reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja mam co miesiąc badanie dopochwowe (sprawdzanie szyjki). No ale Tobie się nie dziwię, że masz lekkiego stracha jak krwawiłaś. Żadna by nie chciała widzieć krwi podczas ciąży.

No i właśnie dlatego ja nie zgadzałam sie na USG dopochwowe przez całą ciążę, aż do teraz, jak już ginka zdecydowanym tonem powiedziała, że trzeba. Ale takie normalne badanie dopochwowe mam zawsze, ginka jest super delikatna i nie mam oporów. USG z prezerwatywką jakoś zaufania nie wzbudza we mnie ;))

Obiad o 1 :szok: No jesteś moim mistrzem, ja jem kolację o 18-19 i do 8-9 rano spokój:tak:

No ja niestety mam problemy z układem trawiennym i muszę od wielu lat jeść co 3-5 godzin, bo inaczej strasznych boleści żołądka dostaje i wymiotować zaczynam;/ Ale w ciąży głodna jestem tylko w nocy, w dzień to się zmuszam, żeby zjeść owoca, albo kanapkę:) Więc jem w nocy, bo i tak żyje w trybie nocnym (siedzę codziennie do 3-5, a śpię do 11-12 ), więc te godziny posiłków to tak same wychodzą ;)

Ja jak nie zjem czegokolwiek, nawet lekkiego przed snem, to po 5 minutach leżenia idę wymiotować żółcią ;)
Rany a ja się zastanawiam, bo wczoraj jadłam kolacje ok. 17tej i dzisiaj śniadanie jakoś po 9 i te sensacje dzisiaj może od tego?. A. tak powiedział, że to przez to, że nic nie jem:szok::-p

Rany a ja się zastanawiam, bo wczoraj jadłam kolacje ok. 17tej i dzisiaj śniadanie jakoś po 9 i te sensacje dzisiaj może od tego?. A. tak powiedział, że to przez to, że nic nie jem:szok::-p

No kiedy jak kiedy ale w ciąży dbanie o regularne, częste, aczkolwiek nieduże posiłki jest super ważne... Ja to jak pierwszy raz byłam u położnej (a jestem z tych okrąglejszych), to od razu mi powiedziała, żebym nie zaczeła przypadkiem głodować w ciąży , żeby za dużo nie przytyć i że mam jeść co 3 godziny cokolwiek, i przed snem też coś lekkiego, nawet pomijając problemy z żołądkiem i woreczkiem

reklama
Do góry