reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Witam was:happy2:
Z rana ciszaa i pustka:-:)-:)-:)-:)-(
Mam nadzieję że wszystkie dziewczyny które mają dziś wizyty u gin i usg przyjdą z dobrymi wiadomościami:-):-):-)
Ja jestem rozczarowana. Z przyczyn niezależnych ode mnie musiałam mieć przestawioną wizytę usg 3D/4D na poniedziałek na godzinę 19! Byłam tak cholernie wściekła, o mało się nie rozryczałam hehe. Bo czekałam strasznie długo na to usg i jeszcze kolejne 3 dni czekania.. Peszek. No ale jakoś wytrzymać muszę, szkoda, że to będzie w tygodniu stresującym dla mnie, ale może i dobrze? Mała mi osłodzi stresy:-p Musiałam się odstresować i zjadłam niedobrą bułkę z McD a raczej kawałek tylko bo niedobra była i piłam sobie Colę. Nie wiem czy nie za dużo, ale więcej niż puszeczkę...:zawstydzona/y:

reklama
Hej laski;-) dziś mam wizytę u gina po południu więc pewnie co i jak napiszę jutro. Ale jak narazie to mam info jak po wizycie u okulisty...:sorry:
A więc będę musiała mieć CESARKĘ:wściekła/y::no:. Ja nie cem!!!!!
Pani doktor mi wyjaśniła, że wg książek przeciwskazania zaczynają się od wady (-10 dioptrii) ale gdybym była jej córką to by nie chciała, żebym ryzykowała utraty albo znacznego pogorszenia wzroku. A no i jeszcze pogorszył mi się wzrok...:-:)-:)-( ale to dlatego, że w ciąży grubieje rogówka i wzrok wróci do poprzedniego stanu do pół roku po porodzie.
Od wczoraj przeżywam tę diagnozę, mąż też bo chciał być przy porodzie a tu lipa.... No i tyle leżenia w szpitalu...:dry::eek: no załamka totalna:-:)-:)-:)-(
No szkoda, że cc, ale nie ma co ryzykować. To w końcu zdrowie. Mój brat jak bratowa miała cesarkę z bliźniakami to patrzał przez szybę jak wsjo przebiega a po cc od razu widział dzieciaczki, więc nic do końca straconego:-)

hehehe tak przed śniadaniem???? dziewczyny mnie zabiją:tak:
od 2 dni mam ostrą biegunkę... praktycznie gorzej niż kaczki mój organizm reaguje, co zjem to....... i w postaci samej wody. a nie jadlam nic co mogloby to spowodować. i tak sie troszke zastanawiam co moze byc tego przyczyną.... całe dnie okupuje wc :zawstydzona/y:
Ja mam po Sorbiferze zatwardzenia i jak siedzę na tronie to mam wrażenie, że rodzę:sorry2: Jednym słowem mogę sobie poćwiczyć oddechy na ''sucho'' haha:-)

Witajcie kobietki ja miałam ciężką noc, serce waliło, gorąco mi było,to chyba stres... zapodałam sobie na noc clotrimazolum na moją infekcję miałam wrażenie pieczenia w pochwie, nie wiem czy to normalne?:confused:.
ja w ciazy nie bralam, ale jak kiedys mialam infekcje i bralam clotrimazolum to tez tak mialam, to chyba normalne, grzyb jest wybijany ;)

ja nie jestem najlepsza w dobieraniu kolorow ale motyw z czerwieniem bardzo mi sie podoba :) moze dla kontrastu cos zoltego ?? /chociaz ja tego koloru nie lubie ... /
.
no my tez wymyslilismy zolty tylko chcemy zeby byly 2 kolorki na scianie i nie wiemy z czym to polaczyc, moze szary albo jakis fiolet?
z ciekawostek ode mnie to mialam ostatnio ostrego smaka na paste do zebow, kamfore i eukaliptus :eek: mylam zeby 6 razy dziennie ale bez podjadanie :-D
z ta pasta do zebów mialam tak samo ;)

hahaha;) no ja mam podobnie, zdaża się że 2 3 dni nie moge się wypróżnić, a jak mi się to uda to czasem siadac na pupie nie mogę- koszmar..., to pewnie przez to że nie potrafię sobie odmówić snicersów, ciasteczek, i nnych słodkości.

Jakos od 2 dni ja sie dziwnie czuje a ze nie rodzilam naturlanie Patryka i nic mi sie nie zaczynalo dziac tylko wody sie saczyly ale to dlatego ze byla dziurka w pecherzu plodowym !Wiec jestem zielona i niewiem co sie dzieje !
A ja mam Asia do Ciebie pytanie jak się skapłaś, że Ci się wody sączyły? To idzie jakoś poznać?

a wlasnie bylo pytanie o seks !! moj gin powiedzial mi dzis ze wszystko zalezy od szyjki ... ze poki jest w dobrym stanie to mozna sobie spokojnie szalec !! a od 36 tyg obowiazkowo z gumka bo sie uwrazliwia na sperme !! i co ciekawsze zarowna taka podawana dowcipnie jak i podawana doustnie !!!! i nalezy wziac to sobie do serca :) no i powiedzial ze jesli jest ochota to nie ma co sie ograniczac bo potem bedzie dluzsza przerwa :)

reklama
4. no i najciekawsze ...
- wiemy co to sie dzialo w ta niedziele !! jak mi zrobil usg to sie sprawa wyjasnila od razu ... po prostu pannie Agatce odechcialo sie lezec glowa w dol i postanowila sobie usiasc na dupce !! i to by wyjasnilo te ekscesy z bolem brzucha i twardnieniem a ostatecznie skurczami !! wszystko pasowalo jak nie wiem co ... panna wazy teraz okolo 1500 g wszystko wyglada jak najlepiej no i przyjdzie nam poczekac czy sie ksiezniczka laskawie obroci spowrotem czy niekoniecznie ... wiadomo jak sie nie obroci to cesarka ... lekarz powiedzial ze wlasciwie deje jej max 3-4 tygodnie na fikolki bo potem bedzie juz problem i obrot po 35 tygodniu to juz moze oznaczac problem dla macicy i moze sie zaczac wczesniej akcja porodowa ... ale nie ma co gdybac ... mala ma jeszcze sporo miejsca wiec przyjdzie nam troche poczekac !!
- co do szyjki to jest dluuuga i zamknieta bez oznak jakiegokolwiek rozwierania czy czegos w tym rodzaju ...
- badania mu sie podobaly ale na wszelki wypadek dal mi tradyferon bo powiedzial ze teraz mala bedzie miala zapotrzebowanie na dodatkowe porcje zelaza /ponoc watroba malej zbiera na wlasna produkcje krwii/ i trzeba go troche dolozyc do diety bo inaczej zrobi sie anemia ...
- nastepna wizyta zaplanowana na za 3 tyg i dostane skier na 4 dni do szpitala - jak to okreslil musi mi porobic badania /hbs, posiew z szyjki, posiew moczu, i tu jeszcze wymienil 5 innych rzeczy, ktore uznal ze bedzie fajnie zrobic/ i konsultacje glownie okulistyczna i laryngologiczna /ja mam wade krtani/ no i przy tym tez anestezjologiczna /powiedzial ze jak sie teraz caly wywiad zrobi na spokojnie to w razie jak by trzeba bylo robic cesarke to anestezjolog ma latwiejsze zadanie bo wszystkie niezbedne informacje uzyska od w pelni opanowanej i spokojnej pacjetki a w czasie porodu o takie trudno!! - ciekawe dlaczego ??/ no to zamarudzilam ze to wszystko to w 2 dni moznaby zrobic a on na to ze kaske zwracaja po 4 dniach minimum :-) wiec mam nie protestowac :-) zapowiedzialam mu jedynie ze ZABIERAM LAPTOPA!! na co sie troche skrzywil stwierdzil ze jestem szalona i mam go chowac jak bedzie obchod :-)
- poza tym jakis super nowosci nie bylo ... cisnienie mu sie podobalo, waga nie taka zla biorac ze min 2 kg z tego co przybylo to woda ... i oby tak dalej :) acha na opuchlizne zalecil mi porzadne polgodzinne moczenie sie wieczorem w wannie z malym kieliszeczkiem czerwonego wina !! - niech mi ktos powie ze on nie jest kochany :) to wino kazalam sobie zapisac na recepcie z jego pieczatka i podpisem bo mezus mi nie uwiezy :) na co pan doktor wywolal go spowrotem z poczekalni i wytlumaczyl jakie ma zbawienne dzialanie na krazenie pol kieliszka czerwonego wina :-D, dogadali sie jeszcze co do pojemnosci samego kieliszka /bo ja do czerwonego wina mam takie baniaki ze pol butelki bym do kieliszka wlala na jeden raz :-)/
Same dobre wieści w zasadzie, świetnie:tak::-) A Mała ma czas na odwrócenie.

Do góry