reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Po prostu wyszły mi bakterie wmoczu, białko i coś tam. Ginowi się nie podobały, więc wysłał mnie na posiew i kazał też powtórzyć te ogólne. No i już wtedy bardziej zadbałam o to i wszedzie wyszło mi wszystko czyściutko.
Poza tym nie wszystkie te plastikowe pojemniki z apteki są sterylne, nie wiem czy wiecie. Sa i takie i takie. Musi pisać na spodzie, ze jest sterylny. Inaczej i tak trzeba go wyparzyć.
ha ha a ja sie wlasnie na tym zastanawiałam, ostatnio jak kupowałam w aptece to sie pani pytala czy ma byc sterylny czy nie no i wzielam ten zwykly, mowila ze na badanie ogolne moczu taki wystarcza, ale do glowy mi nie przyszlo zeby go jeszcze wyparzac i moze dlatego u mnie w moczu wszystko ok a tylko bakterii zawsze mam duzo, poza tym zadnych dolegliwosci nie mam

reklama
a tak wogole to musze zaraz wyjsc z domu na dluzszy spacer musze do bankomatu isc bo juz chyba tylko 10 zl w porfelu mi sie zostalo a musze na wizyte do lekarza miec gotowke, pogoda tylko troche nie zaciekawa i raczej bardziej sklania do przelezenia calego dnia w łozku niz wychodzenia na spacerki

moj był niby sterylny, ale nie mam pojecia dlaczego ciekło z niego. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo. I to jeszcze jak trzymalam go pionowo..:eek:

Na razie nie ma się co martwić. W razie gdyby Ci wyszło coś zbędnego w moczu to po prostu powtórzysz sobie badanie, zeby się upewnić co i jak. Ja się niepotrzebnie nastresowałam tyle wtedy, ale coż. Przynajmniej jestem mądrzejsza na przyszłość :tak:

ha ha a ja sie wlasnie na tym zastanawiałam, ostatnio jak kupowałam w aptece to sie pani pytala czy ma byc sterylny czy nie no i wzielam ten zwykly, mowila ze na badanie ogolne moczu taki wystarcza, ale do glowy mi nie przyszlo zeby go jeszcze wyparzac i moze dlatego u mnie w moczu wszystko ok a tylko bakterii zawsze mam duzo, poza tym zadnych dolegliwosci nie mam

No, ja właśnie tez wcześniej nie wiedziałam, dowiedziałam się przypadkiem przy tych wstrętnych wynikach. Powinni mówić według mnie o takich rzeczach, bo niby skąd człowiek ma wiedzieć? I tak jak mówilam, potem tylko niepotrzebnie się stresuje.

tak w ogole to moj dzisiejszy mocz był kurde metny i mial taki jakby osad. Wyczytalam w necie, ze moze miec to zwiazek z jakas infekcja drog moczowych.. tylko kurcze nie mam zadnych objawow.
Dobra.. poki co martwic sie nie bede.. w czwartek do gina :-)

tak w ogole to moj dzisiejszy mocz był kurde metny i mial taki jakby osad. Wyczytalam w necie, ze moze miec to zwiazek z jakas infekcja drog moczowych.. tylko kurcze nie mam zadnych objawow.
Dobra.. poki co martwic sie nie bede.. w czwartek do gina :-)
Mój zawsze tak wygląda. Aż mój gin nie chciał uwierzyć, że przestrzegam wszystkich zasad "zdrowego sikania" :D Czyli: sterylny pojemnik, podmycie się przed tym i mocz do badania pochądzący z pierwszego moczu, ale ze środkowego strumienia :-D:-D

hmm.. no to juz nie wiem :-)
w kazdym badz razie moj dzisiejszy mocz roznil sie wygladem, w porownaniu do poprzednich siuskow :-)

To tak jak mówię. Na razie się niczym nie przejmuj :tak: Dopiero jakby coś wyszło nie tak to będzie się kombinować. A ja trzymam kciuki, zeby wyniki były super :tak:

reklama
u mnie tez jeszcze wyplaty nie ma :wściekła/y::no: i na sniadanko tylko kromka chleba z dzemem bo masla juz nie mam :-p i dzidzia sie moja chyba upomina bo kopie od samego rana jak szalona haha :) ale to fajne uczucie :-)

a z tymi nerkami to tak jak dziewczyny mowia... ostatnio buszowalam na necie to lepiej isc do lekarza bo jedna miala cos z jelitem grubym i lekarze to bagatelizowali i co doszlo do strasznych rzeczy... oczywiscie u ciebie bedzie ok wszystko zobaczysz ale ten wczorajszy artykul to mnie powalil co znalazlam...

Do góry