reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

W ogóle ostatnio coraz ciężej mi się robi na brzuszku, brzuszek większy to i ciężejszy;D Muszę mu fotki pocykać:) I mam małe problemy ze schylaniem, kucaniem;D A jak mam pościerać kurze z szafeczki spod plazmy to mnie cholera bierze bo się muszę nieźle nagimnastykować:p

reklama
Witam sie łikendowo!!
Jakos szybko mi dzisiaj poszlo nadrabianie was-chyba mamy sobote!!
Mea akcja swietna!!
Anoola mi lekarz powiedzial, ze dziewcze na 99,99999%a ja jeszcze wierze ze nabial wyskoczy!!Mam pytanko czy ten lek na podwyzszenie zelaza jest na recepte??

!
haha ja tez wierze ze nabial zobacze :-D
wydaje mi sie ze na recepte.. ja dostałam od razu dwa opakowania po 30 tabletek.. czyli do konca ciąży jestem zdana na te tabletki :)

Co do prasowania to ja mam poprasowane wszystkie pieluchy i to co miało iść na wyprawkę do szpitala a nie idzie bo nie trzeba mieć ciuszków tam dla dzidzi swoich. I mam ręczniki Małej poprasowane oraz kocyk. Kurcze to jeszcze masę prasowania mnie czeka;D

haha ja tez wierze ze nabial zobacze :-D
wydaje mi sie ze na recepte.. ja dostałam od razu dwa opakowania po 30 tabletek.. czyli do konca ciąży jestem zdana na te tabletki :)

ja narazie 1 opakowanie dostalam bo gin mi powiedzial ze jak na nastepnym badaniu wyjdzie wiecej hemoglobiny to nie bedzie trzeba do konca zelaza lykac !! no i mam barszczyki jesc i takie tam :) ze mna jak z dzieckiem :)

za raczke i do baru /na barszczyk ofkorz!!/??

a nie wiem czy wam wspominalam o przescieradelkach flanelowych do lozeczka ... sa mieciutkie i suuuper gatunkowo ... ale niech h...j je strzeli z prasowaniem !!!!! wrrrr ale sie umordowalam !! no ale cale posciele juz mam gotowe, rozki, przescieradla i reczniki ... troche mi to zajelo ale grunt ze jest gotowe ... teraz do wora i po swietach rozkladamy lozeczko :)

Wracając do tego spirytusu u nas trzeba mieć do szpitala, 100ml do przemywania pępka, i w domu też jak połozna przychodzi trzeba mieć swój.

a jakies ciuszki dla dziecka musisz zabierac ?? albo kosmetyki ?? bo dziwaczne to jest ze nie daja spirytusu do przemywania w szpitalu !! w domu to wiadomo ze trzeba miec swoje bo to nie tylko polozna przemywa ale wogole samemu trzeba!!

prasowanie to nie tylko kwestia prosciutkich ciuszkow ale i temperatura zabija zarazki ze nie wspomne o tym ze bawelna nieprasowana jest po prostu nie taka jak byc powinna !!! znowu wylazi moja fobia ale o ile ja jeszcze po domu moge zalozyc nieuprasowana koszulke /w ostatecznej ostatecznosci/ tak nigdy nie ubralabym dziecku nieuprasowanych ciuszkow !! nie i juz !! brr az mi dreszcze przechodza ...

O widzę że nie tylko ja mam taką obsesję:-D
A tak poważnie to Mea rację masz, nałożyć noworodkowi ubranko bez wcześniejszego prasowania można jedynie w przypadku gdy sie ustawiło pranie na gotowanie, czyli w 90 stopniach.:tak:
W innych przypadkach trzeba zabijaćzarazki i prasować.

reklama
Normalnie jestem w szoku !!!!!
Byla bratowa moje Jarka u nas i zapodala ze tesc dzwonil i mowil ze nagotowal caly gar bigosu i co by przyszla i se wziela ....Kawaj ch..ja bo do mnie nie zadzwonil ahahahahah ( wielce obrazony jest debil ) az mi sie przykro zrobilo bo takiego smaka sie mi narobilo ze mi sie plakac zachciialo !!!!!! Maz wrocil wczoraj z pracy i mowie ze jego tatus nagotowal bigosu i ze o mnie of kors nie pomyslal ze ciezarnej sie nalezy !!!! A ja tak bym zjadla ze szok !!!!!!!!!!!!!!!!!!
I gdzies to moj ojciec slyszal ,dzis Jarek z moim ojcem pojechali na zakupy i dzwoni moj tato i pyta " asia a ten bigos to chcesz ze slodkiej kapuchy czy z kiszonej :szok::szok::szok:" Mama mija of kors ze kwasu mi sie chce ahahhah .NO i takim oto sposobem tesc moze se pomrozic ten gar bigosu bo bede miala swoj a moj ojciec robi wprost rewelacyjny bigos !!!!!!! OOOOOOOOO !

I zeby jeszcze bylo fajniej ,poszlam na zywiol i mowie :" Tatoooo a moze byc wyczarowal jeszcze tego twego drozdzowca ze sliwkami z kruszonka na kolacje ,bo tak mi sie chce"A wierzcie mi moj ojciec piecze tylko jedno ciasto DROZDZOWE ale jest wprost rewelacyjne !!!!!
NO i takim oto sposobem dzis mi podogadzaja troche ahhaah !
juz mi slinka leci na mysl o bigosie a pozniej na kolacje cieple ciasto zrozdzowe z kubkiem kakaooooooo MNIAM !!!!!!!!!!!!!!!

A wiesz Asia własnie mój tata był u mnie,zrobił pyszny bigos i mi przywiózł:-D:-Dhehehe no i serniczek,który mama upiekła;-) jakaś zmowa ojców??;-):-D:-D

Do góry