reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A ja pamiętam zdziwioną minemojego męża jak Antka poporodzie zobaczył, trochę musiał pomysleć hahahahaha:-D:-D:-D bo Antek wygladał jak cygańskie dziecko:-D:-D:-D
Hehe. Ja się szczerze obawiam jak Mój zareaguje na dzieciątko po porodzie. Niby wie, że po porodzie dzieci takie za ładne nie są, ale reakcja pierwsza bywa różna:-p Choć znając jego rozczulenie to może i się nawet ze szczęścia popłacze jak Mała wyjdzie na świat. I dodam, że znając jego będzie zakrywał te łzy:-p

reklama
a ja jestem wkurzona, bo przyszła też paczka - wanienka, stelaż itp i nie dostanę jej do domu bo za duża! :wściekła/y: i dopiero w sobotę ją odbierzemy, bo poczta u nas do 16, a mój K. jest ok. 16.30 w domu :wściekła/y:
może jutro ciotkę poproszę bo ma ze mną jechać na kontrolną, cobym się autobusem nie tłukła, to może podjedziemy...

ja mam jednak super kuriera co mi wszystko do domku wozi :D nawet wielki karton z fotelikiem!!

hehe, ja wyglądałam jak mały Mongoł - skośne oczy (czarne, żeby nie było! wcale nie były niebieskie!) i czarne włosy... niech żyją tatarskie korzenie :-D
mój brat wyglądał jak pocisk-nie potrafię sobie go z niczym innym skojarzyć
na chrzcinach miał różowe ubranko i czapeczkę taką stożkowatą i cały był różowy bo ciągle ryczał:-D
normalnie mały różowy pocisk:-)

Ja to byłam łysa jak się urodziłam a potem miałam takie śliczne jaśniutkie blond włoski:) Mama mi potem kicałki robiła:)
moja mama uwielbiała czesać mnie i siostrę tylko straaaasznie ciągnęła i ryczałyśmy z bólu:tak:ale cuda-wianki miałyśmy na głowie

To coś to na skurcze masz??
niestety od tygodnia na stałe włączone do dietki:-D

Ja też wszystko kurierem zamawiam:tak:

No, teraz mój Młody blondas na całego a jak sie urodził czarne długie włosy miał, skośne oczy i ciemna cerę:tak:

Cześć Dziewczynki!
Nareszcie Was nadrobiłam.
kasiek ale miałaś przeżycia. Ale musisz zachować spokój dla Maleństwa, a mąż na pewno szybko będzie wracał do zdrowia.
jutka ślicznie dziewczynki przybierają na wadze. Dużo energii leci do Ciebie, abyś ze wszystkim dała radę.
madziarena ja też mam kombinezon z biedronki, tylko że czerwony:)
Georgina moje Maleństwo w 33w0d ważyło 2100 gram.
Co do butelek to ja mam jedną mała z Lovi (siostra sobie chwaliła), też ma smoczek antykolkowy.
Higiena intymna: ja używam żelu z AA. Położna polecała mydło Biały Jeleń (są w rosmanach) i mówiła że też lepiej przed samym porodem nie zmieniać tego co się używa, bo nie wiadomo czy nie uczuli. Jeżeli urodzę SN to będę używać Tantum Rosa, mąż mi dokupi w aptece.
Ja także słyszałam wiele dobrego o pieluszkach Dada i też zamierzam je wypróbować.
Z tymi biustami po porodzie i karmieniu też jest różnie, mojej mamie na przykład wcale się z wyglądu nie zmienił (liczę, że to genetycznie uwarunkowane:).
Tyle pamiętam z poruszanych tematów:)

reklama
a ja jestem wkurzona, bo przyszła też paczka - wanienka, stelaż itp i nie dostanę jej do domu bo za duża! :wściekła/y: i dopiero w sobotę ją odbierzemy, bo poczta u nas do 16, a mój K. jest ok. 16.30 w domu :wściekła/y:
może jutro ciotkę poproszę bo ma ze mną jechać na kontrolną, cobym się autobusem nie tłukła, to może podjedziemy...

Ja jestem na etapie podejmowania decyzji czy robic zakupy w internecie czy w po sklepach pochodzic sobie i jak widze coraz wiecej historyjek w tym stylu to coraz bardziej mnie w strone sklepow ciagnie. Ale z drugiej strony pewnie jak zrobie sobie jedna taka wycieczke po sklepach to przeprosze internet :sorry2:

A ja pamiętam zdziwioną minemojego męża jak Antka poporodzie zobaczył, trochę musiał pomysleć hahahahaha:-D:-D:-D bo Antek wygladał jak cygańskie dziecko:-D:-D:-D

Moze naprawde mu inne dziecko pokazali?? :-) bo na fotce widze fajnego blondynka :-)

Aha hehe nastepna pracujaca....... ze wam sie chce podziwiam :tak:

nie chce sie nam :baffled:

Do góry