reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A co do badań na oznaczenie grupy krwi to myślę że bez łaski lekarz wypisze skierowanie. Jakby nie patrzec jest to bardzo potrzebne w szpitalu. Ja mam o tyle szczescia ze jestem honorowym dawca krwi i posiadam legitymacje i tam juz mam przypieczetowana grupe krwi:)

OOOOOO a ja tez MAM TO TO WYSTARCZY ???????????

reklama
OOOOOO a ja tez MAM TO TO WYSTARCZY ???????????

Tak:) Pytałam w szpitalu położnej czy jak mam legitymację z krwiodawstwa to można tym się okazać i ona powiedziała że jak najbardziej ponieważ pobierali Ci na poczatku krew do badania na oznaczenie grupy krwi i komisyjnie przypieczentowali w legitymacji:)

zwlaszcza stare baby..
ja wczoraj wysiadam z windy w szpitalu a dwie stare fladry na cay glos
:takie mlode i juz w ciazy i juz mezatki..co to sie robi.."
walniete stare prukwy...

ja bym odpowiedziala " a co mam czekac az taka stara bede??"

Zazdroszcza nam ze jestesmy mlode i w ogole.... szybciej odchowamy malenstwa i mamy jeszcze troche zycia dla siebie a nie tak jak one starocie jedne zlosliwe i zgryzliwe... ostatnio jak w tesco bylam to zrobili u nas kasę pierwszeństwa dla cieżarnych i niepełnosprawnych. Przepchnęłam się na przód by skorzystać z pierwszeństwa to stare baby zaczęły się na mnie drzeć że mam stanąc w kolejce i że jestem młoda to mogę postać sobie nie to co one ale na szczescie kasjerka powiedziala im zeby spojrzaly na tabliczke wyzej. Ze ta kasa jest zrobiona po to by tacy jak ja mieli lzej. Byly strasznie zniesmaczone ta sytuacja bo liczyły ze kasjerka stanie po ich stronie a tu taki zonk:-) hahahaha

cos wiem a temat kas pierwszenstwa w tesco ... pozostawie to bez zbednych komentarzy !!

Akasiam ty sie na zapas nie martw !! jak nic sie nie stalo to znaczy ze tak jest ... /a swoja droga za takie fotki wrzucane na nk bym zabila/

wika moja przyjaciolka zmienila lekarza na 2 tyg przed porodem i dzieki temu uratowala dziecko !!!! to wcale nie jest zadna sprawa ze zmiana ginekologa !! idz tylko i zarzadaj wynikow z karty i tyle ... /tak btw to ja mam wszystkie wyniki u siebie a gin sobie tylko do kompa spisuje!!/

Wika zawsze warto zmienić nawet na 1 lub 2 wizyty. Ja przy Jonaszu zmieniłam tydzień po terminie, bo coś mi nie pasowało i ten lekarz uratował Jonasza :tak:

Miałam wam dzisiaj napisać akcje "hematolog" z wczoraj.
W skrócie dzwonię, że muszę mieć wizytę bo mam skierowanie do szpitala ze wskazaniem poród przedwczesny.
Kazały przyjechać pytać lekarza, czy przyjmie.
Pojechałam wchodzę i mu mówię jaka jest sytuacja a on, że nie przyjmie, bo ma 15 pacjętów a na ten rok to on już powinien przyjąć 5.
Ja do niego, że mam rozwarcie, że to dopiero początek 8 mieś a on, że "w takich sytuacjach są prywatne gabinety np. w katowicach na ulicy jakiejśtam"
No myślałam, że pierdolne.
Wyszłam i akurat mój A. po mnie przyjechał a ja siedzę pod przychodniom i wyje.
Wparował do lekarza z jazdą a on do niego to samo, że może do szpitala podjechać jak to takie pilne i tam mnie skonsultują. A. spisał sobie nazwisko i pojechaliśmy do szpitala nr. 1.
Tam przemiła piguła powiedziała, że postara się nam dowiedzieć, czy gdzieś w sosnowcu jest hematolog.
Z lekarzem ogólnym obdzwonili wszystko i co i nie ma.
Kazała dzwonić do rzecznika praw pacjenta.
Lekarz był purpurowy z nerwów jak można coś takiego robić. A. wściekły.
Koniec końcem zaczęło mi być słabo i kazałam A. zawieżć się do domu.
opini hematologa nie mam dalej.
Brawo!!!
NIe no normalnie brak słow !!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Matko jedyna co za tuman z tego lekarza ! Napewo to lekarz z powolania !!!! ahhahahahah :nerd:

Kasia to dobre wieści,żemęża do domu puszczą:tak: A zastrzyki to nic strasznego;-) ten pierwszy raz jest trudny;-)

codo labolatoriumi badań to ja zawsze wchodze bez kolejki, w nosie to mam,mam do tego prawo, musze leżeć więc nie bede stała w kolejce;-)

Mea super wiesci :) Cukier to ty dziewczyno masz superancki !!!!!!!!!!!!!!! Brawo !
Jak poszalałąs wczoraj na allegro ????
Buuuu hahhahah ja nie zamowilam nic ! bo sie tak zamotalam ze juz nic nie wiedzialam ,zaraz zrobie se herbatke ( ale najpierw gary pomyje) i zasiade wyluzowana jeszcze raz .Podejscie drugie dzisiaj :) i obym juz zamowila wsio :-D

Tak:) Pytałam w szpitalu położnej czy jak mam legitymację z krwiodawstwa to można tym się okazać i ona powiedziała że jak najbardziej ponieważ pobierali Ci na poczatku krew do badania na oznaczenie grupy krwi i komisyjnie przypieczentowali w legitymacji:)

To dobrze .... dzis zadzwonie do szpitala i sie ejszcze dowiem jak potwierdza to luzik jak nie to juz zrobie za sarke ......

ja bym odpowiedziala " a co mam czekac az taka stara bede??"

cos wiem a temat kas pierwszenstwa w tesco ... pozostawie to bez zbednych komentarzy !!

Akasiam ty sie na zapas nie martw !! jak nic sie nie stalo to znaczy ze tak jest ... /a swoja droga za takie fotki wrzucane na nk bym zabila/

wika moja przyjaciolka zmienila lekarza na 2 tyg przed porodem i dzieki temu uratowala dziecko !!!! to wcale nie jest zadna sprawa ze zmiana ginekologa !! idz tylko i zarzadaj wynikow z karty i tyle ... /tak btw to ja mam wszystkie wyniki u siebie a gin sobie tylko do kompa spisuje!!/

Tak zrobie pojde i wezme wyniki z karty ........ i wiecej sie u niej nie zjawie ....

reklama
Do góry