w rzeczywistości czasami waga wg usg a po narodzeniu różni sie nawet do 500g
chociaż miesiąc temu koleżanka urodziła i wagi zgadzały się do 10 gram,więc różnie bywa.
no z tym bywa roznie u mojej siostry młody był wiekszy o 400g
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
w rzeczywistości czasami waga wg usg a po narodzeniu różni sie nawet do 500g
chociaż miesiąc temu koleżanka urodziła i wagi zgadzały się do 10 gram,więc różnie bywa.
Mi na zwykłym usg pokazywała pępowinę więc powinno być widać, jak jest ułożona.Bardziej chodzi mi o to zwykłe ...
to nie ma nic do rzeczy - ja się urodziłam (a raczej mnie wyciągnęli) z wagą 2700g i 52 cm a kawał baby ze mnie teraz![]()
Mi na zwykłym usg pokazywała pępowinę więc powinno być widać, jak jest ułożona.
No ale ustosunkowałam się do tego co Nessi pisała odnośnie wagi dziecka przy urodzeniu. Że kobitki mające mniej niż 50kg przed porodem mają większe prawdopodobieństwo urodzenia małego maluszka. Wiadomo, że realia a teoria to dwie inne sprawy.to nie ma nic do rzeczy - ja się urodziłam (a raczej mnie wyciągnęli) z wagą 2700g i 52 cm a kawał baby ze mnie teraz![]()
to nie ma nic do rzeczy - ja się urodziłam (a raczej mnie wyciągnęli) z wagą 2700g i 52 cm a kawał baby ze mnie teraz![]()
czasem mozna sie niezle zdziwic jak sie zobaczy jak potrafia sprzedawcy pakowac produkty !!
Moja koleżanka też tak liczyła mała była ułożona głowkowo a urodziła w 42tyg przez CCWyszło, że moja Perła w 38tc ważyłaby z 3kgŁadnie, fajnie by było
Obliczyłam i na resztą tygodni, ale na razie się nastawiam, że urodzę w 38tc jak to często u kobiet bywa.
No jak tak mowi ekspert od internetowych zakupow to swiatelko w tunelu sie zapalilo :-) Wieczorem rozpakuje paczke to sie okaze
Mi moja mama mowila ze jak sie urodzilam to bylam najdluzszym i najbrzydszym dzieckiem na oddzialei mialam najdluzsze i czarne wlosy
![]()