Spokojnie ! Spokojnie ! Jeszcze nic niewiadomo czy jakies skurcze sa !Gin tak na oko i z oposiwesci to se moze strzelac.Pojedz do szpitala ,niech cie zbadaja ,zrobia ci zapis ktg ( czy aby te skurcze sa) i jak bedzie wszystko dobrze to cie wypuszcza do domku! Jezeli ci sie rozchodzi spojenie łonowe to nic i tak ie poradza i przykaza lezenie ,nie ty pierwsza nie ostatnio - duzo lasek sie na to uskarża ( JA TEZ) Oby maly sie nie pchal za szybko na swiat ( moj tez jest juz spory ,lezy nisko i mnie rozpycha walac glowka w kanal szyjki i tez sie przygotowuje do wyjscia ,ale ja jak narazie jestem jestscze pozamykana - dzieki Bogu -tydzien temu mialam badanie wiec mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo) I u ciebie trzymam kciuki aby tez nic sie nie rozwieralo ! Ale jedz i sie zbadaj !Bo z opowiesci to lekarz moze se gadac !dzwoniłam do doktorka....
:--
-(
powiedziałam co jest, i kazał do szpitala się kłaść bo z tego co wnioskuje z mojej opowieści, to jest rozejście się spojenia łonowego, mały waży już ponad 2kg i uciska, powiedziałam że pępka nie widze już kilka dni-mówił że mały zszedł, i pewnie mam skurcze /ja nic nie czuje/ i że to jest przygotowanie do porodu bo on rozpycha i dlatego tak.
FAK
najpóźniej jutro 7:30 mam się zgłosić...
a może przejdzie jak poleżę ? jejuuu nie chce do szpitala kurnaaa !!!!!!!!!!!!!!
reklama
Ciekawe info można uzyskać na stronie:
Blog położnej o ciąży, porodzie i macierzyństwie.
Blog położnej o ciąży, porodzie i macierzyństwie.
aga6671
Mama Hani i Tomka
Cześć dziewczyny!
Kiedy ktoś wreszcie na tym forum przestawi mgodziny??? Chyba że to tylko ja mam do przodu:-)
A ja dziś miałam akcję przed 7....obudziłam się i czułam jakby mi miało płuca rozerwać..taki wredny kaszel mi się zaczął...wyskoczyłam z sypialni żeby córki nie budzić i jak głupia trzymałam brzuch bo miałam wrażenie że zaraz mi się tam coś oberwie
Chyba trzeba zrobić syrop z cebuli bo się wykończę
Marta kuchnia piękna ale ja najbardziej zazdroszczę tych okien...u mnie tak wyszło że nie mam ani jednego
Dziewczyny trzymajcie się jeszcze!!!
A dawno nie było Helci!
Kiedy ktoś wreszcie na tym forum przestawi mgodziny??? Chyba że to tylko ja mam do przodu:-)
A ja dziś miałam akcję przed 7....obudziłam się i czułam jakby mi miało płuca rozerwać..taki wredny kaszel mi się zaczął...wyskoczyłam z sypialni żeby córki nie budzić i jak głupia trzymałam brzuch bo miałam wrażenie że zaraz mi się tam coś oberwie

Chyba trzeba zrobić syrop z cebuli bo się wykończę

Marta kuchnia piękna ale ja najbardziej zazdroszczę tych okien...u mnie tak wyszło że nie mam ani jednego

Dziewczyny trzymajcie się jeszcze!!!
A dawno nie było Helci!
D
daffodill
Gość
tobie to porobia badania i cie puszcza ... standardowa sprawa !!
No ja mam taka nadzieję ze wyniki beda dobre.
Bo jak mi lekarz opowiadal ze jeżeli w moczu bedzie bialko i opuchlizna bedzie wynikiem zle funkcjonujaych nerek do tego bede nadal miala cisnienie powyzej 150/100 to moga wtedy wywolywac porod bo to juz jest duze zagrozenie dla matki i dziecka.
Ale caly czas wierze ze bedzie ok i ze wróce z Julcią szybko do domku ale jeszcze w dwupaku i spokojnie bedziemy czekac na ten dzien w ktorym ona ma sie naprawde urodzić
Mea Ale please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIe forsuj sie znowu za bardzo - mialas lezec !!!!!!!!!tak sie zastanawiam co by tu dzis robic i chyba popiore reszte rzeczy ... posciele, rozki, reczniki ... niech sobie schna w spokoju ... mam tez troche swoich rzeczy do prasowania wiec moze w naplywie sil tez to dzis zrobieno i najwazniejsze to isc po wyniki i to zaraz po 11 bo jak znam mojego gina to o 12 bede miala telefon
![]()
Ja wczoraj zrobilam pierwsze zakupy :-) Zajeło mi to caly dzien z przerwami od kompa oczywsice hahahahah ! Ale zakupilam :
-podklady poporodowe kilka paczek
- wkladki laktacyjne 60 sztuk( paczka)
- recznik kapielowy sztuk 1
- koszmetyki nivea baby ( oliwka ,puder ,krem sos,krem na kazda pogode, chusteczki +pudelko, mydelko ,plyn do kapieli z oliwka,
-aspirator do nosa ( gruszka)
- etui na smoczek
-szczoteczka i grzebyk
- zestaw do paznokietek
- pieluchy tetra biala sztuk 6
- pieluchy tetra z nadrukiem sztuk 5
- pieluchy flanela z nadrukiem sztuk 4
- szczoteczka do smoczka i butelek
- przescieradla sztuk 2
- patyczki higieniczne
za calosc wplacilam 222 zł

+ 14 zł przesylka kurierem

Dzisiaj zamawiam reszte rzeczy
nowamagdak
Fanka BB :)
Spokojnie ! Spokojnie ! Jeszcze nic niewiadomo czy jakies skurcze sa !Gin tak na oko i z oposiwesci to se moze strzelac.Pojedz do szpitala ,niech cie zbadaja ,zrobia ci zapis ktg ( czy aby te skurcze sa) i jak bedzie wszystko dobrze to cie wypuszcza do domku! Jezeli ci sie rozchodzi spojenie łonowe to nic i tak ie poradza i przykaza lezenie ,nie ty pierwsza nie ostatnio - duzo lasek sie na to uskarża ( JA TEZ) Oby maly sie nie pchal za szybko na swiat ( moj tez jest juz spory ,lezy nisko i mnie rozpycha walac glowka w kanal szyjki i tez sie przygotowuje do wyjscia ,ale ja jak narazie jestem jestscze pozamykana - dzieki Bogu -tydzien temu mialam badanie wiec mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo) I u ciebie trzymam kciuki aby tez nic sie nie rozwieralo ! Ale jedz i sie zbadaj !Bo z opowiesci to lekarz moze se gadac !
Uff,czyli nie jest najgorzej. W sumie to moja wina bo odkad rano wstane przed 8, to do wieczora nawet na chwile sie nie poloze...ciagle cos mam do roboty w domu,niby czasem siade na dupie-ale to jest nadal pozycja pionowa i maly caly czas uciska na ta kosc lonowa i dlatego sie to rozlazi...a jak nie pojde do szpitala teraz,tylko do poniedzialku bede ciagle lezec to moze to przejsc?? Chociaz jak pozniej on podrosnie a ja znowu bede latac to moze byc jeszcze gorzej...
EHhhhhh
D
daffodill
Gość
Ja wczoraj zrobilam pierwsze zakupy :-) Zajeło mi to caly dzien z przerwami od kompa oczywsice hahahahah ! Ale zakupilam :
-podklady poporodowe kilka paczek
- wkladki laktacyjne 60 sztuk( paczka)
- recznik kapielowy sztuk 1
- koszmetyki nivea baby ( oliwka ,puder ,krem sos,krem na kazda pogode, chusteczki +pudelko, mydelko ,plyn do kapieli z oliwka,
-aspirator do nosa ( gruszka)
- etui na smoczek
-szczoteczka i grzebyk
- zestaw do paznokietek
- pieluchy tetra biala sztuk 6
- pieluchy tetra z nadrukiem sztuk 5
- pieluchy flanela z nadrukiem sztuk 4
- szczoteczka do smoczka i butelek
- przescieradla sztuk 2
- patyczki higieniczne
za calosc wplacilam 222 zł
+ 14 zł przesylka kurierem![]()
Dzisiaj zamawiam reszte rzeczyjestem w szoku ze taka tania przesylka
I wogole nie poszlo mi az tak duzo kaski ,wiec moge szalec dalej ahhaah
![]()
Ja się cieszę ze mam to za soba brakuje mi jeszcze gruszki do noska, termometra, sprayu do noska z nivea baby i tak zapobiegawczo jeszcze chce z nivei kupić krem przeciw odparzeniom. Mam sudocrem ale zobaczymy co bedzie lepsze.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
No ja mam taka nadzieję ze wyniki beda dobre.
Bo jak mi lekarz opowiadal ze jeżeli w moczu bedzie bialko i opuchlizna bedzie wynikiem zle funkcjonujaych nerek do tego bede nadal miala cisnienie powyzej 150/100 to moga wtedy wywolywac porod bo to juz jest duze zagrozenie dla matki i dziecka.
Ale caly czas wierze ze bedzie ok i ze wróce z Julcią szybko do domku ale jeszcze w dwupaku i spokojnie bedziemy czekac na ten dzien w ktorym ona ma sie naprawde urodzić![]()
ja to sie zastanawiam czemu twoj lekarz nie zbija ci cisnienia ?? przeciez to jest najbardziej niebezpieczne !! a sa leki jak widac bardzo skuteczne i cisnienie sie normuje !! no ale co lekarz to obyczaj ... imho glupota jest wywolywanie porodu w 8 miesiacu zamiast zbijac nadcisnienie ... ale ja sie na tym nie znam ... ja lekarzem nie jestem ...
D
daffodill
Gość
wybacz Asiu twoja wiadomosc tak mi sie zacytowala ze wyszlo jakby to mea pisala hehe ale chodzi mi o twoje zakupki.
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Mea Ale please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIe forsuj sie znowu za bardzo - mialas lezec !!!!!!!!!
wlozenie prania do pralki zajmie mi maksymalnie 3 minuty ... wyjecie i powieszenie pewnie z 10 ... a prasowac bede na siedzaco i na raty