli wąty o tą książeczkę.
No i jak z nami będziesz pisała?!![]()
Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie wkurzają komentarze ludzi, że państwo chce zaoszczędzić kilka złotych- bardzo dużo osób jest tym oburzonych- ja mam całkiem inne zdanie na ten temat, nie przeszkadza mi, że będę musiała przedstawić dodatkowy papierek- lekarz ma obowiązek go wystawić i nie sądzę, żeby robił problemy- może marudzić- jak to ludzie marudzą-
Ale zdaję sobie sprawę, że ten przepis nie jest po to aby uprzykrzyć nam i lekarzom życie, bo to , że siedzimy po pół dnia na tym forum, czytamy, wymieniamy informacje- świadczy o tym, że interesujemy się ciążą. Ale w naszej Polsce jest tysiące osób, które mają w D swoją ciążę, i nowe dziecko- zamiast na ich narodziny czekają na te 1000 zł + dodatkowe 1lub 2 tys z gminy ( niektóre gminy dają wszystkim, niektóre tylko uboższym osobą)+ zapomogi. Lekarze przyjmą każdą kobietę w ciąży, bo z urzędu jest ubezpieczona- więc wszystkie ciężarne mają dostęp do gina tylko nie każdej chce się iść, bo łatwiej ponarzekać, napić się itp
I niestety takich osób jest dużo, tylko my się z nimi na codzień z nimi nie spotykamy.
I to tyle:-) no
A mi czas zapierdziela !!!!!!!!!!!!!!
Zaraz wchodze w 35 tydzien
Zostalo nam 43 dni do terminu porodu ,a gin mowi ze moze sie zaczac 2 tyg wczseniej ahahahah w 38 tygodniu ,wiec jak by nie patrzec moze i 29 dni![]()
Patryk juz sie znudzil ciaza i pyta kiedy bedzie mogl przytulac Filipka !
Alleluja!!!! od 8 nadrabialam caly weekend..... teraz sie udalo!!:-)
Jak poczytalam co u elizki to normalnie sie przerazilam
W stanikach po domu tez nie chadzam to juz wole plamy po siarze!!
Kasiek trzymam kciuki za twojego meza i za dzidzie- a ty zaciskaj nogi i wracaj do domu!!
Właśnie zauwazyla, ze uzyla 10 wykrzyknikow w calej wypowiedzi-mam nadzieje, ze nowa kolezanka mnie nie zbluzga
Mea a ty odpoczywaj, a pozniej zapodaj linki co se kupilas
Asia normalnie zazdroszcze mezaMój w piatek wrocil z delegacji i jedyna rzecza jaka sie zainteresowal to co na obiad-myslalam ze zwariuje- i normalnie z nim nie gadam
Chialbym zeby juz byl styczen bo z tymi moimi humorami to nawet ja juz nie daje rady![]()
Hejka !
A wiecie, ze mi tez tak gin powiedzial we wrzesniu? Mowil, ze od 30 tyg ma zwyczaj dawac zwolnienie ale w drodze wyjatku, niechetnie mi da wczesniej. Zdziwilam sie, myslalam, ze zartuje ale widocznie niektorzy lekarze maja takie ciekawe podejscie, zreszta w zyciu, przy calym swoim doswiadczeniu zawodowym, nie zrozumieja co to znaczy byc w ciazy wiec i o zwolnienie trzeba walczyc jak i o wszystko.
ja też jestem strasznie wredna i opryskliwa ale nic na to nie poradzęJa ma wizje, ze zaczne w nocy rodzic i po drodze do szpitala wstapie do taty-szefa, zeby szybko podstemplowal!!
Mi jest normalnie wstyd bo jestem tak niemila do wszystkich, ze szokAle co zrobic jak nikt mnie nie rozumie, nikt mnie nie kocha, nikogo nie obchodze
![]()