reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
To fajnie, że chociaż ona ma, to już za sobą :-) Ja też myślałam, że może uda mi się dziś urodzić, bo skurcze się nasiliły ale niestety nic z tego :-( Robiłam dosłownie wszystko (zrobiłam pranie, poprasowałam, przetarłam okna i byłam z psem na długim spacerze...) i niestety nic to nie dało...

Jeszcze polecam wieszanie!!! firanek, ale ostrożnie mi pomogło przy dwóch porodach, tzn. jeden przyśpieszyło- urodziłam wcześniaka, a drugi ok w sobotę powiesiłam firanki i w nocy zaczęłam rodzic:):):)

Witajcie, mam termin na 23.11 i już się niecierpliwie. Postanowiłam poszperac trochę na necie o listopadowych mamauśkach. Czas się dłuży i fajno poczytac o urodzonych już dzieciaczkach. Ma któraś z Was termin na 23.11 i jak się czuję? Pozdrawiam :-)

Witajcie, mam termin na 23.11 i już się niecierpliwie. Postanowiłam poszperac trochę na necie o listopadowych mamauśkach. Czas się dłuży i fajno poczytac o urodzonych już dzieciaczkach. Ma któraś z Was termin na 23.11 i jak się czuję? Pozdrawiam :-)
ja mam termin wg om na 23 :)) a czuje się różnie :)) tak jak prawie każda z nas :))
bóle jak na @, lekkie skurcze od czasu do czsu itp przygody. Ale u mnie szyjka się skracała już od 30 tc. W 35 odstawiłam fenoerol i teraz czekamy bo raz skurcze są a raz nie ma :)) lekarz twierdzi ciągle z tygodnia na tydzień że nie wytrzymam. Jak pójdę do niego w przyszłym tygodniu to pewnie się zdziwi.;-);-);-);-)
a ty jak znosisz ciąże?? dobrze czy miałaś jakieś przygody??

na warszawska ze po tygodniu od terminu
a teraz dzownilam do USK i jakas zołza siedziala i mowi ze 2 tyg mozna wczesniej badz pozniej i jak akcji nei ma to lekarz musi mi wystawic skierowanie... durna jakas
A może to nie jest zły pomysł z tym skierowaniem, jak masz mozliwosc wybrac sie na wizyte do ginka pogadac z nim jak i co, moze on ci doradzi co w twojej sytuacji bedzie najlepszym rozwiazaniem i jak ci wystawi skierowanie na IP to beda musieli cie przyjac bez gadania i w razie potrzeby wywolac porod

My jutro na 17 idziemy do brata męża na chrzciny ich coreczki i chyba mi się strasznie nie chce :-(, wiem jestem okropna, ale na samą myśl o tym siedzeniu przy stole i słuchaniu jak to będzie i co mam robić i jak to az mi się ........, jedyną radość miałam z wyborem prezentu: w aparcie kupilismy śliczniusie kolczyki, takie malutkie kropeczki złote z chyba cyrkonia w srodku i piękną różową kartkę i jeszcze cos takiego do odcisniecia nożki :happy2:

etna współczuje bo teraz pewnie tamci będą mówili jak to było u nich i co będziesz musiał itp. Ciężko słuchać tego, bo przecież będziesz miała inne dziecko niż jest ich :))
ale prezent śliczny musi być. Dziewczynkom warto przebić uszka jak są małe bo ładnie wyglądają i nikt się nie pyta czy chłopiec czy dziewczynka :))

etna współczuje bo teraz pewnie tamci będą mówili jak to było u nich i co będziesz musiał itp. Ciężko słuchać tego, bo przecież będziesz miała inne dziecko niż jest ich :))
ale prezent śliczny musi być. Dziewczynkom warto przebić uszka jak są małe bo ładnie wyglądają i nikt się nie pyta czy chłopiec czy dziewczynka :))

I trzeba to zrobic szybko, bo ja zrobilam krzywde mojej corce, bo przebilismy jej uszka jak miala 2 lata. I do tej pory zmiana kolczykow lub chociaz ich wyjecie do przeczyszczenia to jest jedna wielka histeria. Ona pamieta ten bol i nie daje dotknac uszu. Teraz zamierzam naszej drugiej coreczce przekluc uszy tak kolo 9 miesiaca najpozniej (bo mozna niby od 6-tego ale wydaje mi sie to mimo wszystko za szybko).

reklama
Do góry