reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a jakis leków na to twoje cisnienie ci nie dali?

Ku mojemu zdziwieniu nie dali... kazali tylko lezec brac magnezin i kontrolowac cisnienie. i teraz w domu to samo. mam brac magnezin 3x1 codziennie mierzyc ciesnienie i zapisywac wartosci z czym w przyszly czwartek mam isc na wizyte ginekologiczna. tak ladnie to jest ujete na wypisie hehehe
moze gdyby osiagnelo 175/100 tak jak u mojej kolezanki to by mi cos podawali bo jej wiem ze cos dawali.

reklama
Ku mojemu zdziwieniu nie dali... kazali tylko lezec brac magnezin i kontrolowac cisnienie. i teraz w domu to samo. mam brac magnezin 3x1 codziennie mierzyc ciesnienie i zapisywac wartosci z czym w przyszly czwartek mam isc na wizyte ginekologiczna. tak ladnie to jest ujete na wypisie hehehe
moze gdyby osiagnelo 175/100 tak jak u mojej kolezanki to by mi cos podawali bo jej wiem ze cos dawali.

mysle ze wiedza co robia chociaz julke sobie podejrzałas i serduszka posłuchałas;-)

mysle ze wiedza co robia chociaz julke sobie podejrzałas i serduszka posłuchałas;-)

Tylko z tego się cieszę bo w koncu poznalam upragniona wage o ktorej wiecznie tak marudzilam no i wiem ze ladnie oddycha i serduszko slicznie bije. Na wypisie zaznalczyli ze ulozenie płodu jest podluzne, glowkowe wiec ciesze sie ze nie robi mi psikusow:-)

A napisane mam jeszcze ze obserwacja w kierunku gestozy EH.

daffodill no trochę śmiesznie, ale widzę że co szpital to inne zwyczaje :tak:
ja miałam ktg 2 razy dziennie, ciśnienie mierzone 3 razy dziennie, ważenie codziennie. a na moje ciśnienie od razu dali mi leki - Nepresol a później, jak zaczęło tak skakać po kroplówce to dodali do tego Dopegyt. no i te dwa leki 3x dziennie, No-spa 3x dziennie (później po skurczach co 5 min zamienili na Scopolan 3x dziennie), Hydroxyzyna 3x dziennie i Fenoterol z Isoptinem co 4 godziny... tragedia :-D:-D

ja miałam ktg 2 razy dziennie, ciśnienie mierzone 3 razy dziennie, ważenie codziennie. a na moje ciśnienie od razu dali mi leki - Nepresol a później, jak zaczęło tak skakać po kroplówce to dodali do tego Dopegyt. no i te dwa leki 3x dziennie, No-spa 3x dziennie (później po skurczach co 5 min zamienili na Scopolan 3x dziennie), Hydroxyzyna 3x dziennie i Fenoterol z Isoptinem co 4 godziny... tragedia :-D:-D

no ale ty piekna to cisnienie miałas skaczace i sline skurcze

Tylko z tego się cieszę bo w koncu poznalam upragniona wage o ktorej wiecznie tak marudzilam no i wiem ze ladnie oddycha i serduszko slicznie bije. Na wypisie zaznalczyli ze ulozenie płodu jest podluzne, glowkowe wiec ciesze sie ze nie robi mi psikusow:-)

A napisane mam jeszcze ze obserwacja w kierunku gestozy EH.

ja mam na wypisie:
CIĄŻA I, 34 TYDZIEŃ:
Zagrożenie porodem przedwczesnym,
Nadciśnienie indukowane ciążą.

reklama

co szpital inne zwyczaje co lekarz inne zwyczaje ale pamietajcie tez ze co ciaza inne zwyczaje bo kazy przypadek kazda ciaza jest przeciez inna .. ;-)

Do góry