reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Skoro mam zaświadczenie od okulisty, że w soczewkach mogę jeździć samochodem (dotąd miałam, że w okularach) to chyba na egzaminie nie będą się czepiać?;/

Skoro mam zaświadczenie od okulisty, że w soczewkach mogę jeździć samochodem (dotąd miałam, że w okularach) to chyba na egzaminie nie będą się czepiać?;/

zalezy co ci wpisal lekarz na zaswiadczeniu lekarskim ... tam sa kody 01.01 znaczy ze musisz jezdzic w okularach a 01.06 ze mozesz w okularach i soczewkach !! jesli robilas badania lekarskie wczesniej i nie zglaszalas ze chcesz nosic soczewki to radze zabrac jednak okulary !!!! a swoja droga wartaloby zebys dostarczyla zaswiadczenie z kodem 01.06 pzred wydaniem ci prawa jazdy !!! bo po co sobie robic klopoty!! bo policja sie o zaswiadczenie nie pyta a ludzie czesto tego nie wiedza ze jest roznica w kodzie z soczewkami a okularami !!! jest na to specjalne rozporzadzenie ... a nie znajomosc prawa nie zwalnia z jego stosowania - ulubione haslo wrednych policjantow!!!

A ja się naśmiałam:-)
usypiałam Antka i czytałam mu Czerwonego Kapturka na dobranoc. Po czym dziecko na mnie spojrzało i zapytało: Mama a TY zjadłas dzidzię??:-D:-D:-D

A ja się naśmiałam:-)
usypiałam Antka i czytałam mu Czerwonego Kapturka na dobranoc. Po czym dziecko na mnie spojrzało i zapytało: Mama a TY zjadłas dzidzię??:-D:-D:-D

dzieci sa bezbledne !!!!!

Georgina
cyt
Najczęstsze ograniczenia w prawie jazdy to kody :
01 - wymagana korekta i/lub ochrona wzroku:
01.01 - okulary,
01.02 - szkła kontaktowe
01.06 - okulary lub szkła kontaktowe
Uwaga obecnie niektóre wydziały komunikacji [Legnica] żądają czterocyfrowego subkodu ograniczenia np 01.01 lub 01.06, a nie jak kiedyś wystarczyło 01 . Jest to związane z dostosowaniem się do prawa unijnego i lepiej zwrócić uwagę lekarzowi, aby wpisał subkody czterocyfrowe!! Aktualnie Ministerstwo Infrastruktury zaprzecza o konieczności stosowania subkodów - po doniesieniach medialnych, tym nie mniej np Wydział Komunikacji Wrocław odesłał mi kilku pacjentów celem dopisania subkodów ograniczeń.

Okulary będę miała w torebce w razie czego. Mam nadzieję, że zaświadczenie przejdzie, żadnego kodu co prawda tam nie znalazłam.. Ale chyba na egzaminin wystarczy a potem najwyżej znowu się zajdzie do okulisty. Cholera najgorzej jak mi każe wyjąć soczewki a ja zanim to zrobię to minie;P

reklama
Okulary będę miała w torebce w razie czego. Mam nadzieję, że zaświadczenie przejdzie, żadnego kodu co prawda tam nie znalazłam.. Ale chyba na egzaminin wystarczy a potem najwyżej znowu się zajdzie do okulisty. Cholera najgorzej jak mi każe wyjąć soczewki a ja zanim to zrobię to minie;P

ja mowie nie o zaswiadczeniu okulisty tylko o zaswiadczeniu ktore musialas dostarczyc zanim zlozylas papiery do PJ!!!!!! mialas tam zaznaczone ze masz nosic okulary ??

Do góry