reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosia to ja tez tak mam że jak siedzę to brzuch na nogach się opiera :tak: sama już nie wiem, wydaje mi się że od początku tak mam odkąd brzuch zrobił się duży :sorry:

Royanna jesteś :-) powiem Ci że dobrze robisz odstawiając stopniowo tabletki :tak: bo nie wiadomo co by było gdybyś zrobiła to z dnia na dzień. Aha czyli mam skurcze przepowiadające - dobrze wiedzieć :-) I chyba czop tez mi odchodzi powoli więc coś się ruszyło..:)

reklama
Czesc babeczki!

Milo ze sie o mnie martwicie ale ja nadal w dwupaku jestem :)
Bylam rano w przedszkolu i w pracy zawiesc L4, mam nadzieje, ze juz ostatnie :)

Kinga, Dzastina-co to za zwatpienia??? Do porzadku mam Was przyprowadzic? Dopuki nie ma @ jest szansa, tak wiec nie martwcie sie na zapas.
Paula-dobrze, ze masz wizyte u gin i mam nadzieje, ze tylko potwierdzi nasze przypuszeczenia o zagniezdzaniu sie fasolki! A jak nie-sa nastepne cykle :) w koncu sie uda!
Gosiu-czop bezbarwny, albo podbarwiony brunatna krwia moze i odchodzic do 2tyg przed porodem
Pyszczku-twardnienia brzucha, tzw stawianie macicy-to skurcze przepowiadajace :) ja ostatnio dosc czesto je mam mimo ze tabletki bralam i biore-coraz mniej...dzis tylko na dobe bedzie 3/4 tabletki :) i od rana brzuch mi sciska, ale czop nie odchodzi-ale nie musi...

Patrysiu, Agniesiak, Anufifi, Betti, Sylwia, Czarodziejka, Kiki, Bershka, Malenka- pozdrawiam :)

Milego dnia!
NO W KOncu...juz sie naprawde martwilam ze jestes na porodowce..ale widze ze nam pierwsza tu urodzisz skoro juz zauwazylas roznice przy zmniejszonej dawce leku..
a ja chyba czuje ze @ sie zbliża.... nic nie mówię wiecej ale to takie moje przeczucia.

Paula dobrze ze dostałas sie do gina. wieczorem daj znac co i jak.

Kinga a czemu myslisz ze @ sie zbliza??brzuch Cie boli??

Paula odezwij sie koniecznie..moze bedziesz miala radosna nowine chodz to chyba troche za wczesnie co??

Gosia to ja tez tak mam że jak siedzę to brzuch na nogach się opiera :tak: sama już nie wiem, wydaje mi się że od początku tak mam odkąd brzuch zrobił się duży :sorry:

Royanna jesteś :-) powiem Ci że dobrze robisz odstawiając stopniowo tabletki :tak: bo nie wiadomo co by było gdybyś zrobiła to z dnia na dzień. Aha czyli mam skurcze przepowiadające - dobrze wiedzieć :-) I chyba czop tez mi odchodzi powoli więc coś się ruszyło..:)

Pyszczku najwyzsza pora zeby sie cos ruszylo przeciez do terminu masz 8dni:-)

Paula a jak u Ciebie wyglądało odejście wód? Tzn czy dużo tego poleciało, czy sączyło się pomalutku..:sorry2:

A więc był 10 grudnia wieczorem godzina ok. 23:30 (termin z OM miałam na 21 grudnia) i też już mi było ciężko tak jak i Wam teraz ;-)leżeliśmy sobie z M i rozmawialiśmy przed snem i tak sobie narzekałam że chciałabym żeby było już po i....nagle poczułam coś jakbym się zsikała :eek: patrzymy a tu na prześcieradle mokra plama, wstałam a tu ze mnie leci jak z kranu i wiedziałam już że to wody mi odchodzą, musiałam sobie założyć tą grubą podpaske poporodową bo inaczej od razu bym miała wszystko mokre :-D ubrałam się i pojechalismy do szpitala, w samochodzie już dostałam skurczy ale jak dojechałam do szpitala to nie miałam prawie rozwarcia tylko 2cm, więc musiałam czekac aż będzie na 10 :tak: (....)

Royanna aha, czyli to obniżenie brzucha nie musi następić, to dobrze bo już myślałam że skoro musi się obniżyć na 2-3 tygodnie przed porodem, to kiedy ja będę rodzić skoro wydaje mi się że cały czas mam brzuch na tym samym poziomie :-D

Paula ojoj jak z kranu? :szok::-) A ja się bałam że nie rozpoznam odejścia tych wód! I ciągle wkładkę na bieliźnie obserwuję czy coś tam nie wyciekło pare kropelek :-D
Paula i ile godzin musiałaś czekac aż było 10 cm rozwarcia?

Gosia niby już tylko 8 dni, ale ja mam przeczucie że będzie więcej :sorry: ale cieszę się że cokolwiek się ruszyło :)

Paula a jak u Ciebie wyglądało odejście wód? Tzn czy dużo tego poleciało, czy sączyło się pomalutku..:sorry2:

Patrysiu dobrze że humorek masz lepszy :-)

A co do tych twardnień brzucha to mam bardzo często, tylko nic mnie nie boli więc nie bardzo mam jak mierzyć częstotliwość twardnień :sorry2:

Gosia a Tobie się obniżył brzuch? My z M co dzień przyglądamy się mojemu brzusiowi i jakoś nie widzimy żeby był bardzo nisko..albo nam się tylko tak wydaje :sorry:

sama jestem ciekawa jak to jest z tymi wodami bo mi przebito dopiero przy porodzie:tak:a co do twardnienia szczerze ja sama niewidziałam że je mam ale ostatnio zauważyłam i widocznie miałam je często i też ta szyjka rozwarcie:sorry2:a co do brzuszka nie wiem czy to jest reguła ale mówiono że 2 tygodnie przed porodem się obniża a ja szczerze mam bardzo niziutko brzusio i nawet mi koleżanka powiedziała jak spotkała mnie w niedziele miniona na zakupach że mam bardzo nisko brzuszek jak do porodu:sorry2:

Paula ojoj jak z kranu? :szok::-) A ja się bałam że nie rozpoznam odejścia tych wód! I ciągle wkładkę na bieliźnie obserwuję czy coś tam nie wyciekło pare kropelek :-D
Paula i ile godzin musiałaś czekac aż było 10 cm rozwarcia?

Hehe...napewno u każdej to wygląda inaczej ale mi leciało po nogach strumieniami :-D:-D:-D
co do rozwarcia to jakieś 8 godzin nie pamiętam dokładnie ale jak już miałam na 9 palców to mogłam rodzić...i pewnie bym urodziła tylko że Kacperek miał wygiętą główkę do tyłu i przez to nie mógł się przedostać przez kanał rodny :-( dlatego zdecydowali o cc!

Pyszczku, tak jak pisalam jakis czas temu-mozesz nic nie odczuwac, a nagle za 6-8godzin utulisz synka :)
Ja tez ciagle obserwuje swoj brzuch-a on ciagle ladnie okragly, na tym samym poziomie.
W sumie to najlepiej jak wody odejda(nie mialam tego niestety podczas pierwszego porodu) bo nawet jak jakis czas nie ma skurczy to dla bezpieczenstaw dziecka jej wywoluja. Jak wody odejda to wiesz, ze rodzisz:)

Gosiu, jakby cos sie dzialo dalabym znac albo Pauli(na tym watku) albo Klaudzi(na listopadowkach) albo i Tobie-bo tez sobie zapisalm Twoj nr :)))

Ale ja Was jeszcze przenosze! W koncu Wy macie o tydzien do przodu terminy:)))

reklama
Patrysiu czyli wynika z tego że u jednej osoby się obniża a u drugiej nie ;-) czyli nie ma reguły, więc nie musimy się martwić :)

Ja już zasypiam na siedząco po tej dzisiejszej nocy...więc ide sobie drzemkę uciąć..

A dzisiaj na odstresowanie obejrzę wieczorem o 20 Happy Feet :-D Dobra bajka nie jest zła :) A tej nigdy jeszcze nie oglądałam..

Do góry