reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja musze nareszcie pojechac do miasta i poszukac tej wanienki w rybniku !! a jak nie znajde to zamawiam na allegro !! ale troche mi sie nie chce bo ziiiimnooooooo

reklama
co do tego testu na obciążenie glukozą - cytryna nie zmienia wyniku itp więc nie wiem czemu komuś piguła zabroniła wciśnięcia. Ja powiedziałam na wejściu że nie przyszłam sama tylko z cytryną :] i mi wcisnęła bez problemu. Tylko że..rozpuściła mi ten proch w PÓŁ szklance wody bo nie miała więcej w czajniku hah, i mnie to spotęgowało doznania..cholernie słodkie łeee. Bez cytryny to chyba jakaś masakra by była. Nie wolno po tych nigdzie chodzić tylko siedzieć, ale wodę można podobno pić. Nie ma źle. Ja tam sie porodu bym bardziej obawiała niż tego piciu :-)

Ja rowniez sie zgadzam ze dyskusja sie wywiazala niepotrzebnie ,Mea zostala wybrana przez nas na moderatora i to ona zna watki najlepiej ,warto czasmi sie zpaytac czy taki albo taki watek isteniej lub taki albo taki temat byl poruszany i wszystko bedzie jasne.Zakladnie i powtarzanie sie znowu tego samego watku nie ma sensu bo poznije wlasnie to Mea musi po nas sprzatac ,tak czy siak juz na listopadowkach czytalm za mamy zaduzo tematow ktore zostaly zalozone bezmyslnie i ja sie z tym zgadzam !Porzadek musi byc !.

NO ale nie ma co sie unosic i klocic !!!! Bo niepotrzebnie niemila atmosfera sie poznije kotluje :)

Asia ale chyba najbardziej było niepotrzebne napisanie że ktoś jest za mało inteligentny żeby coś znależć!
A wybrałyśmy same Meę na moderatora i myslę że jeśli coś takiego się stało że któraś niepotrzebnie założyła wątek to od tego jest Mea żeby SPOKOJNIE zwrócić uwagę!

tak sie zastanawialam ... nowamagdak czy to ty mialas isc do szpitala w zwiazku z tym spojeniem lonowym ?? bo teraz juz sie pogubilam a bylam ciekawa co lekarze na to powiedzieli ...

Mam coś dla Akozki, która ma mieć przekręcanie dzidziusia.
"Położenie pośladkowe-jeśli jesteś 1wszy raz w ciąży i w ostatnim jej okresie lekarz stwierdzi że pośladki są częścią przodującą do porodu,niemal jest pewne że będziesz rodziła przez cc. Zanim jednak dojdzie do rozwiązania, zachęcam w swojej praktyce lekarskiej do wypróbowania pewnych metod, ktróre dają szansę na to, że dziecko odwróci się i przyjmie prawidłową pozycję. Kiedy w 36 tyg okaże się, że dziecko ułożone jest pośladkowo, powinnaś spacerować przynajmniej godzinę dziennie na świeżym powietrzu. W zzwiązku z tym, że główka dziecka jest najcięższą częścią ciała, i ma skłonności do opadania w dół pod działaniem siły ciężkości, spacer może pobudzić dziecko do obrotu. Można również zachędzić dziecko do zmiany pozycji wykonując odpowiednie ćwiczenia:
- połóż się na plecach, na ułożonej na podłodze poduszce. Unieś biodra do góry, podkładając pod nie kilka poduszek. W tej pozycji dziecko odsunie się od miednicy i może zacząć się poruszać. Jednocześnie można delikatnie masować brzuch żeby skłonić dziecko do obrotu
- wykonuj te ćwiczenia przez 10 minut kilka razy dziennie. Zanim dziecko się obróci, może ułynąć 10-14 dni. Jeśli się tak stanie i poczujesz zmianę, nie wykonuj tego ćwiczenia więcej
- zacznij dłuższe spacery
- kucaj i schylaj się do przodu, żeby główka dziecka skierowała się do kanału rodnego.

Mam jakąś książkę Dr Preeti Agrawal "Odkrywam Macierzyństwo", babka jest doktorkiem to może skoro pisze o takich metodach - napewno wielu pomogło, nie zaszkodzi sporóbować a może się przekręci akurat, POWODZENIA

reklama
Do góry